Vacature SiS PAZ

Sectie Psychologen in Algemene en Academische Ziekenhuizen zoekt nieuw studentlid! Iets voor jou?

Ben jij die psychologiestudent met interesse in het werkveld van de medische psychologie? Durf je initiatief te nemen en mee te denken op niveau? Wil jij je medestudenten vertegenwoordigen onder professionals die werkzaam zijn als psycholoog in algemene en academische ziekenhuizen? Lees dan gauw verder!

 

De sectie Psychologen in Algemene en Academische ziekenhuizen (PAZ)

De sectie PAZ bestaat uit psychologen die werkzaam zijn in het medische werkveld. Een psycholoog werkzaam in het ziekenhuis is specialist op het grensvlak tussen de psychologie en de medische wetenschap. Problemen waar deze psychologen mee te maken krijgen zijn onder andere de omgang met chronische of ernstige ziekten, de relatie tussen spanning en lichamelijk functioneren, het functioneren van de hersenen, methoden om pijnbeleving te beïnvloeden en de emotionele impact van medische ingrepen op de patiënt en direct betrokkenen. Ook houdt een psycholoog in het ziekenhuis zich bezig met de invloed van medicatie op gedrag en het bevorderen van therapietrouw.

De sectie behartigt de belangen van de psychologen werkzaam binnen het werkveld Medische Psychologie en houdt zich onder andere bezig met richtlijnontwikkeling, beroepsbelangen en het bevorderen van kwaliteit en wetenschappelijk onderzoek.

 

Student in Sectie
Als Student in Sectie (SiS’er) ben je de vertegenwoordiger van de psychologiestudenten in de sectie. Je woont de vergaderingen bij van het sectiebestuur; deze vinden maandelijks plaats in het Tergooi Ziekenhuis te Hilversum. Hierin kom je op voor de belangen van de studenten en help je het bestuur met praktische taken zoals het opstellen van de nieuwsbrief voor PAZ-leden. Ook koppel je belangrijke informatie terug naar het Landelijke Bestuur. Hierbij valt te denken aan informatie over nieuwe opleidingsmogelijkheden, veranderingen in het werkveld, maar ook informatie over interessante congressen, lezingen of bedrijfsbezoeken. Je werkt mee aan het organiseren van activiteiten en kan eventueel ook zelf activiteiten organiseren. Daarnaast werk je nauw samen met de verschillende Stedelijk Besturen van de Sectie Psychologie Studenten (SPS). Stedelijke bestuursleden kunnen je benaderen voor zaken zoals bijvoorbeeld het regelen van een spreker op het gebied van jouw sectie. Tenslotte ben je de ‘expert’ voor psychologiestudenten op het gebied van jouw sectie. Je krijgt een eigen profiel op de website, zodat studenten jou kunnen benaderen met vragen op jouw expertisegebied.

 

Mocht je nog vragen hebben over de bezigheden van de SiS’er in deze sectie, dan kun je contact opnemen met de huidige student in sectie via sissectiepaz@gmail.com.

 

Wij zoeken:
Een gemotiveerde psychologiestudent, die:

 • met enthousiasme deze functie oppakt;
 • belangstelling heeft voor het specifieke gebied van de sectie. Bij voorkeur ben je bezig met de Master Medische Psychologie of een Master Klinische/Gezondheidspsychologie;
 • proactief werkt en goed kan samenwerken; en,
 • bereid is zich verder te verdiepen in het werkveld van de Medische Psychologie.

 

Daarnaast:

 • vind je het een uitdaging om met een kleine groep betrokken professionals te werken;
 • ben je bereid gemiddeld 2 uur per week te besteden aan deze functie; en,
 • ben je beschikbaar vanaf september 2020 voor minimaal één tot maximaal drie jaar.

 

Wij bieden:

Als Student in Sectie krijg je de mogelijkheid om:

 • bestuurservaring op te doen op beroepsniveau;
 • veel te leren over het werkveld, de opleidingsmogelijkheden en andere werkgerelateerde zaken op het gebied van jouw sectie;
 • kennis te maken met het werkveld van de psychologie in het algemeen;
 • op een informele wijze een sterk netwerk binnen het Medisch Psychologische werkveld op te bouwen; en,
 • deel te nemen aan verschillende activiteiten van SPS, waaronder de SiS-bijeenkomsten en SiS-activiteiten, waarbij je actieve studentleden ontmoet.

 

Heb je interesse? Stuur dan vóór 9 augustus 2020 je motivatie en CV naar Yasmine Woudenberg, netwerkcoördinator van SPS-NIP: netwerkcoordinator@spsnip.nl of bel 06-26512380.