Aart Franken


‘Zonder SPS-NIP was ik nooit gekomen waar ik nu ben. Lidmaatschap is leuk, maar actief lidmaatschap is nog veel leuker!’

 

Sinds september 2004 ben ik actief lid binnen het NIP, eerst bij de SPS en later in de sectie GGZ en de sector G. Ik was lid geworden omdat een uitdaging naast mijn studie me wel wat leek, hier heb ik nooit spijt van gehad!

Ik kijk dan ook terug op mooie jaren, waar ik veel heb mogen leren, veel verwantwoordelijkheden heb gehad en waar ik inspirerende mensen heb ontmoet.

Tijdens mijn actieve lidmaatschap heb ik verschillende taken gehad: lid platform Nijmegen (2 jaar), vicevoorzitter landelijk bestuur (& national representative van de European Federation of Psychology Students’ Associations), voorzitter EFPSA, Student in Secte GGZ, bestuurslid GGZ, bestuurslid Sector G. Wat ik me vooral bij is gebleven van deze functies zijn sommige acitviteiten (therapieëndag in Nijmegen, nationaal congress, EFPSA congress, Summer School van EFPSA, International Congress of Psychology) en de vele interessante en leuke collegea!

Tegenwoordig ben ik bezig met promotieonderzoek. Ik kijk naar de ontwikkeling van risicogedrag in de jonge adolescentie (begin middelbare school) en de rol die vrienden (in het bijzonder vrienden die zich al sinds de kindertijd misdragen) hierbij spelen. Hierbij testen we een specifiek deel van de theorie van Moffitt (1993). Hier heb ik de kans om me te ontwikkelen als wetenschapper en om les te geven aan studenten Algemeen Sociale Wetenschappen. Naast dit werk (co)faciliteer ik bijeenkomsten voor het Pestalozzi Programma van de Council of Europe. Onlangs was ik een van de facilitatoren van hun summer school, een geweldige ervaring. Hier heb ik de kans om mijn kwaliteiten als trainer verder uit te breiden en meer te leren over educatie en de waarden binnen de EU. Tot slot ben ik actief voor de Sectie GGZ (communicatie) en de Sector Gezondheidszorg (penningmeester). Hier heb ik de kans om meer te leren over de dingen die in het gebied van de gezondheidszorg spelen, om meer te leren over het vak ‘besturen’ en organisaties zoals het NIP.

 

Zonder SPS-NIP was ik nooit gekomen waar ik nu ben. Binnen deze organistatie heb ik me op persoonlijk en professioneel gebied kunnen ontwikkelen. Bovendien heeft het werken bij SPS-NIP (en EFPSA) me geholpen met het bouwen van een sterk CV en heb ik bepaalde kwaliteiten kunnen ontwikkelen die ik anders misschien niet had kunnen ontwikkelen (bijvoorbeeld samenwerken met anderen die heel verschillen zijn, of ‘netwerken’). Zonder de ervaringen bij SPS-NIP was ik waarschijnlijk wel een wetenschapper geworden, maar ik had vrijwel zeker niet de kans gekregen om bijeenkomsten te faciliteren voor het Pestalozzi programma. Bovendien heb ik onlangs een Fulbright beurs binnen gehaald, deze beurs heb ik gekregen mede omdat ik proffessor Moffitt ga bezoeken (door netwerken was ik met haar in contact gekomen). Tijdens de awarding ceremony zeiden ze onderstaande, waar ik SPS-NIP en EFPSA veel dank voor verschuldigd ben:

Aart already has a strong international network, and is described as a promising, very active young scientist, with an impressive CV for his age.

 

Natuurlijk zou ik iedereen aanraden om actief te worden binnen SPS-NIP. Lidmaatschap is leuk, maar actief lidmaatschap is nog veel leuker. Er gaan deuren voor je open en je krijgt de kans op kwaliteiten te ontwikkelen die je in het werkveld pas veel later zou kunnen ontwikkelen. Bovendien kom je in contact met leuke mensen die je motiveren om hard te werken en te genieten van je studententijd. Wat mij betreft maakt het niet veel uit waar je begint, zoek iets leuks en probeer het!

 

Meer weten over actief lidmaatschap bij SPS-NIP?

Lijkt het jou ook wat om eens te helpen bij een bijeenkomst of je op een andere manier actief in te zetten voor SPS-NIP? Lees hier over een Landelijk Bestuursjaar en kijk hier voor de openstaande vacatures!

Studenten-lidmaatschap

Studeer jij psychologie? Word dan nu lid van SPS-NIP. Het lidmaatschap biedt studenten talloze voordelen.
Word lid

Stage psychologie?

Als lid van SPS-NIP
heb je exclusief toegang
tot het volledige
stage overzicht met
misschien wel jouw
droomstage!

Meer weten?