Stagebank en vrijwilligerswerk

Het zoeken en vinden van een goede stageplek is vaak lastig. Vooral als je met 22.000 medestudenten moet concurreren. Om psychologiestudenten te helpen met het zoeken van een goede stage, is de Stagebank opgericht.

De online Stagebank van SPS-NIP biedt een overzicht van stagevacatures die op dit moment open staan bij verschillende bedrijven en organisaties. Dit overzicht bestaat uit stages binnen verschillende werkvelden binnen de psychologie. Zo hebben wij coaching en training stages, onderzoeksstages, A&O stages, klinische- en neuropsychologie stages, internationale stages en kind- en jeugdstages. De Stagebank van SPS-NIP is exclusief toegankelijk is voor leden.

 

Stage zoeken?
Ben jij opzoek naar een stage?  Log  hier  in en ga direct naar de Stagebank!

 

Tips nodig voor het vinden van een stage?
Onze stagebank recruiters hebben tips samengesteld om zo jouw droomstage te vinden. Kijk  hier  voor de tips.

 

Stageplek aanbieden?
Biedt uw bedrijf interessante stages aan voor psychologiestudenten en wilt u verzekerd zijn van een geschikte stagiair?  Kijk dan  hier  voor meer informatie!

 

Heb jij een stage via ons gevonden?
Er is gebleken dat de Stagebank een van onze belangrijkste diensten is, waardoor wij er alles aan willen doen om deze dienst te blijven optimaliseren. Om deze reden willen wij graag in kaart brengen wanneer iemand een stage via ons verkregen heeft. Dus ben jij of ken jij iemand die via de Stagebank aan een stage is gekomen? Help ons door een mailtje te sturen naar stagebank@spsnip.nl!

 

Meldpunt stagemisbruikschermafbeelding-2016-12-30-om-11-02-05

Sommige studenten kiezen ervoor om tegen een lage vergoeding of zelfs onbetaald werk te doen op een werkervaringsplek. Vaak kunnen afgestudeerden alleen werk vinden op een werkervaringsplek of ‘stage na je studie’. Voor het opdoen van relevante werkervaring onder goede begeleiding en ondersteuning kan een werkervaringsplek best nuttig zijn. Maar de keerzijde is dat afgestudeerden tegen een lage vergoeding als goedkope arbeidskrachten ingezet kunnen worden.  De ‘stage na je studie’ verschilt van ene reguliere stage, aangezien er geen universiteit en dus geen stagedocent bij betrokken is. Dit maakt de ‘stage na je studie’ nog vatbaarder voor misbruik, omdat er geen controlerend orgaan is. Om misbruik tegen te gaan heeft FNV Jong een meldpunt stagemisbruik opgezet. Hier kun je jouw ervaringen melden met ‘werkervaringsplekken’ en ‘stages na je studie’.

Meld stagemisbruik (anoniem) hier!