De Luisterlijn

In het kort
Bij jou kunnen mensen terecht voor een luisterend oor, anoniem en veilig. Ze voelen zich gehoord, gesteund en soms krijgen ze inzicht in een probleem of vraag. Je wordt door goede training en begeleiding een deskundige gesprekspartner.

Taakomschrijving
Het werk bij de Luisterlijn bestaat uit het bieden van een luisterend oor en een goed gesprek op basis van gelijkwaardigheid. Het bieden van echte aandacht van mens tot mens. Door oprechte interesse te tonen in een ander, geen oordelen uit te spreken.

Wat wij vragen:
Om vrijwilliger te worden is geen specifieke vooropleiding vereist. Het gaat er vooral om dat je iets wilt betekenen voor anderen door het bieden van een luisterend oor. Het is belangrijk dat je momenteel stabiel in het leven staat en je verder wilt ontwikkelen op het gebied van luisterkunst en gespreksvoering. We starten altijd met een kennismakingsgesprek.

Wat wij bieden:
“Intensief, maar verrijkend en zinvol.” Dat is hoe de meeste vrijwilligers dit werk ervaren. Het geeft veel voldoening om iets voor een ander te kunnen betekenen. Wat minstens zo belangrijk is, is dat je door het vrijwilligerswerk zelf veel kunt leren.

Voor je aan de slag gaat, krijg je een uitgebreide luistertraining. Ook daarna krijg je trainingen en persoonlijke begeleiding. En we organiseren themabijeenkomsten -over onderwerpen als eenzaamheid, depressie, verlies enz-, informele avonden en je krijgt reiskostenvergoeding.