Forensische psychologie

Ben je werkzaam als forensisch psycholoog? In dit dossier verzamelt het NIP speciaal voor jou informatie, tips en links. Mis je iets? Laat het ons weten via info@psynip.nl. Je kunt ook mailen naar sectiefp@psynip.nl.

 

Inventarisatie van Corona-maatregelen in het werkveld Forensische psychologie

Ben jij als psycholoog werkzaam in de forensische zorg? Dan zal ook jij te maken hebben met de maatregelen rondom het coronavirus. In deze tabel (pdf) zijn de restricties in de verschillende forensische zorg instellingen geïnventariseerd, zover bekend. Het betreft een inventarisatie van de sectie forensische psychologie van het NIP.

 

Het dagelijks werk

In deze periode waarin de maatregelen om het Covid-19 virus terug te dringen van kracht zijn, is het werken als psycholoog in een forensische setting anders dan anders. Dat geldt zowel voor de klinische- en ambulante zorg als in de penitentiaire instellingen en bijvoorbeeld instellingen voor TBS.

 

Zorg voor jezelf

Het is essentieel dat wij, hulpverleners, goed voor onszelf blijven zorgen, hetgeen we nog wel eens vergeten. Iedereen reageert anders op de huidige pandemie, van onzekerheid en bezorgdheid tot stress en verdriet, maar hoogstwaarschijnlijk een combinatie hiervan. Sommigen zijn goed in het hoofd koel houden en hebben eindelijk tijd om de forensische literatuur die achteraan op de boekenplank ligt te verstoffen, te lezen.

Voor de forensische psychologen die wel wat hulp kunnen gebruiken, kijk eens op vergeetjezelfniet.nu. Ook op de pagina Beroepsuitoefening en beroepsethiek (onderaan) staan tips en links om ervoor te zorgen dat jij gezond blijft. Jouw patiënten/cliënten zullen je dankbaar zijn.

 

Tips, links en informatie