De week van Ileen

Als secretaris en vice-voorzitter heb ik de afgelopen maanden de kans gekregen mij volop in te zetten voor SPS-NIP! Ik heb veel geleerd over mezelf, anderen en samenwerken, maar ik heb ook veel praktijkervaring opgedaan. Al met al een ontzettend waardevolle ervaring die ik niet had willen missen! Als secretaris ben je verantwoordelijk voor de interne en externe communicatie van SPS-NIP. Hier leer je heel veel over assertiviteit en zelfverzekerd je boodschap overbrengen. Een ander aspect van een bestuursjaar is het buiten je comfort zone stappen. Dit heb ik gedaan door me samen met de voorzitter in te zetten voor het behartigen van de belangen van psychologiestudenten. Gelukkig kon ik mijn creativiteit kwijt in de nieuwsbrief, die ik elke maand met veel plezier maak samen met de pr-functionaris! Daarnaast ben ik veel bezig geweest met de organisatie als geheel, omdat je samen met de voorzitter bezig gaat met het schrijven van het beleid. Met al deze bezigheden heb ik me persoonlijk en professioneel ontwikkeld en om deze reden is een bestuursjaar voor mij de perfecte toevoeging aan mijn studieloopbaan.

Ben jij benieuwd hoe mijn week eruitziet? Lees dan hieronder verder!

 

Maandag
Op maandagochtend open ik om 09:00 uur mijn mail en hiermee begint de week! Er zijn in het weekend altijd wat mailtjes met vragen van leden binnengekomen, dus die beantwoord ik terwijl ik in de trein zit naar Utrecht. Ik begin deze week namelijk gelijk goed met in de ochtend een sollicitatiegesprek voor het Trainersbureau. Een van de kandidaten voor deze functie kwam langs en omdat ik het Trainersbureau begeleid, voer ik samen met de voorzitter van het Trainersbureau het gesprek. In de middag lunch ik gezellig met alle andere bestuursleden die ook op kantoor zijn! Later op de dag maak ik samen met Julie, de voorzitter, een aantal stories voor op onze Instagram pagina, waarin we een recente ontwikkeling delen. Dit is vaak een interessante update uit de psychologie, zodat studenten meer duidelijkheid krijgen over het werkveld. Hierna verwerk ik de notulen van de beleidsdagen uit december. Dit waren intensieve dagen, dus het is heel wat om uit te werken, maar ik vind het wel altijd een leuk taakje! De dag eindig ik door met mijn bestuursgenoten naar het station te wandelen, weer op naar huis, waar ik een gezellige huisavond heb met mijn huisgenoten.

 

Dinsdag
Deze dinsdag heb ik een thuiswerkdagje! Meestal bestaat zo’n dag uit veel to do’s afronden en ook veel bellen met bestuursgenoten. Je doet een bestuursjaar gelukkig niet alleen, dus je kunt altijd hulp vragen van de rest en andere bestuursgenoten komen soms dan ook bij jou met vragen. Volgende week is de sectievergadering, onze Algemene Leden Vergadering en hiervoor versturen we een aantal voorbereidende documenten naar de aanwezigen. Ik overleg hier vandaag even over met Julie en onze financieel coördinator Sharina en maak vervolgens in de middag een documentje waarin ik deze verslagen bundel. Daarna verstuur ik ze naar alle aanwezigen! Na nog wat andere klusjes: het inschrijven van nieuwe leden en het beantwoorden van een aantal mails vanuit secretarissen in de commissies en Stedelijk Besturen zit de dag er om 17:00 uur alweer op. Ik ga gelijk door naar de vergadering van mijn commissie van de universiteit die ik naast dit bestuur doe. Je kunt naar mijn mening goed andere dingen combineren met het bestuur, want in de avonden ben je vrij!

 

 

Woensdag
Op woensdagochtend koop ik voor ik de trein pak nog even snel wat (on)gezonde snacks voor onze vergadering! Op de woensdagen hebben wij namelijk onze wekelijkse bestuursvergadering waar iedereen bij aanwezig is. We bespreken dan updates vanuit alle organen, kwesties waar we hulp van anderen bij nodig hebben en brainstormen vaak kort over bepaalde beleidsthema’s. Als we langer nodig hebben voor bepaalde onderwerpen bespreken we die meestal uitgebreid in de maandelijkse beleidsmiddag. Een volle vergaderdag vandaag, want na de vergadering gaan we gelijk door met een evaluatievergadering. Hierin bespreken wij ontwikkel- en sterke punten van elkaar, geven we feedback op het functioneren van het bestuur en bedenken we hoe het beter kan. Dit is heel nuttig, omdat je met deze punten echt aan de slag kunt na de vergadering. In de avond ga ik met Isa, de stedelijk bestuurcoördinator en Julie naar een bijeenkomst van Coalitie-Y. Hier hebben wij een interessante gastlezing van Nienke Wijnants (twintigerstwijfels en dertigersdilemma’s) en brainstormen we over het beter inrichten van de woningmarkt, banenmarkt, het onderwijs en natuurlijk mentale gezondheid: iets waar wij graag over meepraten in de politiek!

 

 

Donderdag
Een dag vol afspraken vandaag! Ik heb mijn wekelijkse kantoordag en die begint met een persoonlijk gesprek met de voorzitter. De voorzitter voert gesprekjes met alle bestuursleden en als vicevoorzitter voer ik deze gesprekjes weer met de voorzitter. Zo kan zij ook aan haar persoonlijke en professionele ontwikkeling werken! Hierna heb ik een uurtje de tijd waarin ik de notulen uitwerk van de vergadering van gisteren en een actiepunten lijst maak. Hierop staan alle to do’s die in de vergadering zijn besproken en ik houd er zicht op of iedereen hier mee bezig gaat. Hierna houd ik me met Julie bezig met het advies voor 2021. Dit zijn punten die naar voren zijn gekomen uit onze beleidsdagen in december. We bundelen al deze ideeën in een documentje en zetten deze op onze online cloud, zodat dit kan worden meegenomen met het maken van het jaarplan van 2021 volgend jaar. De dag zit er om 17:00 weer op, we borrelen nog even met wat bestuursleden in de stad en dan ga ik lekker naar huis.

 

 

Vrijdag
Op vrijdag ga ik voor de ochtend naar Utrecht, omdat ik een vergadering van het Trainersbureau ga bijwonen. We spreken af bij een gezellig koffietentje bij het station in de buurt, omdat veel van de coördinatoren uit andere steden komen. We bespreken de huidige aanvragen van trainingen, het verbeteren van de trainingen en updates vanuit de coördinatoren. Hierna ga ik nog even naar kantoor om wat getuigschriften voor Studenten in Sectie (SiS’ers) te maken die hun functie gaan overdragen. Iedereen die een jaar actief is voor SPS-NIP krijgt dit getuigschrift als bewijs en ik maak en verstuur deze. De voorzitter vraagt mij nog even de agenda te checken voor de vergadering en dan is het alweer 13:00: op vrijdagmiddag zijn we vrij, dus de week zit er weer op!