Vacature stedelijk bestuurcoördinator Landelijk Bestuur SPS-NIP

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging waarin jij je persoonlijk en professioneel kan ontwikkelen? Waarbij je in één klap onderdeel bent van de grootste beroepsvereniging van Psychologen in Nederland, je jouw professionele netwerk uitbreidt en opgenomen wordt in het gezellige en ambitieuze Landelijk Bestuur van SPS-NIP? Beschik jij over een gezonde dosis enthousiasme en een groot verantwoordelijkheidsgevoel? Dan ben jij wie wij zoeken!

Functieomschrijving
SPS-NIP staat voor ‘Sectie Psychologie Studenten van het Nederlands Instituut voor Psychologen’. Onze missie is om alle psychologiestudenten in Nederland te helpen om de stap van student naar het werkveld te zetten. Vanaf 1 juli 2020tot 1 juli 2021 zijn wij op zoek naar een nieuwe stedelijk bestuurcoördinator, die zich samen met zes andere psychologiestudenten een jaar lang, fulltime, in zal zetten om SPS-NIP naar een hoger niveau te tillen. Het Landelijk Bestuur bestaat in totaal uit zeven super enthousiaste, gedreven en ambitieuze bestuursleden uit heel Nederland. Elke week vergaderen we op het hoofdkantoor van het NIP in Utrecht en daarnaast is er altijd genoeg ruimte voor gezelligheid.

Als stedelijk bestuurcoördinator ben jij eindverantwoordelijk voor het functioneren van de 10 regionale Stedelijke Besturen verspreid over Nederland en SPS-NIP Open Universiteit. Deze 11 organen organiseren in totaal ruim 60 activiteiten. Jij coördineert, ondersteunt en motiveert de organen bij de organisatie van deze activiteiten. Je reist hiervoor door heel Nederland en bent verantwoordelijk voor de continuïteit van deze organen op de 11 universiteiten. Je leert de besturen te motiveren, aan te sturen en bij te springen waar nodig. Daarnaast maak jij de activiteitenindeling voor alle evenementen georganiseerd door SPS-NIP en organiseer je onder andere samen met de netwerkcoördinator de Actieve Leden Bedankdag. Tevens vertegenwoordig je o.a. met de voorzitter SPS-NIP bij SSPN (Stichting Studieverenigingen Psychologie Nederland) bij landelijke bijeenkomsten, ben je verantwoordelijk voor de mastergids en organiseer je met de afgevaardigden van SSPN jaarlijks een mastermarkt.

Het is een veilige omgeving waar ruimte is om te leren en fouten te maken. Dit is bij uitstek de plek waar je jezelf kunt uitdagen, waar je al jouw ideeën kunt inbrengen en waar je leert kritisch te denken over processen en zaken die nog beter kunnen. Het is een jonge en dynamische omgeving waarbij je samen met elkaar het hele jaar bezig bent om het beste uit jezelf te halen en daarmee SPS-NIP een stap verder te brengen. Zo neem je o.a. actief deel in het herzien van het beleid tijdens de beleidsdagen en ben je betrokken bij alle organen en facetten van de organisatie. Ook er is de vrijheid om grote projecten op te pakken waar je affiniteit mee hebt en waar je graag aan zou willen werken!

Ben jij:

 • Een gedreven en ambitieuze psychologiestudent, die het leuk vindt om in een jong en dynamisch studententeam te werken?
 • Resultaatgericht maar houd je hierbij wel oog voor het welzijn van de betrokkenen?
 • Geïnteresseerd in groepsdynamiek, het motiveren van teams en hoe jij het beste uit elk team kunt halen in elke stad van Nederland?
 • Iemand die sociaal/ communicatief sterk is en leiderschapskwaliteiten bezit of graag wil ontwikkelen?
 • Iemand die erg betrokken is, een sterk verantwoordelijkheidsgevoel heeft en initiatief neemt?
 • Iemand die hart heeft voor de missie van SPS-NIP en de ambitie heeft onze organisatie naar een hoger plan te tillen?

SPS-NIP biedt jou de kans om: 

 • Jezelf op persoonlijk en professioneel vlak te onderscheiden van de duizenden andere psychologiestudenten;
 • Een kijkje te nemen in zowel de wereld van de psychologie als van professionele organisaties;
 • Jouw cv uit te breiden en een warm netwerk op te bouwen binnen dé beroepsorganisatie, in heel Nederland en zelfs in Europa;
 • Praktijkervaring op te doen naast jouw studie en te leren hoe je een beleid ontwikkelt en verbetert;
 • Jouw competenties en vaardigheden te verbeteren middels externe bestuurstrainingen;
 • Te werken in een gemotiveerd team, waarbij je een bestuursbeurs (€260,- per maand), collegegeldvergoeding en bestuurstelefoon ontvangt.

 

Wil je meer informatie? 
In de ‘week van’ kijk je mee in een week van de stedelijk bestuurcoördinator van SPS-NIP. Heb jij daarnaast nog vragen? Neem contact op met de huidige stedelijk bestuurcoördinator, Isa Swinkels, door te bellen naar +31 6 26 51 23 82 of een e-mail te sturen naar  stedelijkbestuurcoordinator@spsnip.nl.

Word jij de nieuwe stedelijk bestuurcoördinator van SPS-NIP? Solliciteer nu!
Stuur jouw sollicitatiebrief en cv vóór maandag 9 maart 2020  op naar  stedelijkbestuurcoordinator@spsnip.nl.

De sollicitatiegesprekken vinden na deze datum plaats. In de maanden mei en juni word je ingewerkt, zodat je per 1 juli 2020 officieel aan de slag kunt binnen het Landelijk Bestuur van SPS-NIP!

 

Studenten-lidmaatschap

Studeer jij psychologie? Word dan nu lid van SPS-NIP. Het lidmaatschap biedt studenten talloze voordelen
Word lid
 

Stage psychologie?

Als lid van SPS-NIP heb je exclusief toegang tot het volledige stage overzicht met misschien wel jouw droomstage!
Meer weten?