Naar het buitenland

Buiten de grenzen van Nederland zijn nog vele studenten die net als jij interesse hebben in de psychologie. Hoe gaat dat er in andere landen aan toe en wat houdt hen bezig? SPS-NIP is aangesloten bij de European Federation of Psychology Students’ Associations (EFPSA). Deze federatie bestaat uit organisaties van psychologiestudenten uit heel Europa. De missie van EFPSA is om de behoeften en de belangen van psychologiestudenten te behartigen en om de wetenschappelijke en culturele uitwisseling onder studenten te bevorderen. De federatie vertegenwoordigt meer dan 300.000 psychologiestudenten in Europa. 

SPS-NIP is één van de 33 lidorganisaties die aaneengesloten is bij EFPSA. Elke lidorganisatie heeft een vertegenwoordiger bij EFPSA, de Member Representative (MR). Deze zet zich in om de naamsbekendheid van EFPSA te vergroten en het contact tussen de lidorganisatie en EFPSA te onderhouden. Binnen SPS-NIP is dit de commissiecoördinator van het Landelijk Bestuur. Daarnaast kunnen landen zich aanmelden om één van de evenementen van EFPSA te hosten in hun eigen land. Zo vinden alle activiteiten van EFPSA ieder jaar in een ander Europees land plaats. Ook Nederland host activiteiten van EFPSA. In de zomer van 2017 werd de Train the Trainers Summer School georganiseerd, kijk voor meer informatie hier. In het voorjaar van 2018 wordt de EFPSA Academy in Nederland georganiseerd. In de zomer van 2018 wordt de European Summer School in Nederland georganiseerd, kijk voor meer informatie hier.

Dit alles betekent dat jij in contact kan komen met psychologiestudenten uit heel Europa. Als lid van SPS-NIP kun jij gebruik maken van alle diensten van EFPSA en je ook aanmelden voor activiteiten van EFPSA.

Wat heeft EFPSA te bieden?

EFPSA activiteiten:

– Congress

– Conference

– EFPSA Academy

– EFPSA Day

– European Summer School

– Joint Executive Board & Member Representative Meeting

– Train the Trainers Summer School

– Train Advanced Trainers

 

EFPSA services:

– Journal of European Psychology Students

– Junior Research Programme

– Social Impact Initiative

– Study & Travel Abroad

– Training Office

 

Uitwisseling

Hiernaast organiseren we ook elk jaar een uitwisseling met een andere lidorganisatie van EFPSA. Voor meer informatie over de uitwisseling, neem een kijkje op de Facebookpagina van de Uitwisselingscommissie.

 

 

Meer weten?

Weten wanneer er iets georganiseerd wordt vanuit de EFPSA? Bekijk dan onze agenda. Hierin plaatsten wij de evenementen die op de planning staan. Hou ook de website van de EFPSA in de gaten.

Studenten-lidmaatschap

Studeer jij psychologie? Word dan nu lid van SPS-NIP. Het lidmaatschap biedt studenten talloze voordelen.
Word lid

SPS-NIP organiseert wel 30 excursies per jaar!

homepage super klein Meer weten?

Stage psychologie?

Als lid van SPS-NIP
heb je exclusief toegang
tot het volledige
stage overzicht met
misschien wel jouw
droomstage!

Meer weten?