Beroepscoaches

Wat kan ik van een stage verwachten en hoe zorg ik dat ik daarvoor in aanmerking kom? Welke studierichting is voor mij de beste keuze en wat kan er verbeterd worden aan mijn cv? Stel je vragen aan een van onze Beroepscoaches of laat je cv checken! 


Als student heb je soms vragen over je toekomstmogelijkheden. Dan is het fijn je vragen te stellen aan iemand die hier al ervaring mee heeft, zoals aan een Beroepscoach van SPS-NIP.

 

Beroepscoaches zijn psychologen die werkzaam zijn of zijn geweest binnen de psychologie. Je kunt de Beroepscoaches vragen stellen over hun vakgebieden, maar ook over waarom zij bepaalde keuzes hebben gemaakt en hoe ze jou als student kunnen helpen bij het maken van een keuze voor later. Onze Beroepscoaches begrijpen jouw vragen als geen ander. Zij hebben immers voor dezelfde keuzes gestaan als jij! Daarnaast kan een Beroepscoach jouw cv checken en je tips geven over solliciteren!

SPS-NIP heeft meer dan 40 Beroepscoaches die klaar staan voor al jouw vragen. Wil jij weten wie onze Beroepscoaches zijn en ze een vraag stellen? Klik dan hier om direct naar de Beroepscoaches te gaan!

 

 

Beroepscoaches voor student en starter
Wist je dat het NIP nog meer beroepscoaches heeft? Ook de sectie Startende Psychologen heeft een bestand beschikbaar met verschillende coaches uit allerlei werkgebieden. Je bent ook als student van harte welkom om hen een vraag te stellen! Ben je benieuwd, klik dan hier!
Ervaringsverhaal student
“Mijn naam is Frederike van Kessel. Ik studeer klinische psychologie aan de Open Universiteit. Om mij goed voor te bereiden op de zoektocht naar een stageplaats heb ik via SPS-NIP contact gehad met twee Beroepscoaches: een HRM psycholoog voor advies m.b.t. het solliciteren.

Met de HRM psycholoog heb ik telefonisch mijn CV,  LinkedIn -profiel en een sollicitatiebrief doorgesproken. Zij gaf mij opbouwende, nuttige feedback. Met name mijn sollicitatiebrief kon wat beter. Een vernieuwde versie mag ik nog naar haar sturen voor nadere feedback. Ik kan echt wat met haar tips en ga nu met meer vertrouwen solliciteren.

Ik heb ook contact opgezocht met een een revalidatiepsycholoog voor meer informatie over haar werk met deze doelgroep. De revalidatiepsycholoog nodigde mij uit voor een gesprek op haar praktijk. We hebben heel plezierig gesproken over de doelgroep en haar werk. Ik weet nu meer over de doelgroep en over zowel de leuke, als de minder leuke kanten van haar werk. Zij had daar helaas geen stage-mogelijkheden voor me, maar ik kwam er ook achter dat ik liever in een instelling met een multidisciplinair team stage ga lopen dan in een eenmanspraktijk. Ook mijn eerste voorkeur voor de ouderenzorg bleef na dit gesprek overeind. Het waren nuttige gesprekken, echt een aanrader!”

 

Ook advies vragen aan een Beroepscoach? 
Dat kan als je lid bent van SPS-NIP. Zorg ervoor dat je een gerichte vraag hebt, zodat je ook een gericht antwoord kan verwachten. Heb je verdere vragen of wil je meer informatie over de beroepscoaches? Neem dan contact op met de netwerkcoördinator via netwerkcoordinator@spsnip.nlGa direct naar de Beroepscoaches!

 

Interesse om Beroepscoach te worden?
Heeft u als professional interesse om Beroepscoach te worden of wilt u meer informatie hierover krijgen? Ook hiervoor kunt u contact opnemen met de sectorcoördinator via bovenstaand e-mail adres.

Stage psychologie?

Als lid van SPS-NIP
heb je exclusief toegang
tot het volledige
stage overzicht met
misschien wel jouw
droomstage!

Meer weten?