Mastergidsen

Hoe maak ik een goede masterkeuze binnen het uitgebreide aanbod in Nederland? Welke vakken zijn er eigenlijk allemaal te volgen als psychologiestudent? Speciaal voor alle psychologiestudenten bieden wij zowel een Mastergids binnen Nederland aan als een Mastergids gericht op Europa!

 

Mastergids Nederland

Het kiezen van een master Psychologie kan lastig zijn. Enerzijds wordt de keuze groter en anderzijds worden de ingangseisen strenger. Per universiteit verschillen de regelingen rondom masters. Zo is het bij de Universiteit van Amsterdam alleen mogelijk om zonder voorafgaand schakeljaar een master Psychologie te volgen als je daar ook je bachelor hebt behaald. Bij de Universiteit van Utrecht is dit wel mogelijk. Een ander voorbeeld van een ontwikkeling binnen masteropleidingen is de selectieve masteropleiding gezondheidspsychologie bij de Radboud Universiteit in Nijmegen. Om een overzicht te geven van alle masters Psychologie en de bijbehorende toelatingseisen stelt de Stichting Studieverenigingen Psychologie van Nederland psychologiestudenten in Nederland (SSPN) jaarlijks een Mastergids samen.

Alle psychologiemasters zijn door de Stichting Studieverenigingen Psychologie Nederland overzichtelijk op een rij gezet, dus bekijk hem snel!

 

Mastergids Europa

Wil jij een stap buiten Nederland zetten voor je master? Met informatie van de organisatie EFPSA, waar wij lidorganisatie van zijn, hebben wij een mastergids samengesteld van masters in heel Europa! Wil jij naar  het nabije Duitsland, het zonnige Spanje of toch liever naar het Noorden?

Kijk dan hier voor de Europese mastergids!

 

Wat past bij jou?

  • Onze Stedelijke Besturen organiseren ieder jaar Experience your Future dagen. Deze zijn er speciaal voor jou om je meer informatie te geven over masters en de kanten die jij op kunt binnen de psychologie. Meer weten over deze dagen? Ga naar de Facebookpagina’s van de Stedelijke Besturen.
  • Ook een goede manier om erachter te komen of een specialisatie bij je past, is door het bezoeken van onze andere bijeenkomsten. Onze agenda staat wekelijks vol met interessante lezingen en workshops op verschillende terreinen (ook buiten jouw eigen universiteit). Het biedt een goede gelegenheid om te snuffelen aan een specifiek gebied.
  • Ben je lid van SPS-NIP? Dan kan je ook meekijken binnen een van onze secties. Bijvoorbeeld als SiS’er. Dat staat voor; Student in Sectie. Je leert niet alleen meer over een bepaalde sectie, maar komt ook in contact met professionals uit het werkveld. Meer weten over de SiS’ers? Klik hier.
  • Verder hebben we onze Beroepscoaches. Dit zijn bij het NIP aangesloten, werkende professionals die jou als lid van SPS-NIP graag op weg helpen. Dus heb je een vraag over een specialisatie? Stel deze eens aan een Beroepscoach! Lees hier meer over.

 

Studenten-lidmaatschap

Studeer jij psychologie? Word dan nu lid van SPS-NIP. Het lidmaatschap biedt studenten talloze voordelen
Word lid
 

Stage psychologie?

Als lid van SPS-NIP heb je exclusief toegang tot het volledige stage overzicht met misschien wel jouw droomstage!
Meer weten?