De week van Li-anne

Als commissiecoördinator ben je verantwoordelijk voor alle commissies binnen SPS-NIP. In mijn week ben ik bezig met het ondersteunen van de commissies door het bijwonen van vergaderingen, vragen beantwoorden en meedenken. Verder ben ik ook verantwoordelijk voor een aantal projecten, zoals duurzaamheidsplan, diversiteitsplan en de Landelijke Campagne. Ik vond het begeleiden van de commissies heel leuk om te doen, omdat ik op deze manier contact heb met meerdere actieve leden van SPS-NIP. Daarnaast is het opzetten van nieuwe projecten heel leerzaam! Je kan natuurlijk zelf bepalen welke projecten je zou willen doen of zou willen opzetten. Deze projecten worden met elk nieuw bestuur herverdeeld.

Maandag

Doordeweeks sport ik elke ochtend samen met Lara, de pr-functionaris. We wonen niet bij elkaar in de buurt, dus appen we foto’s naar elkaar voor bewijs. Dit helpt! Om 9:00 start ik de maandag met het beantwoorden van mails en appjes. Hierna ga ik mijn Trello-bord bijwerken. Een Trello-bord is een online to-do bord, waar je je taken in verschillende lijsten kan ordenen. Het ordenen van mijn taken zorgt ervoor dat ik gefocust blijf. Sinds vorig jaar zijn we begonnen met Trello-borden. Dit is handig omdat je checklists aan je taken kan koppelen en je bord kan delen met je bestuursgenoten. Een erg prettige manier van werken!

Om 10:00 heb ik een stand-up met de rest van het Landelijke Bestuur. Tijdens de stand-up bespreken we onze leuke Trello-borden. Op deze manier zijn we op de hoogte van elkaars plannen van die week. Na de stand-up heb ik nog even in de Zoom gewerkt en gekletst. Aangezien het Landelijk Bestuur vanwege de coronamaatregelen niet meer naar het kantoor in Utrecht kan, proberen we zoveel mogelijk samen in de Zoom te blijven werken. Dit geeft mij het idee dat we dan toch bij elkaar zijn.

In de middag woon ik een vergadering bij van de Carrière Commissie. De Carrière Commissie is druk bezig met de voorbereiding voor de SPS-NIP Netwerkavond. Tijdens deze vergadering bespreek ik met de commissieleden de sprekers, acquisitiemogelijkheden en promotie van dit evenement. Ik vergader om de zoveel weken mee met de commissie en houdt in de tussentijd contact met de voorzitter.

 

Dinsdag

Wederom de ochtend sportief begonnen, wat zorgt voor een enorme boost! Daarna start ik de werkdag met een afspraak voor de nieuwsbrief van SPS-NIP. Tijdens deze afspraak bespreken we het thema van de nieuwsbrief en wat we in de nieuwsbrief willen hebben.

Hierna schrijf ik de wekelijkse update over de commissies, zodat het Landelijk Bestuur ook op de hoogte is van wat de commissies doen. Hiervoor neem ik contact op met de voorzitters van de commissies of lees ik de notulen door van de vergaderingen. Als commissiecoördinator ben ik ook het aanspreekpunt voor vragen vanuit de commissies. Deze vragen probeer ik meestal in de ochtend te beantwoorden, zodat ik in de middag tijd heb voor overige projecten.

In de middag heb ik samen met Charlotte, de voorzitter, een duurzaamheid meeting. Tijdens deze afspraak ben ik samen met de voorzitter aan het brainstormen over welke manieren SPS-NIP bij kan dragen aan een duurzame maatschappij. Om 16:45 hebben we altijd dagafsluiting en bespreken we de dag met elkaar.

 

Woensdag

Op de woensdagen vergadert het Landelijk Bestuur van 10:00 tot 12:00. Tijdens de vergaderingen geeft iedereen updates over de organen waar de Landelijke Bestuurder verantwoordelijk voor is. Verder bespreken we de financiën, korte en doorlopende projecten.

In de middag staat een sollicitatie voor de Lustrumcongres Commissie (LC) gepland. Dit neem ik samen met de voorzitter van de LC af. De commissies wisselen op verschillende momenten in het jaar, waardoor ik gedurende het jaar ook sollicitaties afneem. Ik ben dus ook verantwoordelijk voor het vormen van de commissies. Dit is heel leerzaam!

Hierna heb ik samen met Daan, de financieel coördinator van het Landelijk Bestuur, de acquisitiemogelijkheden voor de commissies besproken. Je bespreekt onder andere potentiële bedrijven en de sponsorpakketten. Aangezien we elkaar niet meer op kantoor kunnen zien, proberen we het gezellig te houden door op de woensdag LB borrels te houden. Een leuke manier om je dag af te sluiten!

 

Donderdag

Tijdens de beleidsdagen evalueert SPS-NIP onder andere de commissies en de georganiseerde activiteiten. Naar aanleiding van de evaluaties schrijf ik een plan voor alle commissies voor volgend jaar. In dit plan kijk ik naar hoe de activiteiten dit jaar zijn verlopen en het functioneren van de commissies. Dit plan wordt dan weer met het Landelijk Bestuur besproken tijdens de beleidsdagen in mei. Het is dus belangrijk dat dit goed uitgeschreven wordt. Hierna is het tijd voor een pauze. Tijdens de lunch maak ik even een ommetje. SPS-NIP is door de Ommetjes-app een wandelcompetitie begonnen met onze leden. Echt heel leuk om te zien hoe competitief iedereen is!

Na de lunch ga ik aan de slag met de aanmeldingen voor het EFPSA Congres in Nederland. Als commissiecoördinator en Member Representative ben ik namelijk ook verantwoordelijk voor het contact tussen SPS-NIP en EFPSA (European Federation of Psychology Students’ Associations). Tevens vindt er volgende week vanuit EFPSA een e-voting plaats, waarbij ik namens SPS-NIP op onder andere veranderingen binnen EFPSA, nieuwe projecten of nieuwe leden stem. Ik doorloop de proposals van EFPSA samen met Meike, de netwerkcoördinator en Vice Member Representative. Zij ondersteunt mij als Vice- MR door onder andere mee te denken over EFPSA en vergaderingen bijwonen wanneer ik niet kan.

Aan het einde van de middag woon ik nog een vergadering van de Landelijke Excursie Commissie bij. Ik ondersteun de commissie bij het organiseren van de online excursies. Door het bijwonen van de vergaderingen kan ik gemakkelijker dingen toelichten, vragen direct beantwoorden, mee brainstormen over ideeën en gezellig bijkletsen.

 

Vrijdag

Op de vrijdag werkt het Landelijk Bestuur een halve dag. Dit is vaak voor mij de dag om de openstaande taken van die week af te ronden en openstaande mails te beantwoorden, zodat ik het weekend stressvrij kan beginnen. Dan is het alweer 13:00 en sluiten we de ochtend gezamenlijk af. Nu kan het weekend beginnen!