Vacature SiS Mediation

Per direct gezocht: Een nieuwe Student in Sectie voor de Sectie Mediation van het NIP

Ben jij die psychologiestudent met interesse in het Mediation werkveld? Durf je initiatief te nemen en mee te denken op niveau? Wil jij je medestudenten vertegenwoordigen onder professionele mediators?

Lees dan gauw verder!

Sectie Mediation 

De psycholoog-mediator is gespecialiseerd in het omgaan met conflicten en emoties. Hij of zij heeft inzicht in het gedrag en de manier waarop mensen communiceren die in een conflict verwikkeld zijn. De psycholoog-mediator schept helderheid en leidt het gesprek in goede banen. Het bestuur van de sectie Mediation zet zich actief in om de belangen van psycholoog-mediators te behartigen. Als studentlid ben je aanwezig bij de vergaderingen van het sectiebestuur. Je gaat onder andere aan de slag met de sociale media van de sectie, om deze nog zichtbaarder te maken voor de leden en studenten! Je missie is om de bekendheid van de mediation te vergroten en de mogelijkheden voor geïnteresseerde studenten zichtbaarder/toegankelijker te maken. Verder onderhoud je als studentlid binnen de sectie regelmatig contact met de netwerkcoördinator van het Landelijk Bestuur, zodat zij ook op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen het werkveld en eventueel belangrijke informatie terug kunnen koppelen naar studenten.

Student in Sectie  

Als Student in Sectie (SiS’er) ben je de vertegenwoordiger van de psychologiestudenten in je sectie. Je woont de vergaderingen bij van jouw sectie, deze vinden ongeveer eens per twee maanden plaats in Utrecht. Hierin kom je op voor de belangen van de studenten en koppel je belangrijke informatie terug naar het Landelijk Bestuur. Hierbij valt te denken aan informatie over nieuwe opleidingsmogelijkheden, veranderingen in het werkveld, maar ook informatie over interessante congressen, lezingen of bedrijfsbezoeken. Je werkt mee aan het organiseren van activiteiten en kan ook zelf activiteiten organiseren, eventueel met andere SiS’ers samen. Daarnaast werk je ook nauw samen met de verschillende Stedelijk Besturen van de Sectie Psychologie Studenten. Stedelijk Bestuursleden kunnen je benaderen voor zaken als het regelen van een spreker op het gebied van jouw sectie. Ten slotte ben je ook de ‘expert’ voor psychologiestudenten op het gebied van jouw sectie. Je krijgt een eigen profiel op de website met bijbehorend emailadres, zodat studenten jou kunnen benaderen met vragen op jouw expertisegebied.

Wij zoeken:

Een gemotiveerde psychologiestudent, die:

 • Met enthousiasme deze functie oppakt.
 • Belangstelling heeft voor het specifieke gebied van de sectie.
  Goed en creatief kan omgaan met sociale media.
 • Snel dingen oppikt, niet schroomt om initiatief te nemen en goed kan samenwerken.
 • Bereid is zich verder te verdiepen in het Mediation werkveld.

 

Daarnaast:

 • Vind je het een uitdaging om met een kleine groep betrokken professionals te werken.
 • Ben je bereid gemiddeld 2 uur per week te besteden aan deze functie.
 • Ben je voor minimaal een jaar en maximaal drie jaar beschikbaar.

 

Wij bieden:  

Als Student in Sectie krijg je de mogelijkheid om:

 • Bestuurservaring op te doen op beroepsniveau.
 • Veel te leren over het werkveld, opleidingsmogelijkheden en andere werkgerelateerde zaken op het gebied van jouw sectie.
 • Kennis te maken met het werkveld van de psychologie in het algemeen.
 • Op een informele wijze kennis te maken met psychologen uit de praktijk en zo een netwerk op te bouwen.
 • Deel te nemen aan verschillende activiteiten van SPS-NIP waaronder de SiS-bijeenkomsten en SiS-activiteiten, waarbij je andere actieve studentleden ontmoet.

 

Heb je interesse? Stuur dan een motivatiebrief en cv vóór maandag 26 april, naar Meike van Rixtel netwerkcoördinator van SPS-NIP: netwerkcoordinator@spsnip.nl. Ook voor meer informatie kun je mailen of bel naar 06-26512380.

SPS-NIP is er voor álle psychologiestudenten. Wij willen dat iedereen zich welkom voelt bij ons, ongeacht gender, etniciteit, religie, geaardheid en gezondheid.