Sollicitatie tips

Solliciteren

Solliciteren hoort er natuurlijk bij, wanneer jij als afgestudeerde de stap naar het werkveld wil zetten. Toch komen hier vaak veel stress en zenuwen bij kijken. Maar geen paniek! Gelukkig heeft Aaltje Vincent een paar handige checklists op een rij gezet waarmee jij een goede indruk kunt achterlaten op je toekomstige werkgever.  Daarnaast hebben wij onze beroepscoaches gevraagd om tips voor bijvoorbeeld het schrijven van een goede motivatiebrief. Hieronder kun je deze checklists en tips vinden, om jou te helpen bij de voorbereiding tot het gesprek zelf.

 

Voorbereiding

LinkedIn profiel

Met een goed en professioneel LinkedIn profiel, maak jij direct een goede eerste indruk op je toekomstige werkgever. Daarnaast kunnen werkgevers jou beter vinden en val jij op tussen alle andere starters op de arbeidsmarkt. Hoe je een goed LinkedIn profiel  neerzet lees je hier.

Het cv

Het doel van het cv is om de aandacht van de toekomstige werkgever te grijpen en een goed beeld te schetsen van wie je bent en wat je kunt. Bij populaire functies, ontvangen werkgevers soms wel tientallen cv’s. Lees hier hoe jij je kunt onderscheiden en de kans kunt vergroten om uitgenodigd te worden op gesprek.

De motivatiebrief

Het is belangrijk om duidelijk te maken waarom jij de openstaande functie graag zou willen krijgen, en waarom jij de beste kandidaat bent om dit te doen. Er zijn een aantal punten waarop gelet kan worden bij het schrijven van een motivatiebrief.

 

Sollicitatiegesprek

Online sollicitatiegesprek

Vooral in deze tijden vinden de meeste sollicitaties plaats via een online platform als Zoom of  Teams. Het ziet er daarnaast naar uit dat werkgevers in de toekomst ook vaker zullen kiezen voor een online gesprek. Hier vind je tips voor een goed (online) sollicitatiegesprek.

 

 

 

Studenten-lidmaatschap

Studeer jij psychologie? Word dan nu lid van SPS-NIP. Het lidmaatschap biedt studenten talloze voordelen
Word lid
 

Stage psychologie?

Als lid van SPS-NIP heb je exclusief toegang tot het volledige stage overzicht met misschien wel jouw droomstage!
Meer weten?