De week van Amusu

De week van

Iedere dag voor werk maak ik een ommetje, benieuwd wat ik allemaal doe na mijn ommetje? Lees snel verder!

 

Maandag

9:00 de werkweek is begonnen! Ik begin de dag met het teruglezen en beantwoorden van WhatsApp berichten. Vervolgens is het tijd voor de mail, als secretaris ben je verantwoordelijk voor de algemenen SPS-NIP mail en je eigen mail. In de algemenen mail komen vaak vragen van onze leden, niet leden en externe partijen binnen. Op het moment dat een externe partij ons mailt is het aan de secretaris om te beslissen of het relevant voor ons is of niet. Indien het relevant is stuur ik de mail door naar de rest van het bestuur en vraag ik aan Charlotte onze voorzitter of de binnengekomen mail ter sprake gebracht kan worden tijdens de vergadering op woensdag. Als de relevantie niet helemaal naar voren komt of ontbreekt dan neem ik contact met hen op voor verheldering en soms hoort een afwijzing er ook bij.

Onderhand is het 10uur, Stand-up tijd! Tijdens de stand-up heb ik drie werkzaamheden benoemd waar ik deze week extra de focus op ga leggen.

Aansluitend op de stand-up heb ik een meeting met Charlotte over belangenbehartiging. Gedurende deze meeting hebben we het gehad over hoe wij als SPS-NIP de belangen van psychologiestudenten kunnen behartigen. Tegen het eind van de meeting begint mijn maag te knorren, dat betekent lunchtijd! In de middag heb ik een meeting met Li-anne de commissiecoördinator, wij zijn samen bezig met het schrijven van een nieuw plan voor het Trainersbureau. Na de meeting is het alweer tijd voor de dag afsluiting, iedereen komt even bij kletsen over hoe hun dag is verlopen.

Om 19:00 heb ik nog een vergadering met het Trainersbureau, één keer per maand vergader ik mee met het Trainersbureau. Het Trainersbureau is druk bezig met het aanpassen van hun trainingen voor de EYF waar zij voor gevraag zijn!

 

Dinsdag

Vandaag staat de beleidsochtend op de agenda, om de bepaalde tijd vergadert het bestuur over het beleid. Dit is een intensieve vergaderingen, naast mee discussiëren moet ik ook notuleren. Vandaag is er vergaderd over internationalisering, acquisities en meer! Na de lunch begin ik gelijk met het uitwerken van de notulen, tijdens de beleidsvergadering zijn er een hoop AP’tjes – actie puntjes – voor het bestuur ontstaan. Hierom is het fijn als de notulen snel is uitgewerkt dan heeft iedereen ook sneller de AP’tjes binnen. Ik wissel het uitwerken van de notulen af met het beantwoorden van de mail en binnen komende app’jes.

Voor de vergadering van woensdag moeten wij allemaal een update sturen van ons orgaan waar je verantwoordelijk voor bent. Hierom heb ik nog even contact opgenomen met de voorzitter van het Trainersbureau om te vragen of er nog updates waren, na een gezellig belletje haast ik mij naar onze kantoortuin op de Zoom want het is alweer tijd voor de dag afsluiting.

 

Woensdag

Elke woensdag ochtend hebben wij een vergadering, tijdens deze vergadering brengen wij elkaar op de hoogten van alle organen en is er ruimte voor vragen/opmerking over de ingestuurde update van iedere orgaan. Ook tijdens de wekelijkse vergadering rollen er een hoop AP’tjes uit. Wellicht raad je het al maar na de vergadering begin ik gelijk met het uitwerken van de notulen. Om de notulen interessant te houden verstop ik altijd een verassing in de notulen, dit keer heb ik een prachtige quote van Lara onze pr-functionaris in de notulen verwerkt (benieuwd naar de quote? Kom naar onze interesse moment op 26 maart). Omdat je als secretaris ook de secretarissen binnen de organen ondersteund neem ik de toegestuurde notulen van verschillende organen door en geef ik hier feedback op.

Normaliter hebben we op woensdag altijd een borrel, maar vandaag hebben Charlotte en ik een bijeenkomst van NJR. Het bijwonen van bijeenkomsten/activiteiten van organisatie waarmee we samenwerken vind ik altijd leuk omdat je heel veel nieuwe mensen leert kennen, lekker netwerken dus!

 

Donderdag

Het is mogelijk om agile te werken, hier maak ik vandaag gebruik van. Na overleg heb ik besloten om vandaag een uurtje later te beginnen en een uurtje later te stoppen. Ik begin de dag met het bijwerken van de mail en WhatsApp. Daarna heb ik samen met Lara de nieuwsbrief vormgegeven, we hebben gekeken naar een nieuwe opmaak van de nieuwsbrief en hebben hier mee gepuzzeld, verder heb ik ook nog wat handige tips en tricks geleerd. Nu de nieuwsbrief af is ga ik aan de slag met de AP’tjes die uit de (beleid)vergaderingen zijn gerold. Dit zijn niet altijd de meest leuke taken maar zeker wel belangrijke taken die gedaan moeten worden.

Naast al het harde werk is er ook ruimte voor plezier, hierom heb ik om 16:00 een meeting met Daan de financieel coördinator. Wij organiseren dit keer samen het LB-uitje, tijdens deze meeting hebben we een uitnodiging en een taakverdeling gemaakt. De uitnodiging is gelijk verstuurd naar de rest, wat we gaan doen is nog een grote verassing!

Het is alweer tijd voor de dag afsluiting, hier zit ik even kort bij om vervolgens weer mijn mail bij te werken. Ik werk vandaag namelijk nog even door omdat ik wat later ben begonnen.

 

Vrijdag

Op de vrijdag werken wij een half dagje. Ik begin de dag met de mail bijwerken en beantwoorden van appjes. Ik heb een mail binnen gekregen met een vraag die ik niet gelijk kon antwoorden, hierom heb ik even overlegd met de aanwezige in de kantoortuin. Samen zijn we uiteindelijk tot een goed antwoord gekomen. Op vrijdag sorteer ik altijd mijn Trello en ga ik alvast plannen wat ik volgende week ga doen en welke drie werkzaamheden ik ga uitlichten tijdens de stand up op maandag.

Ook vrijdag is er een dag afsluiting, we bespreken gezamenlijk de week en onze weekendplannen!