14
jul

Psychologische kijk op leidinggeven aan hybride werkers

Veel organisaties denken na over hoe zij in de toekomst het thuis en op kantoor werken gaan inrichten. Het SCP en ministerie van Infrastructuur en Waterstaat publiceerden deze week hun onderzoeken over thuiswerken.

Daarnaast debatteert de Tweede Kamer vanmiddag over de coronaontwikkelingen. Mogelijk pleit de Kamer ervoor het thuiswerkadvies weer te laten gelden.

Het NIP heeft een paper uitgebracht over Effectief leiderschap tijdens en na Covid-19, waarin handige tips en handvatten te vinden zijn om het hybride werken optimaal in te richten.

Contact houden, waarderen, mensgericht leidinggeven, gezond werken en ontwikkeling. Het zijn allemaal aspecten waar leidinggevenden rekening mee moeten houden bij het inrichten van het nieuwe beleid om thuis en op kantoor werken te combineren.

Uit eerder onderzoek van arbeid- en organisatiepsycholoog en onderzoeker aan de VU, Kilian Wawoe blijkt daarbij dat jongere werknemers meer last hebben van de nadelige gevolgen van thuiswerken dan hun oudere collega’s. Jongere collega’s hebben behoefte aan het sparren met oudere collega’s op kantoor, maar dan moeten die er wel zijn.