Wat doen wij?

Om de stap naar het werkveld te verkleinen en psychologiestudenten een stap vooruit te helpen in hun carrière, organiseren we verschillende activiteiten op zowel regionaal, nationaal als internationaal niveau.

Regionaal

Regionaal vinden er bij ieder Stedelijk Bestuur activiteiten plaats, uiteenlopend van o.a. carrièredagen (Experience Your Future dagen), lezingen, trainingen en netwerkactiviteiten. Kijk in onze agenda voor meer informatie over wat er gebeurt bij jouw Stedelijk Bestuur! Of neem een kijkje op de Facebookpagina van het Stedelijk Bestuur!

 

Nationaal

Op nationaal niveau worden er verschillende netwerkactiviteiten georganiseerd door de Carrière Commissie, internationale activiteiten door EFPSA-NL, jaarlijks 30 excursies door de Landelijke Excursie Commissie en het Nationaal Psychologie Congres door de Nationaal Congres Commissie.

Carrière Start

Op 12 april organiseert SPS-NIP de Carrière Start, een landelijke voorlichting om studenten te informeren over wat hen te wachten staat na de master. Studenten zitten namelijk met veel vragen over de mogelijkheden na de studie. Wij sluiten in deze voorlichting zoveel mogelijk aan bij deze vragen en maken hier een levendige voorlichting van die voor alle psychologiestudenten relevant is. Tijdens de Carrière Start zullen het NIP, de NZa en RINO Groep alles vertellen over baanperspectieven, de GZ-opleiding, andere registraties als psycholoog, werkervaringsplekken, de BAPD/LOGO verklaring, het starten van een eigen praktijk en nog veel meer. Daarnaast is er genoeg ruimte voor studenten om vragen te stellen. Zo willen wij ervoor zorgen dat studenten voorbereid zijn op de start van hun carrière voordat ze afgestudeerd zijn en ze eventuele keuzes al vroeg genoeg kunnen maken.

Wil je meer weten of je kaartje kopen? Ga dan naar onze Facebookpagina!

 

Nationale Mastermarkt Psychologie

In Nederland wordt er in dit collegejaar (2018-2019) bijna een negentigtal aan Psychologie Masters aangeboden op de 11 universiteiten waar de universitaire studie Psychologie aangeboden wordt. Nu kun je als student, om de meest optimale keuze te maken, natuurlijk alle masterdagen of zelfs masterweken afstruinen om informatie in te winnen over de toelatingseisen, inhoud van de master, het afstudeeronderzoek, jouw mogelijkheden daarna en dergelijke maar hoe fijn zou het zijn als je deze informatie op één dag, op één plek zou kunnen inwinnen en direct al je persoonlijke vragen zou kunnen stellen?

Inmiddels werken wij als SPS-NIP al jaren prettig samen met de verschillende universiteiten en zijn wij niet gebonden aan één universiteit, zoals de lokale studieverenigingen, en dus zien wij het als onze roeping om deze markt voor de studenten met én namens de verschillende universiteiten mogelijk te maken.

Wil je je alvast inlezen op alle Psychologie masters die beschikbaar zijn in Nederland? Klik hier om de gids (voor collegejaar 2018-2019) gratis en vrijblijvend te downloaden. Dit document is opgesteld door en namens SSPN.

Internationaal

Tot slot organiseren we activiteiten op internationaal niveau. SPS-NIP is aangesloten bij EFPSA (lees daarover hier meer) en host zo nu en dan een activiteit van EFPSA in Nederland. De evenementen worden georganiseerd door onze commissie EFPSA-NL. Zo heeft in 2017 de Train the Trainers Summer School plaatsgevonden en zullen zowel EFPSA Academy als European Summer School in 2018 in Nederland zijn! Ook organiseert SPS-NIP een jaarlijkse uitwisseling met andere lidorganisaties van EFPSA.

Studenten-lidmaatschap

Studeer jij psychologie? Word dan nu lid van SPS-NIP. Het lidmaatschap biedt studenten talloze voordelen.
Word lid

Stage psychologie?

Als lid van SPS-NIP
heb je exclusief toegang
tot het volledige
stage overzicht met
misschien wel jouw
droomstage!

Meer weten?