Actief worden in het SPS Open Universiteit bestuur

Studeer jij aan de Open Universiteit? Lijkt het je leuk om naast je studie op een andere manier met psychologie bezig te zijn, je netwerk te vergroten en in contact te komen met medestudenten? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 

SPS-NIP OU zoekt drie nieuwe bestuursleden. Lees wat een bestuursjaar bij SPS-NIP OU inhoudt en wat het je op kan leveren. De huidige bestuursleden Annemarieke (Voorzitter/Penningmeester), Rianne (Secretaris) en Jasper (PR-Functionaris) vertellen in een persoonlijk stuk over hun ervaringen.

 

Wat kan een bestuursjaar jou opleveren en wat kost het je?

Actief lid zijn bij SPS-NIP OU vergt natuurlijk de nodige inzet. Een bestuursjaar bij SPS-NIP OU kost ongeveer 3-4 uur per week. Het zittende bestuur heeft al een jaaragenda opgesteld voor volgend seizoen zodat het voor de nieuwe actieve leden precies duidelijk is wat er aan activiteiten zal worden georganiseerd. Zo gaat SPS-NIP OU onder andere SPS-NIP promoten op de studentendag van de Open Universiteit en zullen we aansluitend het jaarlijks terugkerende Netwerkdiner organiseren. Een bestuursjaar kost tijd maar je krijgt er veel voor terug. Je doet bestuurlijke ervaring op, je mag bij SPS-NIP verschillende trainingen volgen die je voor kunnen bereiden op je carrière en tweemaal per jaar wordt er een leuk diner voor alle actieve leden georganiseerd. Daarnaast sluit je jouw actieve jaar af met een certificaat. Een bestuursjaar bij SPS-NIP OU is absoluut een pré op je CV maar het grootste voordeel is misschien wel dat je je netwerk uitbreidt en leuke mensen leert kennen!

 

Vacatures

Op onze Facebookpagina kun je meer lezen over de openstaande vacatures, bekijk eerst dit filmpje of lees eerst meer.

De officiële deadline om te solliciteren is reeds verstreken maar we zijn nog steeds op zoek naar drie nieuwe enthousiaste bestuursleden. Op 8 september is de eerste instructie dag al voor alle actieve leden. Solliciteer daarom snel voor het komende seizoen! Heb je interesse? Stuur je CV naar openuniversiteit@spsnip.nl.

 

Wat houd een bestuursjaar in?

De huidige bestuursleden Annemarieke (Voorzitter/Penningmeester), Rianne (Secretaris) en Jasper (PR-Functionaris) vertellen over hun persoonlijke ervaringen.

 

Het bestuursjaar van: Annemarieke Dijkstra

Eigenlijk klopt in mijn geval de term bestuursjaar niet helemaal, ik heb er namelijk twee bestuursjaren opzitten. Ik ben begonnen als secretaris in 2016, toen wij begin 2017 geen nieuwe penningmeester konden vinden besloot ik nog een jaar door te gaan als penningmeester en halverwege kwam hier de functie van voorzitter bij. Ik heb bijna alle functies doorlopen en ik zie het als een voorrecht dat ik ons bestuur van bijna alle kanten heb leren kennen.

De afgelopen twee jaar heb ik zowel mijn vaardigheden op het gebied van notulering, boekhouding, communicatie als voorzitten kunnen ontwikkelen. Als voorzitter heb ik veel contact gehad met de stedelijkbestuurscoördinator van het Landelijk Bestuur van SPS-NIP en in samenwerking met het Landelijk Bestuur hebben we een nieuwe koers bepaald die SPS-NIP OU zal gaan varen. Door deze nieuwe koers hopen we meer tegemoet te komen aan de wensen van de
OU-student. Zo zullen we in plaats van lezingen meer workshops en trainingen gaan organiseren.

 

Het bestuursjaar van: Rianne Jongsma

Toen ik aan dit bestuursjaar begon wist ik niet helemaal wat ik er van moest verwachten. Uiteindelijk ben ik erg blij deze uitdaging aan te zijn gegaan. Ik heb interessante mensen ontmoet uit ons mooie vakgebied, leuke teamleden leren kennen, gezellige actieve ledendagen bezocht en bovenal leerzame trainingen, workshops en lezingen mogen organiseren. Mijn basis taken bestaan vooral uit notuleren, administratie bijhouden en agenda’s opstellen. Daarnaast nemen we binnen SPS-NIP OU ook taken van elkaar over als dit zo uitkomt zoals bijvoorbeeld het contact met de spreker onderhouden, nieuwe leden werven of locaties regelen voor onze activiteiten. Kortom, het is een veelzijdig leerzaam jaar geweest met als leuke afsluiting een bedankdiner voor alles actieve SPS-NIP leden. Ik wens de nieuwe secretaris voor volgend collegejaar net zo veel plezier toe als ik afgelopen jaar heb gehad!

 

Het bestuursjaar van: Jasper Smeets

Ook ik begon dit bestuursjaar als groentje. Tuurlijk, je hebt wel enigszins een idee na het lezen van de functiebeschrijvingen wat je kan verwachten, maar de uiteindelijke ervaring blijft toch altijd een verrassing. En een verrassing was het zeker. Toen ik voor mijn sollicitatie gesprek naar Utrecht afreisde had ik niet gedacht dat zo’n jaartje bij het bestuur me zoveel mee zou geven. Je houdt je bezig met een groot scala aan activiteiten en bezigheden, denk hierbij niet alleen aan het organiseren van lezingen en trainingen maar ook aan het bijhouden van de sociale media of actief contact onderhouden met andere besturen. En dit alles met een geweldige club mensen. Want dat vond ik nog een van de grootste pluspunten: de mensen waarmee je in contact komt. Kortom, ook al ben je misschien sceptisch in het begin, ik raad iedereen aan om eens te proberen een functie binnen de besturen van SPS-NIP te vervullen.

 

Enthousiast geworden?

Heb je interesse? Stuur je CV naar openuniversiteit@spsnip.nl.