Student in Sectie (SiS)

Als Student in Sectie (SiS’er) ben je actief binnen een sectiebestuur van het NIP. Het NIP is verdeeld in 18 secties die elk een eigen werkveld binnen de psychologie representeren, zoals neuropsychologie, forensische psychologie of seksualiteit en diversiteit.

Een sectie bestaat uit psychologen die actief zijn in dat specifieke werkveld. Zij vergaderen maandelijks en bepalen het beleid van hun sectie. Secties organiseren bijeenkomsten, delen kennis en zetten zich in voor de belangen van psychologen.

Als SiS’er kun je in een van de secties plaatsnemen. Je vergadert mee en helpt bij het organiseren van activiteiten. Denk hierbij aan het regelen van sprekers of verantwoordelijk zijn voor de promotie van een activiteit. Verder help je vaak ook mee met het schrijven van de nieuwsbrief. Als enige student binnen de sectie is het jouw taak om de belangen van studenten te behartigen. Daarnaast is het de kans om mensen uit het werkveld te ontmoeten en je netwerk uit te breiden. Als SiS’er word je begeleid door de netwerkcoördinator van het Landelijk Bestuur. Hij of zij kan je adviseren, met je meedenken en is jouw aanspreekpunt. SPS-NIP organiseert een aantal Actieve Leden Dagen waarbij ook alle SiS’ers samenkomen. Hier worden ervaringen en ideeën gedeeld. Als SiS’er heb je ook contact met Stedelijk Besturen en commissies van SPS-NIP. Zij kunnen jou benaderen voor het regelen van sprekers voor een lezing of workshop. Wil jij een contact opnemen met een SiS’er? Klik dan hier!

 

Wil jij ook SiS’er worden?

Als SiS’er doe je een leuke en zeer leerzame ervaring op. Door de stem van de student te vertegenwoordigen voeg je echt iets toe aan de bestaande secties en sectoren. Daarnaast verdiep jij je in een specifiek werkveld en vergroot jij je netwerk.

Ben je geïnteresseerd om actief te worden binnen een van de secties van het NIP en ben je minimaal een jaar beschikbaar voor deze functie? Neem dan contact op met onze netwerkcoördinator via netwerkcoordinator@spsnip.nl en houd de vacatures in de gaten!

Studenten-lidmaatschap

Studeer jij psychologie? Word dan nu lid van SPS-NIP. Het lidmaatschap biedt studenten talloze voordelen.
Word lid

Stage psychologie?

Als lid van SPS-NIP
heb je exclusief toegang
tot het volledige
stage overzicht met
misschien wel jouw
droomstage!

Meer weten?