De week van Pim

Afgelopen jaar heb ik mij mogen inzetten als commissiecoördinator van SPS-NIP, en wat was dit leuk! Een jaar geleden begon ik aan deze uitdaging, die ik met beide handen heb aangepakt. Zo heb ik gedurende het jaar intensief contact gehad met de Actieve Leden uit de commissies van SPS-NIP, persoonlijk vond ik dit een van de leukste dingen van mijn functie. Het is ontzettend leuk om te zien wat zij met elkaar kunnen neerzetten, en heel leerzaam hoe je als commissiecoördinator alle processen zo goed mogelijk kan coördineren. Daarnaast heb ik mij ook mogen inzetten binnen EFPSA, als vertegenwoordiger van SPS-NIP en heb hiervoor ook een paar keer het buitenland mogen bezoeken. Het is heel leerzaam om te zien hoe psychologiestudenten in andere landen te werk gaan en hun studie ervaren! Door het regelmatige contact met 32 andere Europese psychologieorganisaties heb ik veel ervaringen kunnen uitwisselen, en deze ook weer kunnen toepassen binnen SPS-NIP. Wat ik heel leuk vind aan mijn functie, of misschien zelfs wel aan een bestuursjaar in het algemeen is dat de energie die je erin stopt op zo veel manieren terugkrijgt. Zowel in geslaagde activiteiten, enthousiaste actieve leden als in een groei in je persoonlijke ontwikkeling!

 

Maandag 
Op maandag begin ik mijn week weer en het wordt een dag met veel afspraken. Om 9:00 uur ben ik daarom stipt op kantoor om de dag te beginnen met een persoonlijk gesprek met de voorzitter van het Landelijk Bestuur. Tijdens dit gesprek hebben we het over wat ik de komende maanden allemaal nog wil bereiken, zowel op persoonlijk vlak als binnen SPS-NIP. Door het voeren van zulke gesprekken blijf je alert op je doelen en zorg je dat je het meeste uit je bestuursjaar haalt! De rest van de ochtend vul ik in door de vergadering van een van mijn commissies voor te bereiden die ik later vandaag heb. In de middag bel ik met Mijntje, de netwerkcoördinator, om een aantal dingen te bespreken zoals de invulling en functies van de Nationaal Congres Commissie. Aan het eind van de middag komt de Carrière Commissie naar Utrecht om samen met mij de halfjaarlijkse evaluatie te doen en nog een korte vergadering te hebben. Een erg nuttige en interessante evaluatie waardoor de commissieleden het komende halfjaar er nog even goed tegen aan kunnen!

 

 

Dinsdag
Vandaag begin ik het eerste uurtje van mijn dag in de trein. Ik beantwoord mails en appjes van commissieleden en bereid de vergadering voor van de Landelijke Excursie Commissie die zo gepland staat. Eenmaal bij de vergadering is het erg leuk te zien hoe deze commissie vergadert en zelf ook input te kunnen leveren over de zaken die besproken worden. ‘S Middags ga ik met Mijntje zitten om de Nationaal Congres Commissie opnieuw te bespreken en kritisch naar de invulling van één van de Actieve Leden Dagen te kijken die wij eerder dit jaar georganiseerd hebben. Na deze afspraak pak ik de trein naar huis en werk ik ook het laatste uur van de dag onderweg. Ik beantwoord nog wat mails en help één van mijn commissies met promotie gerelateerde zaken. Als ik de trein uitkom is het 17:00 uur en ga ik door naar mijn bijbaantje: bijles geven!

 

 

Woensdag
Elke woensdagochtend vergaderen we met het hele Landelijk Bestuur. Tijdens deze vergadering geeft iedereen updates over waar ze mee bezig zijn geweest en discussiëren we over allerlei verschillende onderwerpen binnen SPS-NIP. Na de vergadering gaan we met z’n allen lunchen, waarna ik eerst begin met het beantwoorden van berichten van commissieleden en ik ze ondersteun waar nodig. Vervolgens ga ik aan de slag met het schrijven van een aantal nieuwe plannen die ik graag zou zien binnen SPS-NIP. Out of the box denken is hierbij erg belangrijk en ik hoop hierdoor mijn eigen stempel op het bestuur achter te kunnen laten! De dag sluit ik af met een afspraak met Sharina, de financieel coördinator, over het organiseren van de familiedag die morgen zal plaatsvinden.

 

Donderdag
Ook vandaag ga ik weer naar Utrecht en zorg ik dat ik rond 10:00 uur aanwezig ben om met de secretaris, Ileen, de motivaties voor het EFPSA Congres in Ierland te gaan beoordelen! Als commissiecoördinator ben ik namelijk ook verantwoordelijke voor EFPSA (European Federation of Psychology Students’ Associations) binnen SPS-NIP. Zelf zal ik daarom ook aanwezig zijn op het Congres en mag ik beoordelen welke aanmeldingen voor het Congres nog meer mee mogen. Als we het grootste deel hiervan beoordeeld hebben is het voor mij tijd om mijn nieuwe commissie, de Nationaal Congres Commissie, allemaal te bellen om kennis te maken en alvast wat eerste dingen te bespreken. Om de dag af te sluiten zijn familieleden van de bestuursleden naar ons kantoor gekomen om meer te horen over wat wij allemaal doen, onze werkplek te zien en elkaar en het bestuur te kunnen ontmoeten!

 

 

Vrijdag
Op vrijdag werk ik een half dagje thuis en ben ik in de middag vrij. Deze dag bestaat vooral uit het beantwoorden van mails en appjes van commissieleden waar ik eerder nog niet aan toe gekomen was. Zodra ik dit allemaal heb bijgewerkt ga ik nog de laatste aanmeldingen voor het EFPSA Congres beoordelen. Ik eindig mijn ochtend met een belafspraak met de voorzitter van de organisatie van het EFPSA Congres in 2021 in Nederland. Als commissiecoördinator ben je namelijk ook voor deze commissie het aanspreekpunt vanuit het Landelijk Bestuur.