NIP webinars

Het NIP ontwikkelt ieder jaar diverse webinars voor leden over actuele thema’s. deze zijn veelal gratis terug te kijken via onlineseminar.nl/nip

Webinar Seminar ‘Werken aan kwaliteit binnen de Forensische Zorg’

Als psycholoog binnen de forensische psychologie kun je veel nuttige kennis halen bij het Expertisecentrum Forensische Psychologie (EFP). Wat houdt dat in en wat kunnen zij voor je doen? Dat komt aan bod in dit ledenwebinar van 12 mei 2020.

Log in en kijk het webinar terug

 

Webinar Nazorg COVID-19

Het NIP, de LVMP en de NVGzP organiseerden vrijdag 1 mei voor hun leden een tweede webinar over corona en medische psychologie. Diverse facetten van de nazorg werden belicht: richtlijnen, medisch psychologische nazorg, psychische nazorg, onderzoek, regionale spreiding en ontslagtraject.

Kijk het webinar terug

 

Webinar balans vinden in Corona-tijd

Hoe zorg je ervoor dat je efficiënt en effectief blijft in je werk? Timothy Koning en Thijs Wagenaar van YAAP sport- en prestatiepsychologen bieden antwoorden vanuit hun vakgebied.
Een webinar dat is georganiseerd op initiatief van de sectie A&O.

Kijk het webinar terug

 

 

Webinar Corona en medische psychologie

Het NIP, de LVMP en de NVGzP organiseerden vrijdag 27 maart 2020 voor hun leden een webinar over corona en medische psychologie. In dit webinar spraken collega’s uit diverse ziekenhuizen uit het zuiden van het land over hun ervaringen met het corona-virus tot nu toe. Zij kunnen de collega’s in de rest van het land behulpzaam zijn.

Lees meer en kijk het webinar terug

 

Webinar Slaap

Hoe onderscheid je als psycholoog gezonde slaap van verstoorde slaap? En wat zijn de diagnostiek- en behandelmogelijkheden bij slaapstoornissen? Wat kan je zelf doen en wanneer verwijs je door? Deze vragen worden beantwoord in het webinar over slaap. Kijk het webinar terug, luister naar het geluidfragment of bekijk de presentatie.

Ga naar het webinar over slaap

 

Webinar Ouderenpsychologie

Wat zijn de ervaringen rondom corona in de praktijk van een verpleeghuis in Brabant, wat speelt er rondom dementie en corona en welke ethische dilemma’s spelen er?

Ga naar het webinar Ouderenpsychologie

 

 

Webinar ‘Positieve psychologie in crisistijd’

In dit webinar bespreekt dr. G.J. Kloens zijn artikel over de positieve impact van COVID-19 en vijf voorbeelden hoe we COVID-19 kunnen inzetten als mogelijkheid om te groeien.

Webinar over positieve psychologie

 

 

boek markerenKwaliteitsstatuut

Elke zorgaanbieder, vrijgevestigd of instelling, moet per 1 januari 2017 een geregistreerd kwaliteitsstatuut hebben om ggz-zorg te kunnen leveren. Tijdens het webinar kwaliteitsstatuut ggz gaven Linde Gonggrijp en Bas Wijffels veel praktische informatie over het registreren bij ggzkwaliteitsstatuut.nl en het invullen van het format kwaliteitsstatuut.

Kijk dit webinar

Happy psychiatrist with pencil and clipboard sitting in armchair

1. Beter aan het werk

De re-integratie van medewerkers die zijn uitgevallen vanwege psychische klachten. Een A&O- of A&G-psycholoog kan helpen om maximaal te profiteren van de positieve effecten van werken op de weg naar herstel.

Kijk dit webinar

 

ouderen in overleg2. Lekker lang werken

Wat maakt en houdt medewerkers vitaal en duurzaam inzetbaar? En wat kan de rol van de A&O- en A&G-psycholoog betekenen? Zowel de medewerker als de werkgever kunnen activiteiten ontplooien om lekker lang te kunnen werken.

Hoe? Tinka van Vuuren vertelt er meer over.

Kijk dit webinar

 

blije-medewerker-iStock_23196766_SMALL3. Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden

Het belang en de rol van een A&O-psycholoog of een A&G-psycholoog bij amplitie (versterking); juist naast preventie en herstel.

De primaire verantwoordelijkheid ligt bij de medewerker, eigen initiatief en zelfredzaamheid van de medewerker zijn belangrijk.

Kijk dit webinar

 

blij smile10 400-4004. Verander het werk, niet de medewerker

Over dat het makkelijker is om de draagkracht te veranderen van medewerkers door de organisatie anders in te richten. Hoe kan de A&O-psycholoog helpen? De balans voor vitaliteit en inzetbaarheid komt aan bod en hoe je werk anders kunt inrichten om draagkracht te versteken en draaglast te verminderen.

Kijk dit webinar

 

werkplek-kantoor-studie-1200-6275. Zelf aan het roer

De eigen regie van medewerkers op hun gezondheid en vitaliteit en hoe professionals dit ondersteunen door medewerkers te helpen hun eigen koers te varen. Bij zelfleiderschap zijn verschillende componenten van belang, zoals het bepalen van je eigen koers, het zelf zorgen voor interessant of leuk werk, en positief en constructief denken.

Kijk dit webinar

 

rechtenvrij-verander-het-werk6. Het goede gesprek

Ga in dialoog met de medewerker over gezondheid, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Een A&O-psycholoog of een A&G-psycholoog helpt. Bij dit webinar komen de wendbaarheid van medewerkers in hun loopbaan aan bod en welke ondersteuning een leidinggevende kan bieden.

Kijk dit webinar