Vakliteratuur

Wetenschappelijke artikelen

Ben jij bezig met je onderzoek en op zoek naar relevante wetenschappelijke artikelen, maar merk je dat niet alle literatuur beschikbaar is (zelfs met een VPN verbinding van de universiteit)? Wil je weten waar je artikelen met open access kan vinden? Oftewel: artikelen die gratis beschikbaar zijn? Het NIP helpt je graag op weg, ook met behulp van verscheidene zoektips! Op de NIP-website vindt je een uitgebreid overzicht met daarin interessante links naar bijvoorbeeld wetenschappelijke onderzoeksinstellingen en kennisbanken. De verwijspagina wordt veelvuldig gebruikt door psychologen en ook de zoektips worden positief ontvangen.

 

Webinars

Ben jij altijd op zoek naar meer kennis en mogelijkheden om te leren? Wacht dan niet langer en maak gebruik van de nieuwste manier van informatieoverdracht, namelijk via webinars. Je kan tegenwoordig overal de kennis van professionals tot je nemen en het NIP maakt hier tegenwoordig handig gebruik van!

Een webinar is een seminar met uitsluitend online publiek (het is dan ook een samenvoeging van de woorden ‘web’ en ‘seminar’). In deze webinars komen relevante onderwerpen voor studenten aan bod. Ze kunnen gaan over netwerken, profilering als toekomstig psycholoog, maar ook thema’s uit het werkveld komen aan bod! Ze zijn bedoeld als extra verdieping en ondersteuning, en je kunt ze volgen terwijl je lekker onderuit gezakt op de bank zit!

Kijk hier voor het volledige aanbod van webinars van het NIP exclusief voor leden van (SPS-)NIP. Speciaal voor studenten raden we deze webinar over beroepsethiek aan van Rosalinde Visser en Anne-Marie van Zijl. Ook de webinar van Maartje Koppen over succesvol netwerken kan erg relevant zijn voor studenten.

Studenten-lidmaatschap

Studeer jij psychologie? Word dan nu lid van SPS-NIP. Het lidmaatschap biedt studenten talloze voordelen.
Word lid