Wat is belangenbehartiging?

Wat is belangenbehartiging?
Belangenbehartiging is het opkomen voor de belangen van een groep. Voor SPS-NIP betekent dit het opkomen voor de belangen van alle psychologiestudenten in Nederland. Belangenbehartiging vormt een belangrijk onderdeel van onze missie en dus zetten wij ons hier op grote schaal voor in. We zien het als een grote verantwoordelijkheid om de stem van alle psychologiestudenten te vertegenwoordigen. Belangenbehartiging kan plaatsvinden op enorm veel verschillende manieren: van meepraten over de aansluiting tussen de klinische masteropleidingen en de postmaster GZ-opleidingen, tot helpen het stigma rondom mentaal welzijn onder studenten te doorbreken. We hebben verschillende samenwerkingen met organisaties door heel het land en zijn continu op zoek naar nieuwe vormen van belangenbehartiging.

Op deze pagina vind je meer informatie over deze samenwerkingen en wat we zoal in een jaar doen op het gebied van belangenbehartiging.

 

Contact
Heb je vragen met betrekking tot belangenbehartiging of wil je graag een belangrijke kwestie aan de kaak stellen? Laat vooral je stem horen! Dit kun je doen door contact op te nemen met de voorzitter door een mailtje te sturen naar voorzitter@spsnip.nl of haar te bellen (06-26512377).