30
okt

Update eigen bijdrage GZ-opleiding

Start je op of na 1 januari 2020 met de GZ-opleiding binnen de GGZ? Dan mag er geen eigen bijdrage voor de opleiding meer van je gevraagd worden. Vanaf 1 januari 2020 is er namelijk weer sprake van een kostendekkende beschikbaarheidsbijdrage voor (vervolg)opleidingen in de GGZ. Dit maakt het onwenselijk om nog een eigen bijdrage te vragen van de opleidelingen. In het bestuurlijk akkoord geestelijke gezondheidszorg, waar het NIP aan heeft bijgedragen, werd daarom met de GGZ-instellingen en praktijken die gebruik maken van de beschikbaarheidsbijdrage afgesproken om vanaf 2020 geen eigen bijdrage meer te vragen.

Ben je voor 1 januari 2020 gestart met de GZ-opleiding en vindt een gedeelte van de opleiding plaats in 2020? Dan gelden bovenstaande afspraken voor het gedeelte van je opleiding dat in 2020 plaatsvindt.

Bovenstaande geldt zowel voor GZ-opleidingen als voor degenen in opleiding tot psychotherapeut, klinisch psycholoog of klinisch neuropsycholoog. Mocht je hier toch mee te maken krijgen, verwijs dan naar het bestuurlijk akkoord en de afspraak van de GGZ-instellingen om een dergelijke bijdrage niet meer te vragen.

Dit bericht is afgestemd met GGZ Nederland

 

Psychologen krijgen samen meer voor elkaar

Samen met onze leden maken we een vuist waar het nodig is en zijn we de stem die gehoord wordt in Den Haag. Ben je nog geen lid van het grootste psychologennetwerk van Nederland? Sluit je dan snel bij ons aan. Want hoe meer leden, hoe sterker we staan. Ben je al NIP-lid? Deel dit bericht dan vooral met je collega-opleidelingen, zodat ook zij zien wat lidmaatschap van het NIP voor hen kan betekenen!