Agenda

Agenda
Online, 17-09-2021

Schoolpsychologen – Traumasensitief onderwijs

Terwijl onderwijsland weer opstart na een zomervakantie en schooljaren met corona, hebben wij ook weer een mooie bijeenkomst voor schoolpsychologen en orthopedagogen in het onderwijs in petto. Onze eerste bijeenkomst van dit schooljaar op 17 september staat in het teken van traumasensitief onderwijs.

Online, 22-09-2021

Intervisie bijeenkomst A&O mediation 2021

De werkgroep Arbeid & Organisatie van de sectie Mediation (NIP) organiseert intervisiebijeenkomsten om interdisciplinaire ontmoeting en uitwisseling te faciliteren tussen A&O psycholoog mediators en A&O collega mediators uit andere beroepsverenigingen.

Online, 22-09-2021

Webinar 'De juiste professional op de juiste plek in het lokale team'

Gratis webinar over de handreiking ‘De juiste professional op de juiste plek in het lokale team’: de auteurs lichten de handreiking toe, en halen er een aantal aspecten uit die voor iedere professionals die IN of MET het lokale team werkt, relevant zijn.

Polar-zaal, Jaarbeurs, Utrecht, 24-09-2021

Dag van de Jeugdprofessional - 24 september 2021

NIP, NVO, BPSW en SKJ organiseren de vierde editie van de Dag van de Jeugdprofessional die ditmaal in het teken van #sterkinjewerk. Het programma is divers en actueel met plenaire bijeenkomsten, workshops en een informatiemarkt.

online, 29-09-2021

Intervisie bijeenkomst Family mediation 2021

De groep Family Mediation nodigt u uit deel te nemen aan deze digitale bijeenkomst. Een leerzame avond die mede tot doel heeft ervaringen en deskundigheid uit te wisselen tussen de verschillende disciplines.

Pakhuis de Zwijger, Amsterdam, 01-10-2021

50 jaar WAG – Congres

De werkgroep Aangaande Gehoor en communicatieve beperkingen (WAG) is de oudste werkgroep van het NIP. Op vrijdag 1 oktober 2021 viert de WAG haar 50-jarig jubileum. Het NIP en de WAG hebben een mooi congresprogramma samengesteld om deze dag te vieren. Meld je snel aan, in verband met de coronamaatregelen is het aantal deelnemers beperkt.

Volgt nog..., 08-10-2021

Save the date: Masterclass neuropsychologische diagnostiek

De sectie neuropsychologie zal een masterclass organiseren organiseren op 8 oktober, met het thema ‘kinderen en jeugdigen’. Nadere informatie volgt binnenkort. Zet deze datum alvast in de agenda!  

Online, 12-10-2021

Webinar – Persoonlijkheidsproblematiek en trauma

Ben jij als startende psycholoog benieuwd naar de relatie tussen persoonlijkheidsproblematiek en trauma? Volg dan op 12 oktober dit webinar met GZ-psycholoog Yvette Willemse.

Online, 13-10-2021

NVO/NIP Online bijpraten over de Wet Zorg en Dwang

Karel van Dijk, juridisch adviseur gezondheidsrecht, informeert leden over de laatste stand van zaken wat betreft de Wet zorg en dwang.

Online, 14-10-2021

EFPA webinar – Human Rights in Mental Health

De EFPA organiseert op 14 oktober om 10:00 een webinar over het bevorderen, beschermen en handhaven van de mensenrechten van personen met psychische problemen. NIP-lid Polli Hagenaars en Nora Sveaass zullen beiden spreken tijdens dit webinar.

Online, 14-10-2021

Webinar – Hoogbegaafdheid in de GGZ

Waarom is het belangrijk als psycholoog hoogbegaafdheid te herkennen en hierover te leren? Wat zijn de signalen en valkuilen bij hoogbegaafde cliënten en wat kan jij als psycholoog doen bij hoogbegaafde cliënten? GZ-psycholoog Pleun van Vliet vertelt je er alles over tijdens dit webinar.     Momenteel zijn er in Nederland nauwelijks GGZ-behandelaren die kennis […]

Online, 15-10-2021

A&O nascholingsdag – Stressfysiologie: wat betekent dit voor jouw werk als behandelaar

De sectie A&O van het NIP organiseert deze zomer een A&O summerschool, met verschillende inhoudelijke nascholingsdagen op postmasterniveau. Deze dag gaat over stressfysiologie bij burn-out behandeling en wordt ingevuld door Eugénie Oomes. De Summerschool is exclusief toegankelijk voor academisch geschoolde A&O en A&G psychologen.

Online, 01-11-2021

Hersenletselcongres op 1 en 8 november 2021 (online)

AXON Leertrajecten organiseert dit jaar het Hersenletsel Congres online, verdeeld over 2 middagen van 14.00 uur tot 17.30 uur op 1 november én 8 november. AXON leertrajecten is partner van de Hersenletsel Alliantie en organiseert dit digitale event voor andere alliantiepartners, hun achterban en alle andere dienstverleners die betrokken zijn bij mensen met Hersenletsel. Klik hier […]

Expo Houten, 03-11-2021

Drieluik Probleemgedrag bij dementie, van lijden naar leiderschap

Het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) organiseert samen met het Centrum voor Consultatie en Expertise (CCE) en de PgD – Psychologische expertise voor de ouderenzorg een drieluik van seminars onder de titel ‘Probleemgedrag bij dementie, van lijden naar leiderschap’. 

Online, 05-11-2021

Winterschool A&O: Duurzame psychische gezondheid; een perspectief vanuit de capability benadering (herhaling)

De sectie A&O van het NIP organiseert deze winter de A&O Winterschool, inhoudelijke nascholingsdagen van hoge kwaliteit op post masterniveau. Deze dag gaat over duurzame psychische gezondheid en wordt ingevuld door Prof. dr. Jac van der Klink. De Winterschool is exclusief toegankelijk voor academisch geschoolde A&O en A&G psychologen.

Limburg, 26-11-2021

NIP Revalidatiecongres 'Voorbij de lockdown - de psycholoog aan zet'

Save the date – Tweedaags NIP Revalidatiecongres 2021

Online, 02-12-2021

Mediationcongres MFN 2021: verbreed je horizon!

Op donderdag 2 december aanstaande organiseert de Mediatorsfederatie Nederland (MfN) de twaalfde editie van het Mediationcongres. Ook deze keer online, voor alle zekerheid. Met een nieuwe blik: de afgelopen periode heeft immers grote impact op onze persoonlijke ontwikkeling en op de maatschappelijke verhoudingen. Een uitgelezen kans voor nieuwe kennis, nieuwe inzichten, nieuwe ontmoetingen.