Ledenvoordelen

Psychologen krijgen samen meer voor elkaar

Het NIP is de grootste vereniging van psychologen in Nederland. En de enige waar iedere psycholoog welkom is, in elke fase van zijn/haar carrière. We ontmoeten elkaar tijdens informele meet-ups en houden elkaar scherp op interessante vakbijeenkomsten. En met 13.000 leden zijn we een serieuze gesprekspartner in Den Haag. Zo zetten we ons als psychologen in voor het vak, en voor elkaar.

Vijf redenen om lid te worden van het NIP

1

Je onderscheidt je als professional
Als lid van de grootste vereniging van psychologen onderstreep je je kwaliteit als psycholoog. Je laat zien dat je staat voor je vak, jezelf scherp blijft houden en dat je je aan de beroepscode van het NIP houdt.

2

Je maakt je hard voor het vak
Samen vormen we een vuist waar het nodig is, en vormen we een stem die gehoord wordt in Den Haag. Bijvoorbeeld over gz-psychologen in de functie van Wzd-functionaris, jongeren in de Wlz en opname Kinder- en Jeugdpsycholoog in de wet BIG.

3

Ervaringen delen met andere psychologen
Het NIP organiseert regelmatig evenementen. Van informele meet-ups om psychologen uit 17 verschillende secties te ontmoeten, advies van beroepscoaches, tot vakinhoudelijke bijeenkomsten. Ook houden we elkaar scherp via prikkelende artikelen in ons vakblad De Psycholoog.

4

Je kunt het dienstmerk PSYCHOLOOG NIP aanvragen
De titel ‘psycholoog’ is niet wettelijk beschermd. Iedereen kan zich dus psycholoog noemen, ongeacht opleiding of werkervaring. Met PSYCHOLOOG NIP achter je naam laat je zien dat je een ervaren academisch geschoolde psycholoog bent.

5

Persoonlijk advies bij beroepsethische dilemma’s
Het NIP is er in alle fases van je carrière. Ook als je in je werk tegen beroepsethische dilemma’s aanloopt. Je kunt rekenen op service en persoonlijk advies bij kwesties als bijvoorbeeld het beroepsgeheim.