De week van Vivianne

Het afgelopen jaar heb ik het genoegen gehad om me als secretaris in het Landelijk Bestuur voor SPS-NIP in te zetten. Ik heb in die tijd ontzettend veel geleerd. Niet alleen heb ik nieuwe vaardigheden opgedaan maar ook heb ik veel over mijzelf geleerd. Ik kan dan ook zeggen dat ik door me door mijn bestuursjaar op zowel professioneel als persoonlijk gebied heb ontwikkeld. Zo heb ik leren leidinggeven, ondersteunen, op beleidsniveau nadenken en nog veel meer. Ik heb organisatorische kwaliteiten ontwikkeld omdat ik de Actieve Leden Dagen, de sectievergaderingen en het Alumni Overleg heb georganiseerd. Hier stop je veel tijd in maar dit krijg je driedubbel terug in het enthousiasme en het directe contact met Actieve Leden wat hierdoor ontstaat. Dat is ontzettend leuk om mee te maken! Je leert daarnaast veel mensen kennen en je verbreed je netwerk dan ook enorm. Dit ook mede doordat je de schakel bent in het interne en externe contact van SPS-NIP. Dit jaar is daarnaast ook verrassend voor mij geweest: zo heb ik ontdekt echt een hart te hebben voor het behartigen van de belangen van de psychologiestudent. Dit bleek ik echt een van de leukste onderdelen van mijn functie te vinden. Verder is secretaris een geweldige functie omdat je een ware duizendpoot bent. Je hebt veel uiteenlopende taken waardoor je van alles wat mee krijgt en daardoor enorm kan ontwikkelen.

Maandag
Vandaag werk ik lekker thuis. Stipt 09:00 uur zet ik mijn bestuurstelefoon aan en lees de groepschats terug. Ik begin de week daarna met het controleren van de mailtjes op het algemene mailadres, waar externen vaak naartoe mailen met hun vragen. Deze vragen zijn uiteenlopend van vragen over de lidmaatschapsprocedure tot potentiële samenwerkingen. Ik beantwoord deze en werk ook mijn eigen mailbox bij. Hier heb ik o.a. een mailcontact over een training over DISC profielen. Elk halfjaar regel ik een externe training in het kader van de ontwikkeling van de landelijk bestuursleden. In de middag heb ik een afspraak met Roos, netwerkcoördinator, om samen met haar aan de laatste voorbereiding van een van de Actieve Leden Dagen te bespreken. Ook hier regelen we een externe training voor onze Actieve Leden omdat we hun ontwikkeling belangrijk vinden. Ik sluit de dag af met een online meeting met EFPSA, ik ben als secretaris ook vice-Member Representative. Samen met Michelle zijn wij de verantwoordelijke van Nederland in deze Europese federatie van studenten psychologieorganisaties. In deze online meeting wissel ik informatie uit met andere vice’s van maar liefst 32 Europese landen. Daarna ga ik gezellig eten met mijn huisgenoten.

Dinsdag
Vandaag heb ik kantoordag dus ik zorg dat ik al vroeg in de trein stap van Leiden naar Utrecht. Vandaag heb ik de dag volgepland met sollicitaties voor de functie van trainer in het Trainersbureau, waar ik verantwoordelijke voor ben. Het Trainersbureau is een echt mini-bedrijfje binnen SPS-NIP en groeit enorm. Samen met twee enthousiaste trainerscoördinatoren neem ik de sollicitaties af, enorm leerzaam en leuk om te doen. Aan het eind van de dag ga ik nog even met Maaike de pr-functionaris zitten om de vernieuwde indeling van de nieuwsbrief te bespreken. Ik had eerder input aan de andere bestuursleden hiervoor gevraagd. Deze hebben we verzameld en ik stuur de mail met de verdeling van het schrijven van de nieuwsbriefstukken naar de andere bestuurleden. Hiervoor heb ik ook nauw contact met Boom Uitgevers Amsterdam want we hebben een samenwerking met hen voor het boek van het seizoen en de boeken top 5 in onze nieuwsbrief.

Woensdag
Ook vandaag stap ik al vroeg de trein is want woensdag is vergaderdag! ’s Ochtends hebben we met het Landelijk Bestuur onze vergadering. Ik vind deze vergaderingen zo leuk omdat je precies ziet waar iedereen zich mee bezig heeft gehouden, wat de laatste ontwikkelingen zijn en hoe het gaat met Actieve Leden binnen onze organen. We nemen in deze vergadering belangrijke besluiten. Zo hakken we knopen door om de procedure rondom begrotingen van organen heel anders aan te pakken. Verandering is goed en je moet meegaan met waar de behoeften liggen. Verder bespreken we in de vergadering ook telkens een beleidsthema. Dit keer bespreken we het meerjarenplan waar ik met Julie, de voorzitter, hard aan heb gewerkt. Na de vergadering gaan we eerst gezellig met z’n allen lunchen. Daarna bespreek ik met Julie onze plannen voor de belangenbehartiging van psychologiestudenten. We zijn vorige week samen naar een conferentie geweest over de aansluiting tussen de master en de GZ-opleiding. Dit was ontzettend interessant en we hebben veel nuttige connecties gelegd, die we opnieuw willen benaderen om de stem van de psychologiestudent uit te dragen.

Donderdag
Vandaag ga ik het Stedelijk Bestuur in Groningen ondersteunen bij hun Experience Your Future Day. Dit is een dag die bestaat uit verschillende rondes van sprekers uit verschillende specialisaties in de psychologie. Het is heel leuk om naar dit soort evenementen te gaan omdat je direct contact hebt met Actieve Leden en hen kan ondersteunen waar nodig, en daarnaast leer je zelf ook veel van de vele interessante sprekers. Ik ben op tijd weer klaar en op de terugreis bel ik even met Wypkje, een van de trainerscoördinatoren en de voorzitter van het Trainersbureau. We lopen de punten door die belangrijk zijn om in de volgende vergadering te bespreken. Zo gaan we een nieuw initiatief organiseren: masterclasses over personal growth! Verder werk ik mijn mails bij en bel met Sharina, die op een aantal data zaaltjes op het NIP via mij wil reserveren. Vervolgens is het alweer 17:00 uur en ben ik weer in Leiden, waar ik nog even gezellig met een aantal vriendinnen drankjes in de stad ga doen.

Vrijdag
Vandaag start ik rustig op samen met Eline. We herzien samen een aantal documenten en overleggen over een aantal vragen naar aanleiding van de notulen van de secretaris van een van de Stedelijke Besturen. Vandaag is de voorzitter helaas ziek geworden en als vicevoorzitter neem ik daarom haar taken (deels) over. Op die manier blijft alles in het bestuur draaiende. Ik houd daarom in haar plaats een praatje en ik adviseer een ander bestuurslid in een lastige kwestie waar ze tegenaan is gelopen. De dag vliegt voorbij en we gaan gezellig met z’n allen borrelen: het weekend is begonnen!