De week van Eline

Wat ik zelf ontzettend fijn vond aan dit bestuursjaar bij SPS-NIP was de veilige omgeving waarin je kan leren. Dit is bij uitstek dé plek waar je jezelf kan uitdagen, waar je al jouw ideeën altijd op kan gooien en waar je leert kritisch te denken over processen en zaken die nóg beter kunnen. Het is een jonge en dynamische omgeving waarbij je samen met elkaar het hele jaar bezig bent het beste uit jezelf te halen en daarmee SPS-NIP een stap verder te brengen! Zo neem je o.a. actief deel in het herzien van het beleid tijdens de beleidsdagen en ben je betrokken bij alle organen en facetten van de organisatie. Ook er is de vrijheid om grote projecten op te pakken waar je affiniteit mee hebt en waar je graag aan zou willen werken!

Afgelopen jaar heb ik met enorm veel liefde deze functie uitgevoerd waarbij ik enorm gehecht ben geraakt aan (SPS-)NIP, het Landelijk Bestuur, de Actieve Leden en alles daaromheen. Desondanks dat vind ik het ook leuk het stokje over te dragen aan mijn toekomstige opvolger, die weer op zijn of haar eigen manier enorm zal groeien, met nieuwe ideeën en plannen zal komen en op die manier SPS-NIP op zijn/haar eigen manier naar een nóg hoger niveau zal tillen.

Maandag
Op maandag zet ik rond 09:00 uur mijn bestuurstelefoon aan en beantwoord daarbij meteen de binnengekomen appjes van de Stedelijke Besturen. Vervolgens klap ik mijn laptop open en ben ik het eerste uur bezig met het beantwoorden van de mails die ik in het weekend heb ontvangen. Door de week heen ben ik veel bezig met het mailen, bellen en appen met de Stedelijke Besturen, zodat ik zo goed mogelijk op de hoogte ben van alle vorderingen. Ik spring om 10:30 op mijn fiets richting kantoor (5 minuten fietsen, ideaal!) en tref daar Vivianne en Maaike aan. Na een korte update over ons weekend verplaats ik me samen met Maaike naar de overlegruimte, waar we elkaar bijpraten over de Stedelijke Besturen en samen een plan maken over de promotie van activiteiten. We lunchen om 13:00 uur op kantoor en daarna neem ik de trein richting Rotterdam, waar ik voor een keer gezellig mee vergader met het bestuur. Zo zie ik goed waar ze mee bezig zijn en kan ik ze meteen helpen bij dingen waar ze tegenaan lopen. Om 16:30 uur zit ik terug in de trein, geef ik het Landelijk Bestuur een korte update en reageer ik op de laatst binnengekomen mails.

Dinsdag
Vandaag werk ik lekker een dagje thuis. Ik zet mijn telefoon aan en klap mijn laptop open. Ik begin de dag met een belafspraak met één van de voorzitters en bespreek de vorderingen van hun activiteit. Na een gezellig gesprek hang ik op en stuur ik meteen wat berichtjes naar de andere voorzitters om belafspraken in te plannen. Vervolgens check ik of al mijn bestuursgenoten hun beschikbaarheid hebben aangegeven en maak ik een verdeling voor onze aanwezigheid bij alle aankomende activiteiten. ’s Middags lees ik de notulen terug van de Stedelijke Besturen, werk ik mijn actiepunten af en bereid ik de bestuursvergadering van woensdag voor. De middag vliegt voorbij en voordat ik het weet is het alweer 17:00 uur. Ik laat de rest weten dat ik mijn telefoon uitzet en maak me klaar voor een gezellig etentje met vriendinnetjes!

Woensdag
Op woensdag ben ik de ‘chef’ bij de bestuursvergadering en fiets ik ’s ochtends nog snel langs de winkel om lekkere dingetjes te halen. Op kantoor bereid ik de laatste punten voor en print ik mijn agenda. We vergaderen van 10:00-12:30 (onder genot van mijn lekkere hapjes dus) en bespreken alle updates vanuit onze organen. We behandelen ook relevante beleidsthema’s en bespreken de lopende projecten. Na de vergadering lunchen we gezellig met z’n allen op kantoor en reageer ik meteen even op de appjes die ik binnen heb gekregen van de voorzitters. Eind van de middag neem ik de trein richting Stedelijk Bestuur Nijmegen, waar ik hun activiteit ‘Netflix & Learn’ bijwoon. De aankleding is top, de zaal zit vol en het Stedelijk Bestuur doet het super. Een geslaagde activiteit! Rond half 9 neem ik de trein terug en ga ’s avonds voldaan naar bed.

Donderdag
Op donderdag start ik thuis op. Ik pak een lekker kopje thee voor mezelf en bel ondertussen met Michelle om samen na te denken over feedback voor het meerjarenplan. Ik werk daarna mijn actiepunten van de vergadering van woensdag af en beantwoord de binnengekomen mails. Ik schrijf mijn stukje voor de nieuwsbrief en heb ondertussen nog contact met een voorzitter van een Stedelijk Bestuur die wat tegen problemen aanloopt binnen het bestuur. We sparren samen over mogelijke oplossingen en we spreken af dat ze me op de hoogte houdt van de vorderingen. Rond de middag pak ik samen met onze voorzitter, Julie, de trein naar Amsterdam om een vergadering van SSPN (lokale psychologie studieverenigingen door Nederland) bij te wonen. Hier wisselen we informatie met elkaar uit en behandelen we verschillende thema’s die op dit moment spelen. Na de vergadering kletsen we nog even verder om vervolgens allebei de trein naar huis te nemen. Eenmaal thuis drink ik met mijn vriend een wijntje op ons balkon en besluiten we een hapje te eten in de stad. Gezellig!

Vrijdag
Deze vrijdag heb ik kantoordag en zit ik netjes om 08:55 op de fiets. Ik neem plaats achter een bureau en besluit maar meteen zoveel mogelijk mails en appjes weg te werken. Ik heb ondertussen contact met de voorzitters en zorg dat ik op de hoogte ben van de activiteiten die eraan komen. Maaike en ik besluiten dat we wel wat beweging kunnen gebruiken waarna we in het zonnetje lekker een stukje gaan wandelen. Eenmaal terug werk ik mijn laatste TO-DO’s af en mail ik Nijmegen nog de evaluatie van hun lezing van maandag. Om 17:00 uur sluit ik mijn computer af en verplaats ik me samen met ons bestuur richting het terras. We sluiten de week af met een borrel en kletsen over van alles en nog wat. Het weekend is begonnen!