Naar het buitenland

Buiten de grenzen van Nederland zijn nog vele studenten die net als jij interesse hebben in psychologie. Om zo goed mogelijk op de hoogte te blijven op internationaal niveau, is SPS-NIP aangesloten bij de European Federation of Psychology Students’ Associations (EFPSA). Deze federatie bestaat uit organisaties van psychologiestudenten uit heel Europa. De missie van EFPSA is om de behoeften en de belangen van psychologiestudenten te behartigen en om de wetenschappelijke en culturele uitwisseling onder studenten te bevorderen. De federatie vertegenwoordigt meer dan 300.000 psychologiestudenten in heel Europa.

SPS-NIP is één van de 33 lidorganisaties die aaneengesloten is bij EFPSA. Elke lidorganisatie heeft een vertegenwoordiger bij EFPSA, de Member Representative (MR). Deze zet zich in om de naamsbekendheid van EFPSA te vergroten en het contact tussen de lidorganisaties en EFPSA te onderhouden. Binnen SPS-NIP is dit de commissiecoördinator van het Landelijk Bestuur. Daarnaast kunnen landen zich aanmelden om één van de evenementen van EFPSA te organiseren in hun eigen land. Zo vinden alle activiteiten van EFPSA ieder jaar in plaats in een ander Europees land.

Doordat SPS-NIP nauw betrokken is bij EFPSA kan jij gemakkelijk in contact komen met psychologiestudenten uit heel Europa. Als lid van SPS-NIP kun jij gebruik maken van alle diensten van EFPSA en je ook aanmelden voor activiteiten van EFPSA. De activiteiten die EFPSA elk jaar organiseert zijn onder andere het 7-daags congres, EFPSA Academy en de European Summer School. Daarnaast biedt EFPSA de mogelijkheid om gemakkelijk een wetenschappelijk artikel te laten publiceren, worden er trainingen aangeboden. Ook kan EFPSA jou helpen met al jouw vragen over studeren in het buitenland!

Wil jij meer weten over EFPSA? Neem dan eens een kijkje op de website of neem contact op met de commissiecoördinator van SPS-NIP (commissiecoordinator@spsnip.nl of 06-26512372).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Studenten-lidmaatschap

Studeer jij psychologie? Word dan nu lid van SPS-NIP. Het lidmaatschap biedt studenten talloze voordelen
Word lid