Agenda

Agenda
Webinar, 27-10-2020

NIP-Webinar: Een toekomstbestendig stelsel Forensische Zorg

Het huidige stelstel forensische zorg moet structureel versterkt worden. Maar hoe pak je dat aan? En wie hebben we daarvoor nodig? Frank Candel (programmadirecteur) en Cedric Furr (senior beleidsmedewerker) praten je tijdens dit webinar bij over het Programma Forensische Zorg van het ministerie van Justitie en Veiligheid, dat in 2019 is gestart.

Online, 28-10-2020

ONLINE! Intervisie bijeenkomst A&O mediation 2020

LET OP: Deze bijeenkomst zal online plaats vinden bij voldoende deelnemers.   De werkgroep Arbeid & Organisatie van de sectie Mediation (NIP) organiseert intervisiebijeenkomsten om interdisciplinaire ontmoeting en uitwisseling te faciliteren tussen A&O psycholoog mediators en A&O collega mediators uit andere beroepsverenigingen.

Webinar, 28-10-2020

NIP-Webinar Psychologie op de Middelbare School

Je hoort alles over de diverse initiatieven ‘Psychologie op de Middelbare School’ in het land. We slaan de brug van wetenschap naar praktijk en lichten de effecten van psychologische kennis en vaardigheden op ontwikkeling en gedrag van middelbare scholieren toe, samen met betrokken hoogleraren. 

Online, 30-10-2020

P3NL-webinar

Wil je je laten inspireren door een gedragsdeskundige die zich bijzonder heeft ingezet voor het vak? En wil je meer te weten komen over de kennisagenda en wat jij hieraan hebt? Doe mee aan de P3NL-webinar op 30 oktober!

Online, 30-10-2020

A&O Winterschool: Burn-out: van klacht naar kracht – herhaling

Deze dag gaat over burn-out en wordt ingevuld door Prof. dr. Tinka van Vuuren, drs. Marjolijn Punt, drs. Maud van Aalderen en Greet Vonk, MSc. De Winterschool is exclusief toegankelijk voor academisch geschoolde A&O en A&G psychologen.

Dorpsstraat 24, Oud Zuilen (vlakbij Utrecht) en/of Werfkelder aan de Oudegracht 42 (Utrecht), 30-10-2020

Basiscursus Cognitieve Gedragstherapie: Oktober 2020 – Mei 2021

Guido Machielsen biedt ook dit jaar weer 250 euro korting aan NIP-leden voor de Basiscursus Cognitieve Gedragstherapie (100 uur).

Online symposium, 04-11-2020

De Schoolpsycholoog in tijden van Corona

Tijdens dit online symposium reflecteren de oorspronkelijke keynotessprekers van het congres op de effecten van de lockdown op kinderen en op het handelen van schoolpsychologen.

Webinar van 19.30 - 20.30 uur, 05-11-2020

NIP-Webinar Psychisch welzijn in het vluchtelingenkamp op Lesbos

Welke invloed hebben de omstandigheden in vluchtelingenkampen op het psychisch welzijn van de inwoners en wat kunnen psychologen hieraan bijdragen? Marijke Menninga neemt ons tijdens dit webinar mee in de veel geziene klachten in het kamp en de ondersteuning die o.a. Stichting Bootvluchteling hier biedt.

Online, 05-11-2020

Online: ALV Sectie Mediation

De sectie Mediation houdt haar ledenvergadering waarbij ze je bijpraten over wat er gebeurd is in 2020 en wat de plannen zijn voor 2021. Ivm de coronamaatregelen organiseren we de ALV online.

Geannuleerd, 06-11-2020

Geannuleerd: Winterschool A&O – Alles over duurzame inzetbaarheid (herhaling)

Deze dag gaat over duurzame inzetbaarheid en is een herhaling van een eerdere A&O winterschooldag.  De dag wordt ingevuld door Prof. dr. Aukje Nauta. De Winterschool is exclusief toegankelijk voor academisch geschoolde A&O en A&G psychologen.

Online, 06-11-2020

Online – Masterclass Neuropsychologische diagnostiek

Het brein is hot. Verklaringen vanuit de hersenen voor afwijkend gedrag worden veel gezocht. Hierdoor is de vraag naar neuropsychologische diagnostiek sterk gestegen. Het vakgebied klinische neuropsychologie heeft veel sterke tests ontwikkeld.

Webinar, 10-11-2020

NIP-Webinar Risicotaxatie in de praktijk

Werk jij als psycholoog binnen de Forensische Zorg met risicotaxaties of wil je hier mee gaan werken? Volg dan dit webinar met Vivienne de Vogel.  

Webinar, 10-11-2020

Zindelijkheid, als het niet vanzelf gaat….

Werkgroep Het Jonge Kind van de sectie Jeugd organiseert i.s.m. de DAIMH een webinar over zindelijk worden en allerlei andere factoren die in dat proces meespelen, vooral als dit bij uw kind niet vanzelf gaat.

Online, 13-11-2020

Online SEP Najaarscongres #winning

Het derde congres van de NIP sectie Sociale en Economische Psychologie is wat anders dan gepland. Het heersende corona-virius vraagt ons om ons – soms meer dan ons lief is – aan te passen. We hebben het thema onveranderd gelaten #winning, maar wel aangepast aan de situatie. Hoe kan de gedragswetenschap meer terrein winnen? Wat […]

Mogelijk online!, 21-11-2020

LWP Sectiedag – Ontwikkelingstrauma

Door de coronamaatregelen zijn we genoodzaakt alle fysieke bijeenkomsten te annuleren. We onderzoeken op dit moment de beste vorm voor deze bijeenkomst. Zodra er meer informatie is zullen we het vermelden op de agenda.

Webinar, 19.30 - 21.00 uur, 23-11-2020

NIP-Webinar – Acceptance and Commitment Therapy (ACT)

Ben jij als psycholoog benieuwd naar de principes van Acceptance and Commitment Therapy (ACT)? En wil jij zelf ervaren hoe het is om met deze vorm van therapie aan de slag te gaan? Volg dan op 23 november dit webinar!   Stel je voor dat je zou leren om je gedachten niet meer zo serieus […]

Online via Zoom, 24-11-2020

Online workshop – Vind je droombaan!

Wil jij graag nóg meer betekenis geven aan het werk wat je doet en binnen de setting waarin je werkzaam bent? In deze online workshop zetten de Droombaancoaches je op scherp door stil te staan bij de vraag hoe jij op jouw eigen wijze het meest van betekenis kunt zijn. Binnen of buiten de vaste […]

online, 25-11-2020

Online! Intervisie bijeenkomst Family mediation

De groep Family Mediation nodigt u uit deel te nemen aan deze digitale bijeenkomst. Een leerzame avond die mede tot doel heeft ervaringen en deskundigheid uit te wisselen tussen de verschillende disciplines.

Webinar, 19.30 - 20.30, 03-12-2020

NIP-webinar – Kwaliteit en diversiteit: de Generieke Module Diversiteit

Een webinar door Jeroen Knipscheer en Astrid Partouns   Wanneer kun je spreken van een inclusieve GGZ en welke culturele competenties zijn van belang voor psychologen? Dit webinar gaat in op de betekenis van de Generieke Module Diversiteit voor psychologen werkzaam in de zorg.   De geestelijke gezondheidszorg is niet even toegankelijk voor iedereen en […]

03-12-2020

Mediationcongres 2020: Welkom thuis!

De Mediatorsfederatie Nederland (MfN) organiseert de elfde editie van het Mediationcongres. Door de huidige omstandigheden is er gekozen voor een thuiscongres met toegang tot een schat aan vakkennis. Het motto van deze speciale editie: veerkracht en innovatie.