NIP webinars

Het NIP ontwikkelt ieder jaar diverse webinars voor leden over actuele thema’s. De webinars zijn gratis terug te kijken via onlineseminar.nl/nip

Happy psychiatrist with pencil and clipboard sitting in armchair

Beter aan het werk

De re-integratie van medewerkers die zijn uitgevallen vanwege psychische klachten. Een A&O- of A&G-psycholoog kan helpen om maximaal te profiteren van de positieve effecten van werken op de weg naar herstel.

Kijk dit webinar

 

ouderen in overlegLekker lang werken

Wat maakt en houdt medewerkers vitaal en duurzaam inzetbaar? En wat kan de rol van de A&O- en A&G-psycholoog betekenen? Zowel de medewerker als de werkgever kunnen activiteiten ontplooien om lekker lang te kunnen werken.

Hoe? Tinka van Vuuren vertelt er meer over.

Kijk dit webinar

 

blije-medewerker-iStock_23196766_SMALLJe hoeft niet ziek te zijn om beter te worden

Het belang en de rol van een A&O-psycholoog of een A&G-psycholoog bij amplitie (versterking); juist naast preventie en herstel.

De primaire verantwoordelijkheid ligt bij de medewerker, eigen initiatief en zelfredzaamheid van de medewerker zijn belangrijk.

Kijk dit webinar

 

blij smile10 400-400Verander het werk, niet de medewerker

Over dat het makkelijker is om de draagkracht te veranderen van medewerkers door de organisatie anders in te richten. Hoe kan de A&O-psycholoog helpen? De balans voor vitaliteit en inzetbaarheid komt aan bod en hoe je werk anders kunt inrichten om draagkracht te versteken en draaglast te verminderen.

Kijk dit webinar

 

werkplek-kantoor-studie-1200-627Zelf aan het roer

De eigen regie van medewerkers op hun gezondheid en vitaliteit en hoe professionals dit ondersteunen door medewerkers te helpen hun eigen koers te varen. Bij zelfleiderschap zijn verschillende componenten van belang, zoals het bepalen van je eigen koers, het zelf zorgen voor interessant of leuk werk, en positief en constructief denken. Kijk dit webinar

 

 

rechtenvrij-verander-het-werkHet goede gesprek

Ga in dialoog met de medewerker over gezondheid, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Een A&O-psycholoog of een A&G-psycholoog helpt. Bij dit webinar komen de wendbaarheid van medewerkers in hun loopbaan aan bod en welke ondersteuning een leidinggevende kan bieden.

Kijk dit webinar

boek markerenKwaliteitsstatuut

Elke zorgaanbieder, vrijgevestigd of instelling, moet per 1 januari 2017 een geregistreerd kwaliteitsstatuut hebben om ggz-zorg te kunnen leveren. Tijdens het webinar kwaliteitsstatuut ggz gaven Linde Gonggrijp en Bas Wijffels veel praktische informatie over het registreren bij ggzkwaliteitsstatuut.nl en het invullen van het format kwaliteitsstatuut.

Kijk dit webinar