18
jun

Nieuw format model kwaliteitsstatuut

Vanaf vandaag (18 juni) geldt een nieuw format voor het indienen van het kwaliteitsstatuut ggz voor instellingen en vrijgevestigden (nieuwe aanbieders). Beschik je al over een goedgekeurd format? Dan hoef je nu (nog) niets te doen.

Het huidige kwaliteitsstatuut blijft geldig tot 1 juni 2021. Het is wel raadzaam om tijdig te starten met het indienen van een nieuw kwaliteitsstatuut.

 

GGZ kwaliteitsstatuut: wat is er veranderd?

Ontwikkelingen van de afgelopen jaren maakte het nodig sommige teksten te verduidelijken, zoals het recht om als regiebehandelaar ingezet te worden, de rol van medebehandelaars in vrijgevestigde praktijken, de functie van multidisciplinair overleg. Ook de verplichting tot aanleveren van ROM gegevens is geschrapt in het nieuwe model. Tot slot enkele vragen in het model aangepast en is de toetsing van het ingediende kwaliteitsstatuut door de zorgaanbieder veranderd.

 

Format vanaf vandaag te downloaden

Vanaf 18 juni is het format te downloaden en in te dienen via ggzkwaliteitsstatuut.nl. Nieuwe aanbieders kunnen hier een account aanmaken en een ingevuld format uploaden.

Goedgekeurde formats blijven geldig tot ten minste 1 januari 2021, met waarschijnlijk een verlenging tot 1 juli 2021. Pas wel tijdig een nieuw kwaliteitsstatuut aan. Dat kan eenvoudig door in te loggen op je account via ggzkwaliteitsstatuut.nl/Account/Login. Veel huidige gegevens zijn al ingevuld in het nieuwe format. Controleer of deze gegevens nog kloppen, vul de nog openstaande vragen in en dien het nieuwe format volgens de instructies opnieuw in.

 

Meer informatie