Caline Horváth, Startende Psycholoog in het NIP (SPIN)

‘Doordat ik nauw aangesloten ben bij het NIP kan ik mijn inzichten delen met vakgenoten’

 

Mijn naam is Caline Horváth, ik ben 24 jaar en woon met veel plezier in Utrecht.

Op dit moment volg ik een HR-traineeship bij Rvdb in Amsterdam en ontwikkel mijzelf in verschillende rollen binnen bedrijven als HR professional. Hiervoor heb ik Psychologie gestudeerd in Groningen, met een exchangeprogramma in Malaga en in Nijmegen heb ik de master Arbeids-, Organisatie- en Gezondheidspsychologie afgerond.

Ik ben Startende Psycholoog in het NIP (‘Spinner’) bij de sectie Arbeid & Organisatie (A&O), nadat ik een aantal jaren als Student in Sectie A&O en de voormalige Sectie CTA (coaching, training en advies) actief ben geweest. In mijn huidige rol als Spinner zet ik mij onder andere in voor de profilering en positionering van de A&O- en A&G-psycholoog. Onze missie: ‘kracht geven aan de kwaliteit van mensen in organisaties’. Met behulp van wetenschappelijk gefundeerde methoden en relevante technologie.

Ik ben Spinner geworden omdat ik mij graag wilde blijven doorontwikkelen in de psychologie. Doordat ik nauw aangesloten ben bij het NIP en de A&O psychologen blijf ik op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van de Arbeid & Organisatie psychologie en kan ook mijn eigen inzichten delen met vakgenoten. In mijn werk kan ik met deze nieuwe kennis medewerkers in organisaties beter helpen met organisatievraagstukken. Daarnaast leer ik hoe het is om actief te zijn in een bestuur en de benodigde skills verder te ontwikkelen.

Als Spinner doe ik actief mee in het bestuur. Zelf heb ik vorig jaar samen met anderen het Congres Artificial Intelligence georganiseerd. Op dit moment lever ik onder meer input voor het post-master traject waar wij hard mee bezig zijn.

Het leukste moment vond ik het diner pensant met een grote groep hoogleraren, vorig jaar op Valentijnsdag. Wij kwamen bijeen om met elkaar de binding tussen hoogleraren (wetenschappelijke expertise) en de praktijk te versterken. Het was een geweldige avond en ik heb veel interessante mensen ontmoet.

De Corona-periode vond ik minder leuk. Het maakt het moeilijker om samen te komen, het online overleggen geeft enige vertraging en zal voorlopig maken dat de fysieke themabijeenkomsten worden uitgesteld. Er kan veel online, maar elkaar live ontmoeten heeft toch echt toegevoegde waarde, vind ik.

Aan een volgende Spinner zou ik mee willen geven om nieuwsgierig te zijn. Soms komen er namen van bureaus, organisaties of psychologische of zelfs technologische begrippen voorbij waar je nog niet van hebt gehoord. Vraag door, je leert er veel van!