Frederique Romeyn

‘Ik ontdekte welke capaciteiten ik in mij had en kwam erachter dat ik veel meer kon dan ik dacht. Het vertrouwen in mijn eigen kunnen was voor mij eigenlijk de grootste les.’ 

Tijdens mijn tijd in het Landelijk Bestuur van SPS-NIP heb ik veel geleerd. Doordat fulltime bestuur zo anders is dan studeren, leerde ik mijzelf veel beter kennen. Ik ontdekte welke capaciteiten ik in mij had en kwam erachter dat ik veel meer kon dan ik dacht. Het vertrouwen in mijn eigen kunnen was voor mij eigenlijk de grootste les. Studeren is natuurlijk heel leerzaam, maar je wordt in een bestuur op een andere manier getest en voorbereid op je toekomst. Wanneer je fulltime zo intensief samenwerkt met je bestuursleden, kom je achter je sterke en zwakke punten. Deze zelfkennis is belangrijk voor verdere loopbaan.

In mijn functie als financieel coördinator heb ik veel vaardigheden opgedaan, zo is het erg belangrijk om goed overzicht te houden en alle vraagstukken van meerdere kanten kunnen belichten. De financiën blijven namelijk altijd in je achterhoofd, ook als je enthousiast bent over een nieuw idee. Ook het contact met alle vijftien penningmeesters binnen SPS-NIP was erg leerzaam. Dat alles goed liep, vond ik erg belangrijk, dus hier heb ik de penningmeesters altijd goed bij willen begeleiden en adviseren.

Naast de dagelijkse financiële taken en het adviseren van penningmeesters, heb ik geacquireerd met Evelien. Dit heb ik als heel leuk en interessant ervaren, omdat de gesprekken elke keer heel anders waren en wij er altijd zoveel mogelijk uit probeerden te slepen. Als bestuurslid was het leerzaam om nieuwe bestuursleden te werven en het beleid te schrijven, uitvoeren en evalueren. Het afnemen van een goed sollicitatiegesprek is een kunst op zich en de kans om hiermee te oefenen tijdens je studententijd is nuttig. Het bewust zijn van het beleid van SPS-NIP is belangrijk, daarover discussiëren is interessant omdat je op dat moment aan het hoofd staat van mogelijke grote veranderingen.

Al met al heb ik veel geleerd van mijn tijd bij SPS-NIP en zou ik het iedereen aanraden die zich verder wil ontwikkelen!

Meer weten over actief lidmaatschap bij SPS-NIP?

Lijkt het jou ook wat om eens te helpen bij een bijeenkomst of je op een andere manier actief in te zetten voor SPS-NIP? Lees hier over een Landelijk Bestuursjaar en kijk hier voor de openstaande vacatures!

Studenten-lidmaatschap

Studeer jij psychologie? Word dan nu lid van SPS-NIP. Het lidmaatschap biedt studenten talloze voordelen.
Word lid

Stage psychologie?

Als lid van SPS-NIP
heb je exclusief toegang
tot het volledige
stage overzicht met
misschien wel jouw
droomstage!

Meer weten?