9
jan

Sanne Houben wint Publicatieprijs 2019 tijdschrift De Psycholoog

Met haar artikel ‘Tinder voor psychotherapie? Over de blinde vlek van therapeuten’ wint Sanne Houben de twaalfde editie van de Publicatieprijs voor jonge auteurs van tijdschrift De Psycholoog. 

Het stuk is vanaf morgen te lezen in het januari-nummer van het tijdschrift en op het platform tijdschriftdepsycholoog.nl.

De jury bestond uit hoofdredacteur Vittorio Busato en Eline van Baal en Miriam de Graaff, beiden lid van de Redactieraad van De Psycholoog. De juryleden kozen Sanne Houben unaniem als winnaar. Naast publicatie van haar prikkelende artikel wint zij 1250 euro.

 

De invloed van de therapeut op negatieve effecten van psychotherapie

Een minderheid van patiënten heeft geen baat bij psychotherapie en ervaart bijwerkingen. Sanne Houben bespreekt de invloed van de therapeut op deze negatieve effecten van psychotherapie.
De initiële klik tussen therapeut en patiënt én het blijven monitoren van de therapeutische relatie kunnen belangrijke hulpmiddelen zijn om het risico op negatieve effecten te verkleinen. Therapeutisch falen is misschien onvermijdbaar, om hiervan te leren niet.

Drs. Sanne Houben wordt ook geportretteerd in de aflevering van de rubriek Junior. Houben koos na de bachelor voor de master rechtspsychologie. Ze is promovendus bij de Faculteit Psychologie en Neurowetenschappen aan de Universiteit Maastricht en doet als aio onderzoek naar een mogelijk geheugeneffect van onder andere emdr.

Het aantal inzendingen (6) viel in vergelijking tot eerdere jaargangen nogal tegen. De Redactieraad zal zich bezinnen op hoe het enthousiasme voor deze prijs in de toekomst kan worden verhoogd. Ideeën daarvoor zijn welkom via redactie@psynip.nl