1
jul

Terugblik NIP Jaarcongres 2021

Op 29 juni vond vanuit Culemborg de live-uitzending plaats van het NIP Jaarcongres. Vooraanstaande psychologen bespraken wat we het afgelopen jaar van de coronacrisis hebben geleerd en vooral: wat we daarvan mee zouden moeten nemen naar de toekomst!

Vanuit verschillende psychologische disciplines belichtten we het thema ‘Corona: de wereld van morgen’ met elkaar.

We kijken terug op een inspirerende avond met sprekers op locatie en bijna 500 kijkers thuis waarin veerkracht, denkkracht en daadkracht centraal stonden. Het NIP bedankt alle sprekers en presentatrice Jeanneke Scholtens. En speciale dank aan Daisy Veenstra voor haar geweldige raps! We hebben veel mooie reacties ontvangen en de deelnemers hebben inmiddels een mail met link naar de evaluatie ontvangen. Tot volgend jaar!

 

Alles in gereedheid brengen

 

 

Opening Monique en Jeanneke Scholtens

 

 

 

Tweegesprek: Dr. Richta IJntema en Dr. Hanneke Visser in gesprek over veerkracht

‘Veerkracht is geen eigenschap, maar een proces’. Richta IJntema en Hanneke van Balen-Visser in gesprek over veerkracht. Deelnemers sturen live vragen in die meteen worden beantwoord.

 

Lezing Prof. dr. Andrea Evers over het spanningsveld tussen wetenschap en beleid

 

Intermezzo’s verzorgd door Daisy Veenstra, de rappende psycholoog!

 

Jeanneke interviewt prof. dr. Rick van Baaren over gedragsverandering en corona

 

Rondetafelgesprek met stellingen over gedragsbeïnvloeding en ethische vragen met Drs. Bart Schutz, Drs. Kees Jan van der Boom en Prof. dr. Rick van Baaren

 

 

Afsluiting Bestuursvoorzitter NIP Hans de Veen