NIP-webinars

Het NIP ontwikkelt ieder jaar diverse webinars voor leden over actuele thema’s. deze zijn veelal gratis terug te kijken via onlineseminar.nl/nip

NIP-Webinar Marketing en Personal Branding

Wil jij als zelfstandig gevestigde psycholoog meer weten over hoe je marketing en personal branding kan inzetten voor jouw bedrijf/praktijk? Karen Oldhoven van Brand New Personal neemt je mee in de wereld van marketing, communicatie en sales.

Kijk het webinar van 10 september 2020 terug

 

 

Webinar Functiebeschrijving en -waardering klinisch psycholoog en klinisch neuropsycholoog

Zijn jouw functiebeschrijving en -waardering up-to-date? Kun jij het brede profiel van je beroep artikel 14 BIG psychologisch specialisme goed tot zijn recht laten komen in jouw instelling? Een NIP/NVGzP-webinar over de FWG (het functiewaarderingssysteem voor de zorg).

Kijk het webinar van 3 juli 2020 terug

 

NIP-webinar (De)stigmatisering van verslaving en andere psychische aandoeningen

Tijdens dit webinar van de sectie Verslavingspsychologie van het NIP bespreken prof. dr. Arjan Bos (Open Universiteit) en Luca Koppen en Roy Leunen (Samen Sterk zonder Stigma) het stigma rondom psychische aandoeningen.

Kijk het webinar van 18 juni 2020 terug

 

 

NIP-webinar: Kwaliteitsstandaarden GGZ

Akwa GGZ ontwikkelt en beheert de kwaliteitsstandaarden binnen de GGZ. De NIP sectie Forensische Psychologie organiseerde een webinar over deze kwaliteitsstandaarden met sprekers Dominique Vijverberg en Astrid Partouns van Akwa GGZ.

Kijk het webinar van 16 juni 2020 terug

 

 

NIP-webinar: Psychologie op de middelbare school

NIP-leden Else Treffers en Paul Westerman gingen in op dit thema en Dominique Warmerdam, oprichter Psychologie in het Onderwijs, presenteerde haar visie.

Kijk het webinar van 9 juni 2020 terug

 

 

NIP-webinar: Burn-out bij startende psychologen

Herken de eerste signalen en voorkom erger! Een NIP- Webinar door GZ-psycholoog en Buitenpsycholoog Karin van Maurik.

Kijk het webinar van 2 juni 2020 terug

 

 

 

Ethiek: informatie delen met derden

Mag u informatie over uw cliënt geven als Veilig Thuis, de politie of de huisarts u belt? Rosalinde Visser, senior beleidsmedewerker ethiek, geeft duidelijkheid.

Kijk het webinar terug

Zie ook: beroepsethiek – webinars, e-learnings en handreikingen

 

 

NIP-webinar ‘Werken aan kwaliteit binnen de Forensische Zorg’

Als psycholoog binnen de forensische psychologie kun je veel nuttige kennis halen bij het Expertisecentrum Forensische Psychologie (EFP). Wat houdt dat in en wat kunnen zij voor je doen?

Kijk het webinar van 12 mei 2020 terug

 

 

Webinar Corona en medische psychologie deel 1 – Ervaringen van collega’s

Het NIP, de LVMP en de NVGzP organiseerden een webinar over corona en medische psychologie. Collega’s uit diverse ziekenhuizen uit het zuiden van het land spraken over hun ervaringen met het corona-virus tot nu toe. Zij kunnen de collega’s in de rest van het land behulpzaam zijn.

Lees meer en kijk het webinar van 27 maart 2020 terug

 

 

rechtenvrij-verander-het-werk

NIP-webinars A&O en A&G psychologie

Het NIP ontwikkelde zes webinars voor psychologen die werken zijn op het gebied van arbeid- en organisatie en arbeid- en gezondheid,

 1. Beter aan het werk
  De re-integratie van medewerkers die zijn uitgevallen vanwege psychische klachten. Een A&O- of A&G-psycholoog kan helpen om maximaal te profiteren van de positieve effecten van werken op de weg naar herstel.
 2.  Lekker lang werken
  Wat maakt en houdt medewerkers vitaal en duurzaam inzetbaar? En wat kan de rol van de A&O- en A&G-psycholoog betekenen? Tinka van Vuuren vertelt er meer over.
 3. Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden
  Het belang en de rol van een A&O-psycholoog of een A&G-psycholoog bij amplitie (versterking); juist naast preventie en herstel. De primaire verantwoordelijkheid ligt bij de medewerker.
 4. Verander het werk, niet de medewerker
  De balans voor vitaliteit en inzetbaarheid komt aan bod en hoe je werk anders kunt inrichten om draagkracht te versteken en draaglast te verminderen.
 5. Zelf aan het roer
  De eigen regie van medewerkers op hun gezondheid en vitaliteit en hoe professionals dit ondersteunen door medewerkers te helpen hun eigen koers te varen.
 6. Het goede gesprek
  Ga in dialoog met de medewerker over gezondheid, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Een A&O-psycholoog of een A&G-psycholoog helpt. De wendbaarheid van medewerkers in hun loopbaan komen aan bod evenals de ondersteuning die een leidinggevende kan bieden.

NIP/VGCT-Webinar Delictanalyse en delictscenario in de Forensische Zorg

Het kader van de richtlijn Delictanalyse KFZ wordt vanuit de CGT besproken en worden drie dilemma’s uit de praktijk vanuit de CGT uitgelicht m.b.v. rollenspellen.

Kijk het webinar van 15 september 2020 terug

 

 

NIP-webinar Werken met coachingstool SpotlightPROFILE

Ben jij als psycholoog toe aan een nieuwe, frisse profiling- & coachingstool, met zowel een praktische insteek en een sterke wetenschappelijke basis? Bekijk dit webinar over SpotlightPROFILE.

Kijk het webinar van 28 augustus 2020 terug

 

 

NIP-webinar Balans vinden in Corona-tijd

Hoe zorg je ervoor dat je efficiënt en effectief blijft in je werk? Timothy Koning en Thijs Wagenaar van YAAP sport- en prestatiepsychologen bieden antwoorden vanuit hun vakgebied.

Kijk het webinar van de sectie A&O (19 mei 2020) terug

 

 

NIP-webinar Behandeling van cognitieve en psychische klachten bij het Post Intensive Care Syndroom na COVID-19

Hoe kun je als psycholoog patiënten met het Post Intensive Care Syndroom (PICS) ondersteunen en behandelen? En wat doe je bij psychische klachten van de naasten van deze patiënten?

Kijk het webinar van 29 juni 2020 terug

 

NIP-webinar COVID-19 Nazorg in de Ouderenpsychologie

Nu langzaamaan de grootste piek van Corona-besmettingen achter ons lijkt te liggen komen andere vragen naar voren. Hoe kan het leven weer zijn normale gang vinden na de afgelopen periode?

Kijk het webinar van 23 juni 2020 terug

 

 

NIP-webinar Corona en Ouderenpsychologie

Wat zijn de ervaringen rondom corona in de praktijk van een verpleeghuis in Brabant, wat speelt er rondom dementie en corona en welke ethische dilemma’s spelen er?

Kijk het webinar van 23 april 2020 terug

 

 

NIP-webinar ‘Wat is een effectieve gedragsinterventie?’

Hoe zorgen we dat de anderhalvemetersamenleving kan functioneren? Hoe zorgen we ervoor dat iedereen zich ook daadwerkelijk houdt aan de anderhalvemeterregel? Met andere woorden: hoe weten we welke gedragsinterventies effectief zijn?

Kijk het webinar van 29 mei 2020 terug

 

 

NIP/NVO-Webinar Actualisatie functiebeschrijving gedragswetenschappers in het primair onderwijs

Dit webinar van de NVO en het NIP gaat over alles wat je moet weten over (voorbeeld)functiebeschrijvingen, relevante processtappen, betrokkenen en een effectief gesprek.

Kijk het webinar van 26 mei 2020 terug

 

 

Webinar Corona en medische psychologie deel 2 – Nazorg COVID-19

Het NIP, de LVMP en de NVGzP organiseerden voor hun leden een tweede webinar over corona en medische psychologie. Diverse facetten van de nazorg werden belicht: richtlijnen, medisch psychologische nazorg, psychische nazorg, onderzoek, regionale spreiding en ontslagtraject.

Kijk het webinar van 1 mei 2020 terug

 

NIP-webinar Slaap

Hoe onderscheid je als psycholoog gezonde slaap van verstoorde slaap? En wat zijn de diagnostiek- en behandelmogelijkheden bij slaapstoornissen? Kijk of luister terug.

Kijk het webinar van 9 april 2020 terug

 

 

Lezing Pim Haseleger (AI congres sectie A&O – 2019)

Pim Haselager vertelt tijdens het congres over mensgericht denken in tijden van AI, en de psychologie die hierbij noodzakelijk is. Hij geeft zijn visie op de haalbaarheid van de inzet van robots.

Bekijk de lezing (1 november 2019) en zie ook de terugblik voor meer informatie over het AI-congres

 

 

NIP-webinar ‘Positieve psychologie in crisistijd’

In dit webinar bespreekt dr. G.J. Kloens zijn artikel over de positieve impact van COVID-19 en vijf voorbeelden hoe we COVID-19 kunnen inzetten als mogelijkheid om te groeien.

Kijk het webinar van 30 april 2020 terug