Agenda

Agenda
Het Huis - Utrecht, 18-10-2019

Minisymposium: Zorg voor de mantelzorger

Hoe steunen en betrekken we naasten in de revalidatie? Het hebben van een ziekte of het doormaken van een medisch ingrijpende gebeurtenis heeft niet alleen consequenties voor de patiënt zelf, maar raakt ook de naasten van de patiënt.

NIP, HNK gebouw, Utrecht, 23-10-2019

Intervisiebijeenkomst Family Mediation 2019

In navolging op eerdere bijeenkomsten nodigt de werkgroep Family Mediation u hierbij uit deel te nemen aan deze avond. Een leerzame avond die mede tot doel heeft ervaringen en deskundigheid uit te wisselen tussen de verschillende disciplines.

NIP, HNK-gebouw, 2e verdieping, Arthur van Schendelstraat 650, Utrecht, 29-10-2019

Seminar: Zedendelict – moeite met seksuele intimiteit

Op 29 oktober geeft de sectie Forensische Psychologie van het NIP een seminar. Een beschouwing over seksuele minkukels, verkrachters, viespeuken en seksverslaafden.

Muntinggebouw van de Rijksuniversiteit Groningen., 29-10-2019

Lezing Militaire GGZ

Meer weten over hoe het is om te werken binnen de militaire GGZ? En tegelijkertijd in contact komen met de nieuwe generatie psychologen? Kom dan op dinsdag 29 oktober naar de lezing in Groningen waar studenten en professionals elkaar ontmoeten. De militaire-ggz is verantwoordelijk voor het geestelijk welzijn van militairen en veteranen. De afgelopen tijd […]

Zalen van Zeven, Boothstraat 7, Utrecht, 31-10-2019

Jubileumsymposium Commissie Testaangelegenheden Nederland (COTAN)

Werk je met tests en neem je op basis van testresultaten beslissingen over jouw cliënten? Wil je weten hoe je wetenschappelijke inzichten over (klinische) besluitvorming kunt toepassen in je werk? 

Achmea, Zeist, 01-11-2019

Artificiële Intelligentie en de rol van de psycholoog

Op vrijdag 1 november 2019 is het zover: hét congres over Artificiële Intelligentie waar elke psycholoog bij moet zijn. Gaat AI en de robot het werk van mensen overnemen of gaat AI de mens juist ondersteunen, beter en slimmer maken? Wordt een robot geprogrammeerd door techneuten volgens ratio of spelen emoties, gedrag en persoonlijkheid ook een […]

Hotel Theater Figi - Zeist, 01-11-2019

Diner en ALV sectie A&O aansluitend op AI Congres

Algemene Ledenvergadering Sectie A&O Wilt u laten weten wat u van belang vindt in het werkveld van de A&O psychologie en wilt u ervoor zorgen dat de sectie gaat doen waar u behoefte aan heeft? Of wilt u juist geïnformeerd worden over wat de sectie allemaal voor u betekent? Meld u dan snel aan voor deze […]

Humanity House, Den Haag , 07-11-2019

Statushouders aan het werk

De maatschappelijke bijdrage van het vakgebied psychologie aan de begeleiding integratie en participatie van statushouders. Daarop ligt de focus op donderdagmiddag 7 november.

Social Impact Factory - Utrecht, 07-11-2019

Interview Marieke Lucas Rijneveld over de psychologie van het schrijven

Op 7 november geeft Marieke Lucas Rijneveld op verzoek van de NIP Sectie GGZ een interview over de psychologie van het schrijven en wat succes met je doet. Malou van Hintum neemt de eervolle taak van interviewer op zich. Biografie Marieke Lucas Rijneveld (1991) geldt als een van de grootste talenten van de Nederlandse letteren. […]

De Duif, Prinsengracht 756 Amsterdam, 08-11-2019

UvA Urban Mental Health Kick-off

Startbijeenkomst van de nieuwe wetenschappelijk interdisciplinaire Urban Mental Health (UMH) onderzoeksprioriteit: ‘Finding Pathways to Promote Urban Mental Health: from Complexity to Action’

HNK Utrecht, Arthur van Schendelstraat 650 te Utrecht, 08-11-2019

Vrijdagmiddagbijeenkomst sectie A&O – Schema Coaching

Leer de basisprincipes van Schema-Coaching en krijg praktische handvatten om deze vorm van coaching toe te passen in de praktijk.

HNK, NIP, 2e verdieping, Artur v Schendelstraat 650, Utrecht, 12-11-2019

Intervisie-workshop begeleiding en beoordeling casusverslagen voor supervisoren Jeugd

Supervisie is een belangrijk onderdeel van het opleidingstraject dat (kinder- en jeugd)psychologen volgen na hun universitaire opleiding. De kwaliteit van psychologen is immers breder dan scholing en ervaring.

14-11-2019

Meet-Up met de nieuwe bestuursleden van het NIP!

Kom je ook een drankje drinken vanaf 16.30 uur in het Huis van de Psychologie op donderdag 14 november? Dan vindt alweer de laatste NIP-Up borrel van 2019 plaats.

Het Oude Tolhuys, Weg naar Rhijnauwen 13, Utrecht, 14-11-2019

Congres NIP Ouderenpsychologie

Wie met ouderen werkt krijgt te maken met verschillende generaties. Hoe is dit van invloed op je werk als ouderenpsycholoog? Meer bewust zijn van en kennis over generaties helpt je in je dagelijkse werkzaamheden als ouderenpsycholoog.

Auditorium, St. Antonius Ziekenhuis, Soestwetering 1, Utrecht, 15-11-2019

ALV sectie PAZ en Netwerkgeneeskunde

Op 15 november organiseert de sectie PAZ haar algemene ledenvergadering. Na de lunch zal er samen met de LVMP een inhoudelijk programma volgen met als thema Netwerkgeneeskunde. Programma 11:30 – 13:00 ALV sectie PAZ 13:00 – 13:30 Lunch 13:30 Alex Knipping – Netwerkgeneeskunde en de (mogelijke) plaats van de medische psychologie 14:00 Gerdien Schuitemaker – […]

HNK gebouw, NIP 2e etage Utrecht, 15-11-2019

Studiedag Mentalization Based Treatment in het forensische werkveld 15 november 2019

Wil je meer te weten komen over hoe Mentalization Based  Treatment (MBT) wordt toegepast in het forensische werkveld? Kom dan naar deze studiedag! 

Zalen van Zeven, te Utrecht , 15-11-2019

Symposium Tabak van! – Op weg naar een rookvrije GGZ en verslavingszorg?

Thema van het jaarlijkse symposium van de Sectie Verslavingspsychologie (NIP) is de behandeling van en het omgaan met tabaksverslaving binnen de GGZ en de verslavingszorg.

JOINN!, Onderdoor 5, HOUTEN, 16-11-2019

LWP Congres dag Zelfcompassie – aan den lijve 16 november

Zelfcompassie is een transdiagnostische factor die samenhangt met verschillende vormen van psychopathologie. Behandeling die de (zelf)compassie bevordert, vermindert psychische klachten vergroot het welbevinden. Het helpt cliënten zichzelf beter gerust te stellen, vaker positieve emoties te ervaren en vriendelijker voor zichzelf te worden.

NIP Utrecht, 20-11-2019

Intervisie avond A&O mediation 2019

De werkgroep Arbeid & Organisatie van de sectie Mediation (NIP) organiseert intervisiebijeenkomsten om interdisciplinaire ontmoeting en uitwisseling te faciliteren tussen A&O psycholoog mediators en A&O collega mediators uit andere beroepsverenigingen.

Utrecht, locatie volgt, 21-11-2019

Lezing MH-17 onderzoek naar complexe rouw

Wat maakt rouw na een aanslag of moord anders? Telt de rouw om meerdere personen op of zit je op een gegeven moment vol? Waarom is er bij de ene persoon sprake van complexe rouw waar dit bij een ander, die exact hetzelfde heeft meegemaakt, uitblijft? Waar moet je als behandelaar rekening mee houden tijdens […]