Vacature secretaris Landelijk Bestuur SPS-NIP

Ben jij klaar voor een nieuwe uitdaging? Lijkt het jou leuk om je op professioneel en persoonlijk niveau te ontwikkelen? Ben jij een pietje precies die ervan houdt het overzicht te bewaren en verantwoordelijkheid durft te dragen? Kijk je ernaar uit om samen te werken in een hecht team, op te komen voor de belangen van studenten en anderen te coördineren, adviseren en motiveren? Dan ben JIJ de nieuwe secretaris die wij zoeken!

Functieomschrijving

Het Landelijk Bestuur van de Sectie Psychologie Studenten van het Nederlands Instituut van Psychologen (SPS-NIP) zoekt een nieuwe secretaris voor de periode van 1 juli 2021 tot 1 juli 2022. Als landelijk bestuurslid zet je je een jaar lang fulltime in voor alle psychologiestudenten in Nederland, door middel van onder andere informatievoorziening en belangenbehartiging. Het Landelijk Bestuur bestaat uit zeven enthousiaste studenten, waarmee jij een jaar lang het beste uit jezelf en uit SPS-NIP zal halen. We vergaderen elke week en houden gedurende week intensief contact met elkaar.  Zo maak je dus deel uit van een hecht bestuur, waarbij er ook veel ruimte is voor gezelligheid!

Als secretaris ben je een ware duizendpoot! Je hebt verschillende uiteenlopende taken en ondersteunt daarbij ook andere bestuursleden en alle secretarissen binnen de organen van SPS-NIP. Alle taken samen klinkt misschien als heel veel, maar omdat het allemaal kleine taken zijn, is het heel goed te combineren in een week!

Samen met de voorzitter ben je verantwoordelijk voor het schrijven van het beleid voor 2022. Je denkt hierbij na over de lange-termijn visie van SPS-NIP. Verder heb je een adviserende rol binnen het bestuur als vicevoorzitter. De voorzitter kan bij jou terecht voor advies en mocht de voorzitter afwezig zijn, dan zal jij haar taken (deels) overnemen. Daarnaast buig je je samen met de voorzitter over de belangenbehartiging van de psychologiestudent. Dit kan op heel veel manieren, maar vaak bezoek je hierbij overleggen en bijeenkomsten die te maken hebben met mentale gezondheid en studiedruk onder psychologiestudenten, bij bijvoorbeeld bij de Nationale Jeugdraad (NJR). Op deze manier vertegenwoordig je de belangen van psychologiestudenten in Nederland. Dit zijn allemaal unieke taken waar je veel van kunt leren en je passie in kwijt kunt!

Naast deze taken ben jij de drijfveer achter de interne en externe communicatie van SPS-NIP. Dit houdt in dat je het algemene mailadres beheert en veel contact hebt met het Informatiecentrum en de Ledenadministratie van het NIP. Je zal daarnaast ook de typische secretaris-taken uitvoeren, zoals notuleren tijdens de wekelijkste vergaderingen van het Landelijk Bestuur, inschrijvingen bijhouden en het online archief van SPS-NIP up to date houden.

Tenslotte ben je eindredacteur van de maandelijkse nieuwsbrief, een taak waarin je al jouw creativiteit kwijt kan! Samen met de andere bestuursleden bepaal je welke onderwerpen er in de nieuwsbrief komen. Vervolgens verdeel jij de artikelen over de bestuursleden en ga je samen met de pr-functionaris de lay-out van de nieuwsbrief maken. Op deze manier zorg jij voor een van de belangrijkste manieren van informatievoorziening aan studenten.

Ben jij: 

 • een gemotiveerde psychologiestudent(e) die deze functie met enthousiasme op wil pakken?
 • iemand die het leuk vindt om in een dynamisch team te werken en meer over het NIP en het toekomstige werkveld te weten wil komen?
 • een assertief, betrokken en communicatief vaardig persoon die het leuk vindt om mensen te motiveren en enthousiasmeren?
 • iemand die goed overzicht kan houden, punctueel is en het leuk vindt om verschillende taken te combineren?
 • een creatief persoon met een kritische blik en interesse in trainingen?
 • Iemand die graag opkomt voor de mening en belangen van psychologiestudenten in Nederland

SPS- NIP biedt jou de kans om:

 • jezelf op persoonlijk en professioneel vlak te onderscheiden van duizenden andere psychologiestudenten;
 • een kijkje te nemen in zowel de wereld van de psychologie als van professionele organisaties;
 • jouw cv uit te breiden en een warm netwerk op te bouwen binnen dé beroepsorganisatie voor psychologen, in heel Nederland en zelfs in Europa;
 • unieke praktijkervaring op te doen naast jouw studie en te leren hoe je een beleid ontwikkelt en verbetert;
 • jouw competenties en vaardigheden te verbeteren middels externe bestuurstrainingen;
 • te werken in een gemotiveerd team, waarbij je collegegeldvergoeding, bestuursbeurs en een bestuurstelefoon ontvangt.

Wil je meer informatie?

In de ‘week van’ kijk je mee in een week van de secretaris van SPS-NIP! Ben jij daarnaast nog benieuwd naar mijn ervaringen met het bestuursjaar of heb je andere vragen? Bel of mail dan naar Amusu Okamoto, huidige secretaris van SPS-NIP, via +316 26 51 23 79 of secretaris@spsnip.nl. Ik sta je graag te woord!

Word jij de nieuwe secretaris van het Landelijk Bestuur? Solliciteer nu! 

Stuur je sollicitatiebrief inclusief cv uiterlijk 13 mei op naar Amusu Okamoto,  secretaris@spsnip.nl.

In de maanden mei en juni zal je worden ingewerkt en per 1 juli  zal je officieel beginnen.

SPS-NIP is er voor álle psychologiestudenten. Wij willen dat iedereen zich welkom voelt bij ons, ongeacht gender, etniciteit, religie, geaardheid en gezondheid.

Studenten-lidmaatschap

Studeer jij psychologie? Word dan nu lid van SPS-NIP. Het lidmaatschap biedt studenten talloze voordelen
Word lid
 

Stage psychologie?

Als lid van SPS-NIP heb je exclusief toegang tot het volledige stage overzicht met misschien wel jouw droomstage!
Meer weten?