Vacature secretaris Landelijk Bestuur SPS-NIP

Ben jij klaar voor een nieuwe uitdaging? Lijkt het jou leuk om je op professioneel en persoonlijk niveau te ontwikkelen? Ben jij een pietje precies die ervan houdt het overzicht te bewaren en verantwoordelijkheid durft te dragen? Kijk je ernaar uit om samen te werken in een hecht team, op te komen voor de belangen van studenten en anderen te coördineren, adviseren en motiveren? Dan ben JIJ de nieuwe secretaris die wij zoeken!

Functieomschrijving
Het Landelijk Bestuur van de Sectie Psychologie Studenten van het Nederlands Instituut van Psychologen (SPS-NIP) zoekt een nieuwe secretaris voor de periode van 1 juli 2019 tot 1 juli 2020. Als landelijk bestuurslid zet je je een jaar lang fulltime in voor alle psychologiestudenten in Nederland, door middel van onder andere informatievoorziening en belangenbehartiging. Het Landelijk Bestuur bestaat uit zeven enthousiaste studenten, waarmee jij een jaar lang het beste uit jezelf en uit SPS-NIP zal halen. Elke week vergaderen we op het hoofdkantoor van het NIP in Utrecht en daarnaast houden we gedurende de week intensief contact met elkaar.

Als secretaris ben je een ware duizendpoot! Je hebt verschillende uiteenlopende taken en ondersteunt daarbij ook andere bestuursleden. Zo ben jij de drijfveer achter de interne en externe communicatie van SPS-NIP. Dit houdt in dat je het algemene mailadres beheert en veel contact hebt met het Informatiecentrum van het NIP, je zal notuleren tijdens vergaderingen van het Landelijk Bestuur, en zal het online archief van SPS-NIP up to date houden. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het schrijven van het beleid voor 2020! Ook buig je je als secretaris samen met de voorzitter over de belangenbehartiging van de psychologiestudent. Dit zijn unieke taken waar je veel van kan leren en veel passie in kwijt kan. Daarnaast begeleid je het Trainersbureau, een groep ontzettend gemotiveerde en enthousiaste coördinatoren en trainers! Dit Trainersbureau is volop in ontwikkeling en heeft afgelopen jaar grote stappen gezet, en jij kan eraan bijdragen deze ontwikkeling door te zetten in dit mini-bedrijfje van SPS-NIP. Verder heb je een adviserende rol binnen het bestuur als vicevoorzitter. De voorzitter kan altijd bij jou terecht voor advies en mocht zij afwezig zijn, dan zal jij haar taken (deels) overnemen.

Ook ben je de Vice-Member Representative voor EFPSA (European Federation of Psychology Student’ Associations). Dit betekent dat je maandelijks een online meeting hebt met alle andere vice-MR’s uit 33 (!) landen, dé ultieme kans om studenten uit andere landen te leren kennen en een netwerk op te bouwen! Als vice-MR ondersteun je de commissiecoördinator (Member Representative) met onder andere het promoten van EFPSA in Nederland.

Tenslotte ben je eindredacteur van de maandelijkse nieuwsbrief, een taak waarin je al jouw creativiteit kwijt kan! Samen met de andere bestuursleden bepaal je welke onderwerpen er in de nieuwsbrief komen. Vervolgens verdeel jij de artikelen over de bestuursleden en help je hen met het schrijven van de stukken. Op deze manier zorg jij voor een van de belangrijkste manier van informatievoorziening aan studenten.

Ben jij: 

 • een gemotiveerde psychologiestudent(e) die deze functie met enthousiasme op wil pakken?
 • iemand die het leuk vindt om in een dynamisch team te werken en meer over het NIP en het toekomstige werkveld te weten wil komen?
 • een assertief, betrokken en communicatief vaardig persoon die het leuk vindt om mensen te motiveren en enthousiasmeren?
 • iemand die goed overzicht kan houden, punctueel is en het leuk vindt om verschillende taken te combineren?
 • een creatief persoon met schrijftalent, een kritische blik en interesse in trainingen?

SPS- NIP biedt jou de kans om:

 • jezelf op persoonlijk en professioneel vlak te onderscheiden van duizenden andere psychologiestudenten;
 • een kijkje te nemen in zowel de wereld van de psychologie als van professionele organisaties;
 • jouw cv uit te breiden en een warm netwerk op te bouwen binnen dé beroepsorganisatie voor psychologen, in heel Nederland en zelfs in Europa;
 • unieke praktijkervaring op te doen naast jouw studie en te leren hoe je een beleid ontwikkelt en verbetert;
 • jouw competenties en vaardigheden te verbeteren middels externe bestuurstrainingen;
 • te werken in een gemotiveerd team, waarbij je collegegeldvergoeding, bestuursbeurs (€260,- per maand) en een bestuurstelefoon ontvangt.

Wil je meer informatie?
In de ‘week van’ kijk je mee in een week van de secretaris van SPS-NIP! Ben jij daarnaast nog benieuwd naar mijn ervaringen met het bestuursjaar of heb je andere vragen? Bel of mail dan naar Vivianne Pennings, huidige secretaris van SPS-NIP, via +316 26 51 23 79 of secretaris@spsnip.nl. Ik sta je graag te woord! Durf jij de uitdaging aan als nieuwe secretaris? Solliciteer nu!

Stuur je sollicitatiebrief inclusief cv vóór 25 maart 2019 op naar secretaris@spsnip.nl. De sollicitatiegesprekken zullen snel na deze datum plaatsvinden. In de maanden mei en juni zal je worden ingewerkt en per 1 juli zal je officieel beginnen.

Studenten-lidmaatschap

Studeer jij psychologie? Word dan nu lid van SPS-NIP. Het lidmaatschap biedt studenten talloze voordelen.
Word lid

SPS-NIP organiseert wel 30 excursies per jaar!

homepage super klein Meer weten?

Stage psychologie?

Als lid van SPS-NIP
heb je exclusief toegang
tot het volledige
stage overzicht met
misschien wel jouw
droomstage!

Meer weten?