12
feb

Marleen Rijkeboer nieuwe voorzitter VGCt

Het NIP feliciteert Marleen Rijkeboer met haar nieuwe functie als voorzitter van de Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve therapieën (VGCt). Zij neemt vanaf 27 maart 2021 het stokje over van Arnold van Emmerik. We kijken uit naar een mooie voortzetting van onze samenwerking.

Marleen Rijkeboer is hoogleraar aan de Universiteit van Maastricht, ze is daarnaast hoofdopleider van de BIG-opleidingen tot klinisch psycholoog en psychotherapeut bij RINO Amsterdam, ze behandelt ook zelf cliënten bij G-Kracht Amsterdam en is voorts supervisor en leertherapeut. Ze kwam al vroeg in aanraking met de VGCt, via de registeropleiding tot psychotherapeut. De afgelopen twaalf jaar heeft ze in het bestuur gezeten van de Vereniging voor Schematherapie (VSt), de laatste jaren als voorzitter. In die periode heeft zij haar banden met de VGCt verder aangehaald, via de Koepel voor Effectieve Psychologische Behandelingen, en als redactielid van het Tijdschrift voor Gedragstherapie.

 

De Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve therapieën is de wetenschappelijke vereniging voor cognitief gedragstherapeuten en cognitief gedragstherapeutisch werkers in Nederland.