De week van Vere

Het afgelopen jaar heb ik het genoegen gehad om me als pr-functionaris in het Landelijk Bestuur voor SPS-NIP in te zetten. Wat was deze tijd ongelofelijk waardevol! Gedurende het jaar heb ik niet alleen nieuwe vaardigheden opgedaan, maar ook veel over mijzelf geleerd. Zo heb ik me ontwikkeld op zowel professioneel als persoonlijk vlak. Je leert daarnaast veel mensen kennen en je verbreed je netwerk dan ook enorm. Ik werd gestimuleerd veel buiten mijn comfortzone te stappen. Hetgeen waaraan ik het meeste plezier had waren de creatieve aspecten: van het ontwikkelen van een nieuwe flyer tot het creatief nadenken over oplossingen voor probleemkwesties op beleidsniveau. Ik had van te voren nooit gedacht dat de uitdagingen en kansen dit jaar mij zoveel zou brengen!

Ben jij benieuwd hoe mijn week eruitziet? Lees dan vooral verder!

Maandag
Na een fijn weekend begin ik maandagmorgen weer om 09.00 uur met SPS-NIP. Ik start de dag door mijn bestuurstelefoon aan te zetten en mijn Whatsapp berichten bij te werken. Na ook mijn mails te hebben beantwoord, heb ik een belgesprek gepland staan met de animator van de nieuwe promotiefilm van SPS-NIP. Dit is één van de wat grotere projecten waar ik mee bezig ben de laatste tijd. Ik kan niet wachten om te zien hoe het eindresultaat gaat zijn! Vervolgens is het alweer tijd voor lunch: even bijpraten met mijn bestuursgenootjes.
Na de lunch heb ik een afspraak met Julie (voorzitter), om een aantal plannen wat betreft het jaarplan en de begroting door te nemen. Ik heb een jaarplanning met doelen voor mijzelf, en nu zorg ik met haar ervoor dat ik alles op weer op een overzichtelijk rijtje heb. Ik vind het erg fijn dat er binnen het bestuur ook zoveel ruimte is voor je persoonlijke ontwikkeling! Na deze afspraak plan ik een win actie in op onze Facebookpagina.
Mijn laatste afspraak van de dag is het Student naar Starter overleg. Met de sectie Startende Psychologen van het NIP kijken we hoe we de doorstroom van student naar starter kunnen verbeteren. Hierna is het 17.00 uur, mijn telefoon gaat uit! In de avond heb ik een vergadering met de commissie van mijn voetbalvereniging, waarmee ik de wintersport organiseer.

 

Dinsdag
Deze dag werk ik meestal thuis. In de ochtend heb ik een vaste ‘brainstorm’. Deze keer wil ik de werving van een functie uit de Promotie Commissie opzetten, dus ik mail de geïnteresseerden, maak berichtjes op Canva (een soort bewerkings-/simpel grafisch ontwerp programma) om de aandacht te trekken en plan deze berichten vervolgens in op Social Media (Facebook, LinkedIn en Instagram). Ook schrijf ik de vacature en zet ik deze op de website.
Daarna bereid ik de agenda voor, voor de vergadering van het Landelijk Bestuur morgen. Vervolgens bel ik met de voorzitter van de Promotie Commissie: de commissie die ik ondersteun. Ik bespreek met haar hoe de zaken ervoor staan.
Het laatste uurtje van de werkdag gebruik ik om mijn mail te beantwoorden. Zo krijg ik veel promotiemateriaal van onze Commissies en Stedelijke Besturen, die ik check op onze huisstijl. Ik wil graag dat SPS-NIP op éénzelfde manier naar buiten wordt gedragen door al onze verschillende organen, dus geef ik ze feedback op hun gemaakte flyers bijvoorbeeld.
In de avond heb ik voetbaltraining. Daarna blijf ik altijd nog even een drankje doen met mijn voetbalteam, gezellig!

 

Woensdag
In de ochtend ga ik naar de therapieëndag van Stedelijk Bestuur Leiden. In de middag vergader ik op het kantoor in Utrecht met het Landelijk Bestuur van SPS-NIP. Hier geef ik updates over wat er de afgelopen week is gebeurd op promotiegebied, geef ik mijn input over zaken van anderen en discussiëren we.
In de avond ga ik even eten bij mijn opa en oma en daarna met wat vriendinnen naar een pubquiz. De dag is voorbij gevlogen!

 

Donderdag
Deze dag begin ik met wat aanpassingen op de website met Mijntje (netwerkcoördinator). Vervolgens bespreek ik de Christmas Countdown met Sharina (financieel coördinator). Daarna verstuur ik goodies naar een externe partij die we sponsoren. Wij stoppen onze goodies in goodiebags van bedrijven bijvoorbeeld, als promotie van SPS-NIP. Ook stuur ik mijn input voor de nieuwsbrief aan Ileen (secretaris), die maak ik altijd samen met haar.
In de avond? Squashen!

 

Vrijdag
Vrijdag werken we altijd maar een half dagje. Omdat het Tijdschrift de Psycholoog (van het NIP) uit is, promoten wij deze op onze social media. Ik sluit daarna even wat dingen kort met Isa (stedelijk bestuurcoördinator) en Pim (commissiecoördinator) over vernieuwingen van de agendastukjes op de website.
Vervolgens is het tijd voor de vergadering van de Promotie Commissie. Dit zijn altijd erg leuke vergaderingen, omdat er op creatieve manieren wordt nagedacht over het vergroten van de naamsbekendheid van SPS-NIP.
Omdat we op vrijdag alleen de ochtend werken, is het alweer tijd om weekend te vieren!

 

Ik hoop dat je het leuk vond te lezen wat het inhoudt om als pr-functionaris bezig te zijn binnen SPS-NIP. Ook kan ik me voorstellen dat je nog erg veel vragen hebt, mocht je geïnteresseerd zijn in de vacature. Schroom niet om mij te berichten of kom langs op kantoor voor een kop koffie!