FAQ: Speciaal voor ...

Starters / Recent afgestudeerden

 

Ik ben afgestudeerd. Hoe zet ik mijn studentlidmaatschap om in een algemeen lidmaatschap?

Zodra u bent afgestudeerd, kunt u uw studentlidmaatschap omzetten in een algemeen lidmaatschap. Hiervoor dient u het aanmeldformulier voor het algemeen lidmaatschap in te vullen via de lidmaatschapspagina van het NIP. Uw studentlidmaatschap wordt dan omgezet in een algemeen lidmaatschap. De eerste twee jaar na uw afstudeerdatum valt u dan in een sterk gereduceerde contributiecategorie. Klik hier voor een overzicht van onze contributietarieven.

 

Welke mogelijkheden zijn er voor een basispsycholoog in de huidige ggz?

Als basispsycholoog zijn er mogelijkheden om als medebehandelaar te werken in de GGZ. Dit kan zowel in de Generalistische Basis GGZ (GB GGZ) als de Gespecialiseerde GGZ (GGGZ) onder de supervisie van een hoofdbehandelaar. Waar u rekening mee dient te houden als u werkt als medebehandelaar en een breder overzicht van de mogelijkheden van een basispsycholoog in de huidige GGZ leest u in de factsheet: ‘Mogelijkheden basispsycholoog in de huidige ggz’.

 

Kan ik na afronding van mijn psychologiestudie de BAPD ook nog aanvragen?

Ja, dat kan via een individueel traject bij de Open Universiteit (OU). Om de BAPD te behalen moet u onder andere samen met de universiteit bekijken of u voldoet aan de theoretische basiseisen. Vakken die nog ontbreken kunt u volgen bij een universiteit van uw keuze. Voor de (overige) specifieke eisen kijkt u in het Reglement BAPDLees meer. Ga naar ou.nl/basisaantekening voor het indienen van een aanvraag.

 

NIP/BIG-geregistreerden (in spé)

 

Hoe kom ik in mijn NIP-registratiedossier/PE-online?

Ga naar Registraties >  Mijn registratiedossier/PE Online. Heeft u toegang tot PE-Online? Dan ziet u onderaan deze pagina een blauwe knop ‘Naar PE-Online’. Ziet u geen inlogbutton? Log dan eerst in via de inlogbutton rechts bovenaan de website.

Heeft u aanvullende vragen over PE-online? Ga naar de veelgestelde vragen over PE-online.

 

Waar vind ik informatie over de NIP-registratieregelingen?

Klik op de NIP-registratieregeling naar uw keuze:

Supervisoren

 

Waar vind ik meer informatie voor supervisoren?