14
dec

Word jij Ambassadeur Jeugd?

Welke psycholoog werkzaam in het jeugddomein wordt Ambassadeur Jeugd? Het NIP organiseert samen met BPSW en NVO de derde ambassadeursleergang Jeugd!

Ben je enthousiast over je vak en laat je dat ook graag zien en horen? Dan is de leergang Ambassadeur Jeugd, van de beroepsverenigingen NIP, BPSW en NVO echt iets voor jou. Tijdens de leergang ontwikkel je je tot een ambassadeur die kansen ziet en benut om het jeugddomein op de kaart te zetten.

De leergang is bedoeld voor professionals binnen de jeugdhulp of jeugdbescherming. Denk aan: jeugden gezinsprofessionals, psychologen, (ortho)pedagogen, ambulant begeleiders, jeugdbeschermers, jongerenwerkers en andere professionals op vergelijkbare functies.

 

Wat de leergang je biedt

Tijdens de leergang vergroot je je kennis over het jeugddomein. Je kent de actuele discussies die er spelen en weet hoe je je ertoe verhoudt. Je ontmoet collega’s met verschillende achtergronden en wisselt kennis uit. Daarnaast:

  • ontwikkel je je profilerings- en leiderschapskwaliteiten;
  • professionaliseer je je presentatievaardigheden;
  • vergroot je je netwerk van mensen die lokaal, regionaal en landelijk invloed hebben in het jeugddomein;
  • wordt de meerwaarde van samenwerking met collega’s met een andere expertise concreet;
  • leer je effectief omgaan met (social) media.

 

Wat je na de leergang gaat doen

Heb je de leergang afgesloten dan ben je officieel ambassadeur Jeugd. Je gaat voor je organisatie en je beroepsvereniging de belangen van je vak behartigen. Twee jaar lang vertel je over de waarde van het werk in het jeugddomein, de knelpunten die je tegenkomt en het plezier dat het werk biedt. Zo ga je:

  • je visie op de jeugdprofessional en werken in het jeugddomein verwoorden;
  • voor je collega’s belangen behartigen, lobbyen en onderhandelen.
  • een stem geven aan de diversiteit van beroepsgroepen die samenwerken in het jeugddomein.

 

Meer informatie en aanmelden

Heb je interesse? Meld je aan vóór 31 januari 2021. Na afronding ontvang je een certificaat. Jeugd- en gezinsprofessionals, psychologen en pedagogen kunnen dit certificaat
gebruiken bij hun herregistratie.