Interview Minke Gastreich: ‘We willen organisatiepsychologen een ontmoetingsplaats bieden’

Minke Gastreich is Recruitment Consultant en sinds deze zomer lid van de werkgroep Organisatiepsychologie. Ze voltooide in 2019 haar master arbeids- en organisatiepsychologie.

“Als jonge organisatiepsycholoog wil ik de toekomstmogelijkheden voor andere jonge organisatiepsychologen bekender maken”

De werkgroep Organisatiepsychologie is pas net geboren, maar ik mag me ook echt een kersvers lid noemen van deze groep. Sinds deze zomer heb ik me bij de werkgroep aangesloten.

Ik ben nu een jaar aan het werk als Recruitment Consultant bij Derks & Derks, waar ik het met mijn achtergrond in arbeids- en organisatiepsychologie het erg naar mijn zin heb. Naast mijn studie heb ik altijd verschillende commissies en bestuursjaren in mogen vullen en ik merkte dat ik dit in het afgelopen jaar miste. Al snel kwam ik terecht bij het NIP, waar ik me met werkgroep Organisatiepsychologie kan bezighouden met verschillende thema’s passend bij mijn achtergrond en interesse.

 

Ontmoetingsplaats voor organisatiepsychologen

Met de werkgroep Organisatiepsychologie willen we organisatiepsychologen een ontmoetingsplaats bieden om kennis en ervaringen met elkaar te delen en streven we ernaar om ideeën en inzichten rondom het thema organisatiepsychologie naar buiten te brengen. Hierbij springen we in op de actualiteiten en maatschappelijk relevante thema’s. Dit doen we door het organiseren van bijeenkomsten (de eerste vinden plaats op 10 september en 1 oktober) en we zijn begonnen met het schrijven van een artikel, dat vervolgens in de media gepubliceerd wordt.

 

Carrièremogelijkheden voor starters

In mijn rol als jonge organisatiepsycholoog lijkt het me interessant om de (carrière)mogelijkheden voor net afgestudeerde, jonge organisatiepsychologen bekender te maken. Dat een afgestudeerd basispsycholoog in opleiding kan komen tot GZ-psycholoog is welbekend, maar welke stappen kan een A&O-psycholoog allemaal maken?