Uw beroep

Het NIP ondersteunt uw werkzaamheden als psycholoog in het algemeen. Daarbij adviseert het NIP u over de ontwikkelingen en actualiteiten in alle werkvelden. Lees daarover meer in de rubriek Werken als psycholoog. Als psycholoog moet u zich verantwoordelijk, integer, respectvol en deskundig gedragen. Om deze kwaliteiten te kunnen waarborgen heeft het NIP een beroepscode opgesteld. Daarin staan richtlijnen en gedragsregels die zijn afgeleid van deze vier basisprincipes. Het toezicht op de naleving van de Beroepscode berust bij twee onafhankelijke tuchtcolleges. Bent u vrijgevestigd en komt u om in alle informatie? Ook daarin reikt het NIP u de helpende hand.

 

Kennis uitwisselen

Als beroepsvereniging verbindt het NIP psychologen en hun verschillende vakgebieden met elkaar om zo samen het vak psychologie verder te brengen. Het NIP organiseert tal van activiteiten, zoals congressen, symposia, themadagen, workshops en bijeenkomsten voor haar leden. Door deel te nemen aan de verschillende activiteiten, vergroot u uw vakkennis en kunt u werken aan een zakelijk netwerk. In de NIP-agenda staan alle bijeenkomsten op een rij.

 

Kwaliteit en vakbekwaamheid

Het NIP staat voor goede en betrouwbare psychologische zorg. Daarom stelt het NIP vakbekwaamheidseisen aan geregistreerde psychologen. Het NIP verlangt dat psychologen die zelfstandig werken met individuele cliënten of hun cliëntsysteem na een academische titel in de psychologie een aanvullende opleiding volgen. Dit is de zogenoemde ‘4+2’ norm: een vierjarige academische opleiding aangevuld met een tweejarig postmastertraject. Lees verder

 

Starten als psycholoog

Afgestudeerd als psycholoog? De Startende Psychologen van het NIP helpen u graag op weg in het werkveld van de psycholoog. Profiteer van de kennis en ervaring van 13.000 psychologen uit de diverse werkvelden, de ervaringen van collega-starters en ons aanbod van inhoudelijke activiteiten en ondersteuning bij het vinden van een werkplek of baan. Bekijk het aanbod van de starters.

 

Mogelijkheden als psycholoog

Psychologen hebben een divers werkgebied: in de gezondheidszorg, het onderwijs en de wetenschap, maar ook bij bedrijven, de overheid en binnen de rechtspraak. Veel startende psychologen gaan aan de slag in verschillende functies, zoals POH-GGZ’er of accepteren een werkervaringsplek. Het NIP helpt u mee inzicht te krijgen, ondanks de krappe arbeidsmarkt, om de mogelijkheden binnen de werkvelden van de psychologie te onderzoeken naar een droombaan. Lees meer over de mogelijkheden in het werkveld.

 

Blijf bij

Houd uw kennis op peil met De Psycholoog, hét vaktijdschrift voor psychologen. Als NIP-lid ontvangt u 11 x per jaar het maandblad gratis in de bus. De Psycholoog staat vol met relevante wetenschappelijke artikelen. Op deze manier blijft u optimaal op de hoogte van de ontwikkelingen en onderzoeken binnen uw werkveld. Wilt u de Psycholoog meteen lezen? Bekijk de artikelen via de app of ga dan naar www.tijdschriftdepsycholoog.nl