Agenda

Agenda
Online, 08-04-2021

Online dialoogsessies Goed werk in de gehandicaptenzorg

Praat je mee over aantrekkelijk werk in de gehandicaptenzorg? Wat ervaar je als professional als het gaat om aantrekkelijk werk en wat zijn je ideeën zijn voor de (nabije) toekomst? 

Online, 13-04-2021

NIP/VGCt-Webinar – Het Waaiermodel als gereedschapskist voor residentiële behandeling

Het Waaiermodel: kansen benutten om de aanpak binnen residentiele instellingen te structureren en te innoveren. In dit webinar krijg je concrete handvatten voor het toepassen van het Waaiermodel binnen residentiele aanpakken in het primaire proces.

Online, 20-04-2021

Save the date: Nieuwe webinars zorgprestatiemodel

Zoals eerder aangekondigd komen er dit voorjaar webinars om professionals voor te lichten over het nieuwe zorgprestatiemodel. Deze vinden plaats op 20 april, 17 mei en 25 mei 2021. Deze webinars gaan over respectievelijk prestaties en settings, de zorgvraagtypering en de beroepen. Zet de data vast in je agenda!   De webinars worden overdag georganiseerd. […]

Online, 22-04-2021

NIP-Webinar – Tekort van het teveel, paradox van de mentale zorg

Hoogleraar en psychiater Damiaan Denys geeft zijn visie op de Nederlandse gezondheidszorg weer in zijn boek ‘Tekort van het teveel, paradox van de mentale zorg’. Is het tijd voor een andere kijk op mentale weerbaarheid, geestelijk lijden en de organisatie van de GGZ? Tijdens dit webinar bespreekt Denys met ons zijn visie en is er […]

Online, 23-04-2021

Verbinding Onderwijs en Zorg

Landelijk en regionaal wordt er hard gewerkt aan de versterking van de samenwerking tussen onderwijs, zorg en jeugd. Ook komende jaren zal dit een belangrijk speerpunt zijn. Dit met als doel om ervoor te zorgen dat kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Online, 26-04-2021

Online Mastermind-bijeenkomsten Wet zorg en dwang

Ben je als NIP- of NVO-lid werkzaam als Wzd-functionaris, zorgverantwoordelijke of externe deskundige (Wet zorg en dwang)? Meld je aan voor de gratis online mastermind-bijeenkomsten in maart en april. Benut elkaars ‘mind’ en breng samen de dilemma’s en uitdagingen verder waar we als orthopedagogen en psychologen voor staan. Kom met collega (ortho)pedagogen en psychologen werkzaam […]

Online, 06-05-2021

A&O Summerschool: Online interactie voor gevorderden

De sectie A&O van het NIP organiseert deze winter de A&O Summerschool, inhoudelijke nascholingsdagen van hoge kwaliteit op post masterniveau. Deze middag gaat over ‘Online interactie voor gevorderden’, speciaal voor diegenen die al ervaring hebben met online interactie, maar zich er verder in willen verdiepen.

Online, 12-05-2021

Intervisie bijeenkomst A&O mediation 2021

De werkgroep Arbeid & Organisatie van de sectie Mediation (NIP) organiseert intervisiebijeenkomsten om interdisciplinaire ontmoeting en uitwisseling te faciliteren tussen A&O psycholoog mediators en A&O collega mediators uit andere beroepsverenigingen.

online, 19-05-2021

Intervisie bijeenkomst Family mediation 2021

De groep Family Mediation nodigt u uit deel te nemen aan deze digitale bijeenkomst. Een leerzame avond die mede tot doel heeft ervaringen en deskundigheid uit te wisselen tussen de verschillende disciplines.

Online, 25-05-2021

NIP-webinar CRA, ACRA en CRAFT bij problematisch middelengebruik

Wil jij als psycholoog meer weten over de Community Reinforcement Approach (CRA) als therapeutische toepassing bij problematisch middelengebruik? Meld je dan snel aan voor het webinar op 24 maart en het vervolgwebinar op 25 mei!

Online, 28-05-2021

Save the date: Symposium Richtlijn Parkinson

De secties Ouderenpsychologie en Neuropsychologie organiseren samen een online symposium rondom de vernieuwde multidisciplinaire richtlijn Ziekte van Parkinson. Het programma volgt nog, houd deze middag alvast vrij in je agenda!  

Online, 03-06-2021

Symposium 'Behandelingen in het psychotraumaveld'

Het traumaveld is een zeer divers veld met vele verschillende doelgroepen en een veelheid aan beschikbare behandelvormen. Kom naar hét online symposium over behandelingen in het psychotraumaveld op 3 juni om geïnformeerd te worden over de laatste ontwikkelingen, met collega’s kennis en ervaringen uit te wisselen, en je netwerk verder uit te bouwen.

Online, 10-06-2021

A&O Summerschool (online) – Statushouders aan het werk

De sectie A&O van het NIP organiseert deze zomer de A&O Summerschool, inhoudelijke nascholingsdagen van hoge kwaliteit op post masterniveau. Deze Summerschool gaat over ‘Statushouders aan het werk’ en wordt samen met het Netwerk Vluchtelingen en de Centrale Werkroep Mensenrechten & Psychologie georganiseerd. Deze Summerschool bestaat uit drie bijeenkomsten van 2 uur en kan je […]

ONLINE, 11-06-2021

Summerschool A&O – Van burn-out naar bevlogenheid (herhaling)

De sectie A&O van het NIP organiseert deze zomer de A&O Summerschool, een aantal inhoudelijke nascholingsdagen van hoge kwaliteit op post masterniveau. Deze dag gaat over ‘Van burn-out naar bevlogenheid’ en wordt ingevuld door Prof. dr. Wilmar Schaufeli. De Summerschool is exclusief toegankelijk voor academisch geschoolde A&O en A&G psychologen.

Online, 02-07-2021

A&O Summerschool – Grip op Gedragsverandering in Verandervraagstukken

De sectie A&O van het NIP organiseert deze zomer de A&O Summerschool, inhoudelijke nascholingsdagen van hoge kwaliteit op post masterniveau. Deze dag gaat over gedragsverandering is organisatieveranderingsvraagstukken en wordt ingevuld door Thijs Leenman. De Summerschool is exclusief toegankelijk voor academisch geschoolde A&O en A&G psychologen. Hoe kun je als organisatiepsycholoog effectief bijdragen aan gedragsverandering in […]

Online, 10-09-2021

Congres Suïcidepreventie 'Wanhoop en hoop; hand in hand'

Op 10 september, gelijktijdig met World Suïcide Prevention Day 2021, vindt de plenaire dag van het hybride Suïcidepreventiecongres plaats. 

Polar-zaal, Jaarbeurs, Utrecht, 24-09-2021

Save the date: 24 september 2021 Dag van de Jeugdprofessional

De dag van de Jeugdprofessional staat ditmaal in het teken van #sterkinjewerk .

Ljubljana, Slovenia, 05-07-2022

European Congress of Psychology (ECP) 2022

It is our great pleasure to invite you to Ljubljana (Slovenia) for the 17th European Congress of Psychology in 2022! This edition was originally scheduled in 2021 but has been postponed due to the COVID-19-pandemic.