13
apr

Samen maken we de ggz beter

De cliënt meer betrekken bij het doel en verloop van de behandeling. In de praktijk werkzame richtlijnen die door professionals zelf zijn opgesteld. Een makkelijkere en eerlijkere vergoeding met minder administratieve lasten.

De kwaliteit in de ggz ontwikkelt zich snel en is ook voor andere zorgsectoren een voorbeeld. Deze en andere ontwikkelingen vormen samen de puzzelstukjes voor een nieuw vergezicht in de ggz. Waar de cliënt, de zorgverlener en de maatschappij als geheel blij van worden. Ontwikkelingen die zijn gestart in de Agenda ggz voor gepast gebruik en transparantie leveren komende tijd hun resultaten op.

 

World Café

Het NIP en de partners van P3NL nemen u graag mee in deze ontwikkelingen en nodigen u van harte uit hierover mee te praten. De aftrap hiervan vond op woensdagavond 12 april plaats tijdens het World Café. Lees alles hierover in het verslag op de website. Onder de titel Samen maken we de ggz beter, informeren we u over belangrijke zaken als de doorontwikkeling van de DBC, Goed en veilig gebruik van de ROM en zorgstandaarden als goede hulp bij behandeling.

 

Praat mee

Wilt u niet alleen op de hoogte blijven maar ook daadwerkelijk meepraten? Meld u dan aan als actief lid van de klankbordgroep of voor een van de vele werkgroepen.
Bekijk de mogelijkheden in het themadossier of op de pagina oproepen.

 

[featured_panel headline=”Meer over de Agenda ggz voor gepast gebruik en transparantie” column=”1″ columnoffset=”0″ type=”filled”]

Sinds 2015 werken partijen in de ggz samen met VWS aan een betere ggz: de Agenda gepast gebruik en transparantie voor de ggz. Kern van de Agenda is vroeger signaleren van psychische klachten, gezamenlijke besluitvorming tussen patiënt en professional over de behandeling, meer zorg op maat en goede keuze-informatie voor mensen die psychische zorg nodig hebben.

Lees meer in het themadossier

[/featured_panel]