16
dec

Muller, De Beurs en Nabitz gepubliceerd in psychologisch tijdschrift Nieuw-Zeeland

In het het tijdschrift Psychology Aotearoa van de New Zealand Psychological Society (NZPsS) geven Jeroen Muller (oud-voorzitter NIP), Edwin de Beurs (hoogleraar ROM en benchmarking) en Udo Nabitz (voorzitter sectie Forensische Psychologie NIP) een overzicht van de werking van het Nederlandse GGZ-systeem en het aandeel hierin van het NIP.

In het eerste artikel (mei 2019) vertellen zij over de historie en de werking van de GGZ in Nederland. In het tweede artikel (november 2019) wordt gefocust op de rol van het NIP in het introduceren van Porters Value-Based Health Care Approach for Common Mental Disorders. 

Aanleiding

Psychologen uit Nieuw-Zeeland volgden tijdens de 49th Annual International Conference of the Society Psychotherapy Research (SPR) in 2018 aan de Vrije Universiteit van Amsterdam de lezingen van Arkin. Zij waren geïnteresseerd in het Nederlandse beleid en de Nederlandse praktijk.

Illustratie uit het artikel

 

 

Lees de artikelen

  • Deel I (pdf): Mental Health Care in the Netherlands Part 1: Context, Structure, Professionals and Routine Outcome Monitoring
  • Deel II (pdf): Mental Health Care in the Netherlands Part 1: Context, Structure, Professionals and Routine Outcome Monitoring
  • Lees het volledige tijdschrift