16
jun

GGZ Nederland wordt ‘de Nederlandse ggz’

Werkgeversorganisatie GGZ Nederland gaat verder onder een nieuwe naam. Deze nieuwe naam is onderdeel van een transformatie van de organisatie tot een toekomstbestendige netwerkvereniging.

Naast een nieuwe naam is er ook vorm gegeven aan een passende identiteit en uitstraling (huisstijl en website). De nieuwe naam en uitstraling zijn ontworpen om het gevoel van verbinding mee te geven. Als belangenbehartiger wil de organisatie zich meer richten op samenwerking, kennisdeling en afstemming met leden, partners en stakeholders.

Dit doen zij via de zg. ‘waardenetwerken’, waarin leden en samenwerkingspartners zich verenigen vanuit een maatschappelijke opdracht en ambitie. Enkele thema’s die komende jaren op de agenda staan en waar ook het NIP zich actief voor inzet:

  • het bestrijden van de wachtlijsten binnen de ggz
  • het signaleren en voorkomen van kindermishandeling
  • suïcidepreventie
  • de aanpak van stigma’s over psychische problemen

 

Nieuw: GGZ Community

Naast de nieuwe website is ook de GGZ Community gelanceerd: een online ledenplatform van de waardenetwerken. Deze community is de opvolger van GGZ Connect, dat niet meer wordt gebruikt. Op het nieuwe platform kunnen verhalen, initiatieven en innovaties van leden worden gedeeld.