De week van Isa

De afgelopen maanden heb ik mij ingezet als stedelijk bestuurcoördinator van het Landelijk Bestuur van SPS-NIP. Wat is dit tot nu toe al een ongelooflijk waardevol en leerzaam jaar! Ik heb intensief contact met alle Actieve Leden binnen de Stedelijke Besturen, waar ik enorm veel van heb geleerd. Bovendien krijg je binnen het Landelijk Bestuur de kans tot het herzien van het beleid tijdens onze beleidsdagen en is er genoeg ruimte voor het aanpakken van nieuwe projecten.

In dit jaar heb ik met heel veel liefde mijn functie uitgevoerd en ik heb heel veel zin in de komende maanden. Ben jij benieuwd hoe mijn week eruitziet? Lees dan vooral verder!

 

Maandag
Op maandagochtend stap ik in de trein naar Maastricht. In de trein begin ik met het beantwoorden van mijn mail en WhatsApp berichtjes die ik in het weekend heb gekregen. Ondertussen heb ik contact met Pim, de commissiecoördinator, om onze afspraak in Maastricht voor te bereiden. Na de vergadering in Maastricht ga ik naar Utrecht om verder op kantoor te werken. In de middag heb ik nog een aantal belafspraken met voorzitters van diverse Stedelijke Besturen. Tussendoor bekijk en antwoord ik op notulen, maak en verstuur ik de activiteitenindeling en bereid ik de evaluatie met het Landelijk Bestuur voor. Om 17:00 zet ik mijn laptop en bestuurstelefoon uit en ga ik gezellig samen met een deel van het bestuur koken en eten.

 

 

Dinsdag
In de ochtend start ik thuis op. Ik begin zoals iedere ochtend met het beantwoorden van belangrijke mails. Vervolgens ga ik aan de slag met het maken van een onderdeel van de nieuwsbrief. Iedere maand wordt de inhoud van de nieuwsbrief namelijk voor een deel verdeeld onder het bestuur. Ondertussen is het tijd om naar Amsterdam te reizen. Daar heb ik een afspraak met Stedelijk Bestuur VU. In de trein maak ik mijn updates voor de vergadering van morgen en verstuur ik die naar het Landelijk Bestuur. Na deze afspraak pak ik snel de trein richting Utrecht, want om 16:00 heb ik een afspraak met Sharina, de financieel coördinator, over de financiën en plannen voor diverse Stedelijke Besturen. Daarna heb ik nog tijd om de laatste Whatsapp berichten te versturen en om 17:00 ga ik snel richting huis. In de avond ga ik gezellig met mijn vriendinnen naar de bioscoop!

 

 

Woensdag
Op woensdag hebben wij altijd bestuursvergadering van 10:00-12:30. Onder het genot van een lekker kopje thee en wat (gezonde) snacks updaten wij elkaar over alle organen en activiteiten binnen SPS-NIP. Bovendien bespreken wij relevante projecten en beleidsthema’s die spelen in die week. We sluiten de vergadering af en gaan gezellig met elkaar lunchen op kantoor. Vervolgens is het tijd voor een evaluatievergadering met elkaar. Hierbij bespreken we de afgelopen maanden en nemen we nieuwe punten mee voor de komende maanden. Na deze vergadering sluiten we af met een borrel op kantoor. Vandaag eindigt mijn werkdag niet om 17:00. Na een hapje eten ga ik met Ileen, de secretaris, en Julie, de voorzitter, na een bijeenkomst van Coalitie Y. Hierbij mogen wij meepraten tijdens een brainstormsessie over gezondheid en mentaal welzijn. Een interessante manier om de dag mee af te sluiten.

 

 

Donderdag
Om kwart voor 9 stap ik op de fiets richting het kantoor. Ik begin vandaag meteen met een ochtend vol sollicitaties. Het gaat vooral om de sollicitaties van een aantal SiS’ers (Studenten in Secties). Samen met Mijntje, de netwerkcoördinator, bereid ik de gesprekken voor en kiezen we geschikte studenten voor de secties. Zo krijg je ook veel mee van andere functies binnen het Landelijk Bestuur. Tussendoor beantwoord ik snel nog wat mailtjes en WhatsApp berichten. In de middag ga ik aan de slag met een aantal belafspraken en updates van Stedelijke Besturen. Daardoor blijf ik op de hoogte van alle verschillende activiteiten en dingen die spelen. Ondertussen werk ik wat notulen uit van evaluaties van Stedelijke Besturen en om 17:00 stap ik in de trein om in Tilburg een hapje te eten.

 

 

Vrijdag
Deze ochtend werk ik vanuit thuis. Ik begin met het bijwerken van mijn mail en stuur een aantal berichtjes naar verschillende Actieve Leden. In de ochtend werk ik vooral alles bij om later lekker het weekend in te kunnen gaan. In de middag pak ik de trein naar Leiden, waar ik samen met Julie, de voorzitter, een afspraak heb met SSPN. Dit is de Stichting Studieverenigingen Psychologie Nederland, waarin alle studieverenigingen van psychologie uit Nederland vertegenwoordigd worden. Het eerste punt op de agenda is de mastergids die ik samen met Julie heb vormgegeven. Deze is eindelijk gedrukt dus we kunnen de gids uitdelen aan alle andere studieverenigingen. Vervolgens wisselen we informatie met elkaar uit over thema’s die spelen. Na de vergadering pakken we allebei de trein naar huis en maak ik me klaar voor mijn voetbaltraining. Het is weekend!