Leonie Mutsaers

‘Ik heb zoveel geleerd, zoveel ervaringen gekregen en ik ben mezelf op een juiste manier tegengekomen.’

 

‘In september 2012 begon ik als platformcoördinator bij het Landelijk Bestuur van SPS-NIP. Voor mij was het SPS-NIP tamelijk onbekend. Als ik daar nu op terug kijk, verbaasd me dat erg.

SPS-NIP is dé organisatie waar je als persoon in kunt groeien, waar je in het vakgebied van de psychologie kunt werken en waar je ervaring op kunt doen in commissies, Platforms, SIS’ers en zeker ook het Landelijk Bestuur. Kortom, voor iedereen een mogelijkheid. Mijn actieve jaar bij SPS-NIP heb ik gezien als leerzaam in zowel ervaringen als jezelf leren kennen, maar ook het leren werken op een professioneel niveau.

Een van de dingen die ik in het leven ontzettend belangrijk vind, is zelfkennis. Ik ben ervan overtuigd dat je met zelfkennis beter als persoon kunt groeien. Mede door mijn actieve jaar bij SPS-NIP heb ik mijn verbeterpunten en mijn krachten nog beter in kaart kunnen brengen. Daarnaast is professionaliteit in een actief jaar erg belangrijk. SPS-NIP valt binnen het Nederlands Instituut voor Psychologen, daarom wordt er ten alle tijden naar een professionele uitstraling gestreefd. Je kunt onder andere denken aan het correct beantwoorden van mailtjes, speerpunten voor het jaar presenteren aan bijvoorbeeld de directeur, of het uitstralen van een gezamenlijke organisatie op zowel lokaal als op landelijk niveau. Als we straks aan het werk zijn, zullen we beseffen hoe belangrijk professionaliteit is en hoe belangrijk het is om jezelf in zowel negatieve als positieve punten te hebben ontdekt.

Daarnaast is de ervaring die je krijgt door een actief jaar binnen SPS-NIP mooi en intens. In je leven kun je nooit genoeg ervaringen hebben, ervaringen maken je namelijk tot een bepaald persoon, maar je kunt ook leren van de situaties die zijn voorgevallen en in nieuwe situaties hierop anticiperen. Zo heb ik bijvoorbeeld geleerd om bij problemen eerder aan de bel te trekken. Kortom, dit is een van mijn beste keuzes geweest in mijn leven. Ik heb zoveel geleerd, zoveel ervaringen gekregen en ik ben mezelf op een juiste manieren tegengekomen. Na SPS-NIP was het voor mij geen ‘zwart gat’ zoals velen hadden ervaren. Ik ben niet een persoon die stil zit en ik ben dan ook meteen op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging. Inmiddels zit ik een jaar in de faculteitsraad van de studie psychologie aan de Universiteit van Maastricht. Komend jaar ga ik nog Arbeids en Organisatie psychologie vakken volgen waarna ik vanaf februari (hopelijk) ofwel aan een stage kan beginnen ofwel kan gaan werken. In tijden van deze crisis is het natuurlijk lastig, maar ik heb er vertrouwen in.’

Meer weten over actief lidmaatschap bij SPS-NIP?

Lijkt het jou ook wat om eens te helpen bij een bijeenkomst of je op een andere manier actief in te zetten voor SPS-NIP? Lees hier over een Landelijk Bestuursjaar en kijk hier voor de openstaande vacatures!

Stage psychologie?

Als lid van SPS-NIP
heb je exclusief toegang
tot het volledige
stage overzicht met
misschien wel jouw
droomstage!

Meer weten?