Agenda

Agenda
Colour Kitchen ZUILEN, Prinses Christinalaan 1, Utrecht, 20-06-2019

Symposium Digitale gegevens in de zorg - wie heeft de regie?

Op 20 juni wordt voor leden van het NIP (kosteloos) een minisymposium gehouden over het omgaan met digitale gegevens in de zorg. Ook komen nieuwe ontwikkelingen met de Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO), de eigen regie van de client en het patiëntgeheim aan bod.

UMCG-Centrum voor Revalidatie, Haren (GR), 21-06-2019

Congres sectie Revalidatie: Revalideren is maatwerk!

(Aan)passen en meten! Revalideren is maatwerk! De maatschappij verandert in een snel tempo. Voortdurend vraagt dit van mensen om aanpassing aan nieuwe ontwikkelingen. Revalidatiezorg wordt steeds complexer en meer specialistisch.

NIP Utrecht, 26-06-2019

Intervisie avond A&O mediation 2019

De werkgroep Arbeid & Organisatie van de sectie Mediation (NIP) organiseert intervisiebijeenkomsten om interdisciplinaire ontmoeting en uitwisseling te faciliteren tussen A&O psycholoog mediators en A&O collega mediators uit andere beroepsverenigingen.

NIP -Utrecht, 28-06-2019

Vrijdagmiddagbijeenkomst – ACT als begeleidingstool op de werkplek

Leer en ervaar de basisprincipes van ACT binnen (loopbaan)begeleiding, opleidingsadvies, trainingen en ontwikkelingstrajecten gericht op persoonlijke groei (en/of voorkomen van uitval), en krijg praktische handvatten om als professional meer psychologisch flexibel te zijn.

Moskou, 02-07-2019

European Congress of Psychology 2019: creating the future together

De Russische federatie van psychologen organiseert in 2019 het 16e Europese congress of Psychology. Het congres vindt 2 tot en met 5 juli plaats in Moskou.

Basel, Zwitserland, 09-07-2019

ISPA Conference 2019

Dear ISPA members, soon-to-become-members and those interested in the field of school psychology, You are invited to join the 41st annual conference in Basel of the International School Psychology Association (ISPA) from 9-12 July 2019, to be held at University of Basel, Switzerland.

NIP-gebouw, HNK Utrecht, 2e verdieping, Arthur van Schendelstraat 650 te Utrecht, 05-09-2019

Algemene ledenvergadering sectie Seksualiteit en Diversiteit

De sectie Seksualiteit en Diversiteit organiseert haar Algemene Ledenvergadering op 5 september van 16:00 – 17:00 uur. Deze zal plaatsvinden op het NIP, voorafgaand aan de NIP-Up borrel. Tijdens deze ALV bespreken we het afgelopen jaar, blikken we vooruit op 2020 met bespreking van het jaarplan en de begroting.

HNK, NIP, 2e verdieping, Artur v Schendelstraat 650, Utrecht, 05-09-2019

NIP-Up borrel!

De NIP-Up borrel met hapje en drankje is een laagdrempelig en informeel moment voor NIP-leden om elkaar te ontmoeten, om het NIP beter te leren kennen, vakinhoudelijke ervaringen uit te wisselen, en meer!

NIP kantoor te Utrecht, 11-09-2019

ALV en studieavond sectie Mediation 11 september 2019

Het voeren van gesprekken met kinderen binnen een mediationtraject Het komt geregeld voor dat mediators gesprekken met kinderen voeren. Dit vereist specifieke vaardigheden. Hierover verzorgt Jannie van der Sleen een presentatie op 11 september 2019. Jannie van der Sleen is rechtspsycholoog en recherchepsycholoog. Zij is werkzaam vanuit haar eigen bedrijf Kinterview (www.kinterview.com). Dit is een […]

volgt, 13-09-2019

Vrijdagmiddagbijeenkomst Virtuele teams – De dynamiek en het leiderschap van teamwerk op afstand

Leer tijdens deze vrijdagmiddagbijeenkomst hoe u de samenwerking binnen de zogenaamde virtuele teams kunt verbeteren.

Beatrix Theater Utrecht, 13-09-2019

Dag van de Jeugdprofessional

Vrijdag 13 september – Thema: ‘In gesprek’   Korting aanvragen Als NIP-lid kun je vóórdat je je kaartje koopt een kortingscode aanvragen (zolang er tickets beschikbaar zijn).

JOINN, 19-09-2019

Hét debat der titanen – Jan Derksen vs. Philippe Delespaul

Is drastische vernieuwing de oplossing voor de ggz? De titanen Jan Derksen en Philippe Delespaul gaan op uitnodiging van de sectie GGZ van het NIP op donderdagavond 19 september de strijd met elkaar aan tijdens hét debat over dilemma’s in de ggz.

Kargadoor - Utrecht, 19-09-2019

Gameverslaving

Jongeren en jongvolwassenen lijken steeds meer tijd door te brengen achter een scherm, en steeds minder tijd buiten. Dit is een verschuiving die veel ouders en professionals zorgen baart. Want wanneer wordt gamen problematisch? En welke invloed heeft dit op het functioneren van iemand?   Iemand die aan den lijve heeft ondervonden wat een gameverslaving […]

JOINN!, Onderdoor 5, HOUTEN, 20-09-2019

Body of Knowledge – meten in lichaamsgerichte psychologie

Meten is weten. Maar is het weten altijd meetbaar? En hoe doe je dit als je werkt met lichaamsgerichte interventies in de klinische praktijk? Op de LWP sectiedag 2019 staan wij stil bij deze vragen en bij huidige wetenschappelijke ontwikkelingen op dit gebied. Er komen lichaamsgerichte wetenschappers aan het woord die ons meenemen in hun […]

Unieplaza, Multatulilaan 12, 4103 NM Culemborg, 21-09-2019

NIP Carrière Event 2019

Als GZ-psycholoog liggen de banen voor het oprapen, maar heb jij een compleet overzicht van alle mogelijkheden? Wil je weten hoe je het beste voor jezelf kan beginnen of zit je met ethische vragen in je rol als regiebehandelaar? Kom naar het NIP Carrière Event! Volg de workshops, stel je vragen aan collega psychologen in andere […]

NIP, HNK gebouw, Utrecht, 25-09-2019

Intervisiebijeenkomst Family Mediation 2019

Interdisciplinaire ontmoeting en intervisie In navolging op eerdere bijeenkomsten nodigt de werkgroep Family Mediation u hierbij uit deel te nemen aan deze avond. Een leerzame avond die mede tot doel heeft ervaringen en deskundigheid uit te wisselen tussen de verschillende disciplines.

Hotel Karel de Vijfde, Utrecht, 27-09-2019

Jubileumsymposium LVMP; op weg naar 2030

Het Landelijke Vereniging Medische Psychologie organiseert op 27 september 2019 een jubileumsymposium..

NIP-gebouw, HNK Utrecht, 2e verdieping, Arthur van Schendelstraat 650 te Utrecht, 04-10-2019

Vrijdagmiddagbijeenkomst Interveniëren met impact

Zicht op de onderstroom in organisatie- en teamsystemen als basis om interventies in te zetten met een duurzaam effect ten gunste van de gewenste resultaten. De vrijdagmiddagbijeenkomst ‘Interveniëren met impact’ geeft inzicht in de dynamieken in de onderstroom binnen organisatie- en teamsystemen. Om die interventies te doen die daadwerkelijke impact hebben daar waar samengewerkt wordt […]

Dierentuin Amersfoort, Barchman Wuytierslaan 224, 04-10-2019

Jaarlijkse ledenvergadering sectie Jeugd

Op de ochtend van 4 oktober houdt de sectie Jeugd haar ledenvergadering in dierenpark Amersfoort. Deze mooie locatie hebben we speciaal uitgekozen om wat meer in de regio aanwezig te zijn. Als spreker hebben we Michelle Achterberg, promovendus bij de afdeling Ontwikkelings- en Onderwijspsychologie van het Instituut Psychologie aan de Universiteit Leiden. Zij zal ons […]

HNK, NIP, 2e verdieping, Artur v Schendelstraat 650, Utrecht, 10-10-2019

Hoe word je een betere therapeut? Over effectiever en efficiënter behandelen

Uit onderzoek blijkt dat sommige therapeuten stelselmatig efficiënter en effectiever behandelen dan anderen. Leren hoe jij een (nog) betere therapeut kan worden? Meld je dan snel aan voor deze bijeenkomst.