Vacature stedelijk bestuurcoördinator Landelijk Bestuur SPS-NIP

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging waarin jij een enorme persoonlijke en professionele groei zult doormaken? Waarbij jij in één klap onderdeel bent van de dé grootste beroepsvereniging van Psychologen in Nederland, jouw professionele netwerk zult uitbreiden én opgenomen zult worden in het gezellige en ambitieuze Landelijk Bestuur van SPS-NIP? Beschik jij over een gezonde dosis enthousiasme , verantwoordelijkheidsgevoel en kan jij niet wachten hier deze kans aan te grijpen? Dan ben JIJ wie wij zoeken!

Functieomschrijving
SPS-NIP staat voor ‘Sectie Psychologie Studenten van het Nederlands Instituut voor Psychologen’. Onze missie is om alle psychologiestudenten in Nederland te helpen de stap van student naar het werkveld te zetten. Vanaf 1 juli 2019 zijn wij op zoek naar een nieuwe stedelijk bestuurcoördinator, die zich samen met zes andere psychologiestudenten een jaar lang, fulltime, in zal zetten om SPS-NIP naar een hoger niveau te tillen! Het Landelijk Bestuur bestaat in totaal uit zeven super enthousiaste, gedreven én ambitieuze bestuursleden uit heel Nederland. Elke week vergaderen we op het hoofdkantoor van het NIP in Utrecht en daarnaast is er altijd genoeg ruimte voor gezelligheid.

Als stedelijk bestuurcoördinator ben jij eindverantwoordelijk voor het functioneren van de 10 reguliere Stedelijke Besturen verspreid over Nederland en SPS-NIP Open Universiteit. Je coördineert, ondersteunt en motiveert de 11 organen bij de organisatie van in totaal ruim 60 activiteiten per jaar! Je reist heel Nederland door en bent verantwoordelijk voor de continuïteit van deze organen op de 11 universiteiten. Daarnaast maak jij de activiteitenindeling voor alle evenementen georganiseerd door SPS-NIP en vertegenwoordig je o.a. met de voorzitter SPS-NIP bij SSPN (Stichting Studieverenigingen Psychologie Nederland). Je hebt het geluk dat je tegelijk met al jouw 55 Actieve Leden begint, waardoor je vanaf het begin samen met hen iets kan opbouwen en er helemaal jouw eigen draai aan kan geven! Je leert de besturen te motiveren, aan te sturen en bij te springen waar nodig.

Wat ik zelf ontzettend fijn vond aan dit jaar was de veilige omgeving waarin je kan leren. Dit is bij uitstek dé plek waar je jezelf kan uitdagen, waar je al jouw ideeën altijd op kan gooien en waar je leert kritisch te denken over processen en zaken die nóg beter kunnen. Het is een jonge en dynamische omgeving waarbij je samen met elkaar het hele jaar bezig bent het beste uit jezelf te halen en daarmee SPS-NIP een stap verder te brengen! Zo neem je o.a. actief deel in het herzien van het beleid tijdens de beleidsdagen en ben je betrokken bij alle organen en facetten van de organisatie. Ook er is de vrijheid om grote projecten op te pakken waar je affiniteit mee hebt en waar je graag aan zou willen werken!

Afgelopen jaar heb ik met enorm veel liefde deze functie uitgevoerd waarbij ik enorm gehecht ben geraakt aan (SPS-)NIP, het Landelijk Bestuur, de Actieve Leden en alles daaromheen. Desondanks dat vind ik het ook leuk het stokje over te dragen aan mijn toekomstige opvolger, die weer op zijn of haar eigen manier enorm zal groeien, met nieuwe ideeën en plannen zal komen en op die manier SPS-NIP op zijn/haar eigen manier naar een nóg hoger niveau zal tillen!

Ben jij:

 • een gedreven en ambitieuze psychologiestudent, die het leuk vindt om in een jong en dynamisch studententeam te werken?
 • resultaatgericht maar houd je hierbij wel oog voor het welzijn van de betrokkenen?
 • geïnteresseerd in groepsdynamiek, het motiveren van teams en hoe jij het beste uit elk team kunt halen in elke stad van Nederland?
 • iemand die sociaal/ communicatief sterk is en leiderschapskwaliteiten bezit of graag wil ontwikkelen?
 • iemand die erg betrokken is, een sterk verantwoordelijkheidsgevoel heeft en initiatief neemt?
 • iemand die hart heeft voor de missie van SPS-NIP en de ambitie heeft onze organisatie naar een hoger plan te tillen?

SPS-NIP biedt jou de kans om: 

 • jezelf op persoonlijk en professioneel vlak te onderscheiden van de duizenden andere psychologiestudenten;
 • een kijkje te nemen in zowel de wereld van de psychologie als van professionele organisaties;
 • jouw cv uit te breiden en een warm netwerk op te bouwen binnen dé beroepsorganisatie, in heel Nederland en zelfs in Europa;
 • praktijkervaring op te doen naast jouw studie en te leren hoe je een beleid ontwikkelt en verbetert;
 • jouw competenties en vaardigheden te verbeteren middels externe bestuurstrainingen;
 • te werken in een gemotiveerd team, waarbij je een bestuursbeurs, collegegeldvergoeding en bestuurstelefoon ontvangt.

Wil je meer informatie?
Neem contact op met de huidige stedelijk bestuurcoördinator, Eline Steenbruggen, door te bellen naar +31 6 26 51 23 82 of een e-mail te sturen naar stedelijkbestuurcoordinator@spsnip.nl.

Word jij de nieuwe stedelijk bestuurcoördinator van SPS-NIP? Solliciteer nu!
Stuur jouw sollicitatiebrief en cv  vóór 25 maart 2019 op naar stedelijkbestuurcoordinator@spsnip.nl. De sollicitatiegesprekken zullen snel na deze datum plaatsvinden. In de maanden mei en juni zal je worden ingewerkt, zodat je per 1 juli 2019 officieel aan de slag kan binnen het Landelijk Bestuur van SPS-NIP!

Studenten-lidmaatschap

Studeer jij psychologie? Word dan nu lid van SPS-NIP. Het lidmaatschap biedt studenten talloze voordelen.
Word lid

SPS-NIP organiseert wel 30 excursies per jaar!

homepage super klein Meer weten?

Stage psychologie?

Als lid van SPS-NIP
heb je exclusief toegang
tot het volledige
stage overzicht met
misschien wel jouw
droomstage!

Meer weten?