28
apr

Leiderschapsstijl speelt belangrijke rol bij voorkomen burn-out klachten

28 april is door de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO) uitgeroepen als jaarlijkse ‘Werelddag voor Veiligheid en Gezondheid op het Werk‘. 

Een veilige en gezonde werkplek kun je bevorderen met de juiste leiderschapsstijl, ook bij de aanpak van burn-out klachten.

 

Burn-out is méér dan een individueel probleem

Bij de aanpak van burn-out klachten richt men zich nog te vaak op het weerbaarder maken van een individu, terwijl organisaties waar mensen uitvallen door burn-out klachten ook bij zichzelf te rade zouden moeten gaan.

Daphne Metsemakers, Registerpsycholoog NIP:

‘Burn-out klachten bij medewerkers kunnen een symptoom zijn van een probleem binnen de gehele organisatie. Het is daarom belangrijk om te kijken hoe het komt dat deze klachten konden ontstaan zodat ze voorkomen kunnen worden bij andere medewerkers.’

Help mee bij de preventie van burn-out en laten floreren van werkenden: praktische tips & tools

Om aandacht te vragen voor de nog steeds grote problemen rondom burn-out klachten ontwikkelde de sectie A&O een whitepaper (pdf) en een manifest (pdf) die nieuwe perspectieven bieden op de oorzaak én de aanpak van burn-out klachten. Hierin staan o.a. tips om klachten aan te pakken, afgestemd op de gradatie van ernst van deze klachten. Daarnaast is ook de paper over effectief leiderschap tijdens covid-19 en daarna (pdf) van de sectie A&O interessant, met handvatten om medewerkers gezond te laten werken en te motiveren en om contact te houden met medewerkers tijdens corona.

 

Ziekteverzuim op de werkvloer laten dalen? Kies een Registerpsycholoog NIP

Ben je leidinggevende of HR-manager en wil je ervoor zorgen dat iedereen op de werkvloer zich vitaal en gemotiveerd voelt? Een Registerpsycholoog NIP is een psycholoog die zich onderscheidt door het blijvend ontwikkelen van kennis en vaardigheden. Een Registerpsycholoog NIP Arbeid & Organisatie / Arbeid & Gezondheid is bovendien expert op het gebied van werkgerelateerde vraagstukken, zoals burn-out klachten en de motivatie van medewerkers.

 

Zo blijf je zelf gezond op je werk

Daphne Metsemakers is Registerpsycholoog NIP en werkzaam als Psycholoog Arbeid en Gezondheid. In haar eigen praktijk helpt ze mensen met werkgerelateerde vraagstukken:

‘In mijn praktijk zie ik veel mensen met burn-out klachten. Ik help hen door te kijken naar wat hen energie oplevert en wat energie kost. Mijn belangrijkste tip voor mensen die zelf gezond willen blijven op het werk, is om te gaan onderzoeken waarop jij in je werk invloed hebt en waarop niet. Het heeft namelijk weinig zin om veel energie te steken in zaken waar je geen invloed op hebt, want dit gaat uiteindelijk ten koste van jezelf

Ik geef mensen handvatten hoe hier mee om te gaan in samenspraak met hun werkomgeving. Mocht je er achter komen dat jij en je werkomgeving toch niet voldoende bij elkaar aansluiten, dan kan het goed zijn om op zoek te gaan naar werk en collega’s waar je weer energie van krijgt.’

 

Bekijk ook: