10
dec

Wil je onderzoek uitvoeren in het belang van vluchtelingkinderen?

Op vrijdag 3 april 2020 verzorgt het Onderzoeks- en Expertisecentrum voor Kinderen en Vreemdelingenrecht een training voor een nieuwe groep psychologen en orthopedagogen. De training is bedoeld voor NIP- en NVO-leden die bereid zijn onderzoeken te gaan doen bij vluchtelingenkinderen, waardoor het belang van deze kinderen wordt meegewogen in vreemdelingenprocedures.

De onderzoekers beschrijven wat de mogelijke uitkomsten van de procedure betekenen voor de  ontwikkeling van het kind. De advocaat maakt de vertaalslag naar de juridische termen in het vreemdelingenrecht. Het Expertisecentrum werkt hierbij samen met NVO- en NIP-leden die zijn getraind in de Best Interests of the Child (BIC)-methodiek en zelfstandig onderzoeken uitvoeren.

Het volgen van de training is een voorwaarde om te worden opgenomen in de pool van vluchtelingenkinderen-onderzoekers. Voor de toelating tot de training letten wij op lidmaatschap (NIP of NVO), niveau van vakbekwaamheid/beroepsregistratie (NIP/NVO/SKJ/BIG), affiniteit/ervaring met de doelgroep, en relevante werkervaring, kennis en vaardigheden op het gebied van  diagnostisch onderzoek.

Heb je interesse in het uitvoeren van diagnostisch onderzoek bij kinderen in vreemdelingenprocedures? Meld je dan vóór 6 maart 2020 voor de training aan. Stuur hiervoor een e-mail met je telefoonnummer, een korte motivatie (met daarin bovenstaande onderdelen verwerkt) en een CV naar Ilse van der Mark: i.vandermark@nvo.nl.