Vacature Trainersbureau

Trainers gezocht voor het Trainersbureau van SPS-NIP!

Het Trainersbureau van SPS-NIP is op zoek naar nieuwe trainers! Het Trainersbureau is een non-profit organisatie, opgezet in 2015, met als missie interessante, doelgerichte en interactieve soft skills trainingen te ontwikkelen en aan te bieden aan studenten. Het Trainersbureau van SPS-NIP bestaat uit vier coördinatoren en zes trainers die nauw samenwerken om zoveel mogelijk studenten te helpen met onze trainingen. Het volgen van een training is een uitstekende manier om je optimaal voor te bereiden op jouw instroom naar het werkveld. We hebben een divers aantal trainingen die het hele jaar door gegeven worden bij studentenorganisaties in heel Nederland. Bovendien wordt elk jaar een nieuwe training ontwikkeld. Het Trainersbureau probeert hierbij zo goed mogelijk in te spelen op de behoeftes van de student in de huidige maatschappij. Dit proberen we na te streven onder het motto: ‘voor studenten, door studenten’.

 • Wij geven diverse soft-skills trainingen met als doel de instroom naar het werkveld te vergemakkelijken
 • Wij geven trainingen bij studenten(organisaties) op locatie door heel Nederland

Als trainer van het Trainersbureau ben je verantwoordelijk voor het geven van zowel Nederlandstalige als Engelstalige trainingen die door de trainingscoördinatoren zijn ontwikkeld. Je zult studenten trainingen aanbieden die zowel wetenschappelijk onderbouwd zijn als een duidelijk praktisch karakter hebben. De onderwerpen van de trainingen zijn hoofdzakelijk gericht op het ontwikkelen van vaardigheden, specifiek voor soft skills (communicatievaardigheden, presenteren/overtuigen) en persoonlijke effectiviteit (bv. time management). Kijk hier voor een overzichtje van onze trainingen!

Als trainer ga je zelf ook een jaar lang je eigen vaardigheden en kwaliteiten ontwikkelen, zoals bijvoorbeeld je presentatievaardigheden. Hierbij word je begeleid en gecoacht door de trainerscoördinatoren van het Trainersbureau. Ervaring in het geven van trainingen is een pré, maar je trainingsvaardigheden hoeven zeker nog niet perfect te zijn. Je krijgt bij ons juist de mogelijkheid om jezelf hierin verder te ontwikkelen!

Voor trainingen kun je ingezet worden op verschillende plekken in Nederland, o.a. bij de verschillende Stedelijke Besturen van SPS-NIP. Verder woon je als trainer de vergaderingen van de trainerspoule bij, deze vinden ongeveer eens per een à twee maanden plaats in Utrecht. Op deze momenten krijg je de mogelijkheid om je eigen inbreng te delen over de gang van zaken, de kwaliteit en de vormgeving van de trainingen en het Trainersbureau.

Wij zoeken een gemotiveerde psychologiestudent, die:

 • Met enthousiasme deze functie oppakt;
 • Flexibel is qua beschikbaarheid;
 • Leergierig is;
 • Goed kan samenwerken;
 • Snel dingen oppakt en niet schroomt om initiatief te nemen.

 

Voorwaarden:

 • Je bent in het bezit van een studenten week OV (reiskosten worden doordeweeks niet vergoed);
 • Je bent bereid gemiddeld 2 tot 4 uur per week (ongeveer 8 uur per maand) te besteden aan deze functie, waarbij rekening kan worden gehouden met eigen drukke periodes;
 • Je bent voor minimaal één jaar beschikbaar;
 • Je spreekt voldoende Engels om trainingen in het Engels te kunnen geven (let op, we vragen om basis Engels waarin je zeker nog mag ontwikkelen).

 

Als trainer bij het Trainersbureau krijg je de mogelijkheid om:

 • Veel te leren over het werkveld van een trainer, je enthousiasme over te brengen aan anderen, te spreken voor groepen, en andere werk gerelateerde ervaring op te doen;
 • In een gezellig, open en communicatief sterk team te werken;
 • Jouw netwerk uit te breiden tot een landelijk netwerk van zowel psychologiestudenten als trainers en coaches;
 • Actief Lid te worden bij SPS-NIP.

Heb je interesse? Stuur dan je motivatiebrief en cv vóór zondag 8 december naar de coördinator Intern van het Trainersbureau, Kimberley Versteegen, via trainersbureau@spsnip.nl. Voor meer informatie kun je mailen naar bovenstaand e-mailadres of bellen naar Ileen Huisman, verantwoordelijke van het Trainersbureau vanuit het Landelijk Bestuur van SPS-NIP, op 06-26512379.

 

 

 

Studenten-lidmaatschap

Studeer jij psychologie? Word dan nu lid van SPS-NIP. Het lidmaatschap biedt studenten talloze voordelen
Word lid
 

Stage psychologie?

Als lid van SPS-NIP heb je exclusief toegang tot het volledige stage overzicht met misschien wel jouw droomstage!
Meer weten?