Vacature commissiecoördinator Landelijk Bestuur SPS-NIP

Ben jij op zoek naar een uitdaging waar je enorm veel van kan leren? Wil jij je zowel op nationaal als op internationaal niveau inzetten voor de belangen van de psychologiestudent? Ben jij ondernemend, werk je graag met teams en kun je anderen goed motiveren? Dan ben jij de nieuwe commissiecoördinator die wij zoeken!

Functieomschrijving

Het Landelijk Bestuur van de Sectie Psychologie Studenten van het Nederlands Instituut van Psychologen (SPS-NIP) zoekt een nieuwe commissiecoördinator voor de periode van 1 juli 2021 tot 1 juli 2022Als landelijk bestuurslid zet je je een jaar lang fulltime in voor alle psychologiestudenten in Nederland, door middel van onder andere informatievoorziening en belangenbehartiging. Het Landelijk Bestuur bestaat uit zeven enthousiaste studenten, waarmee jij een jaar lang het beste uit jezelf en uit SPS-NIP zal halen. Samen werken we onder andere aan het beleid en denken we op nationaal niveau mee over thema’s als internationalisering en de kwaliteit van het onderwijs.  We vergaderen elke week en houden gedurende week intensief contact met elkaar.  Zo maak je dus deel uit van een hecht bestuur, waarbij er ook veel ruimte is voor gezelligheid!

Als commissiecoördinator ben je eindverantwoordelijke voor het functioneren van de Landelijke Excursie Commissie, de Carrière Commissie , het Trainersbureau en de Lustrumcongres Commissie. In 2020-2021 is de Psychologieweekend Commissie geschrapt vanwege coronamaatregelen. Dit zal je oppakken zodra er weer gereisd kan worden. Je ondersteunt de commissies, woont maandelijks vergaderingen bij en hebt contact met de voorzitters, zodat je altijd op de hoogte bent van wat er binnen de commissie speelt en waar je kunt ondersteunen. Dit houdt in dat je de agenda’s en de notulen in de gaten houdt en de commissies bijstaat in wat zij nodig hebben voor het organiseren van de activiteiten. Daarnaast is er veel ruimte om creatief te zijn en kun je samen met de commissies leuke nieuwe ideeën implementeren! De commissies wisselen op verschillende momenten in het jaar, zo krijg je ook de kans om vacatures uit te zetten en sollicitaties af te nemen. Heel leerzaam!

Je bent daarnaast vertegenwoordiger van SPS-NIP op Europees niveau: verantwoordelijke voor het contact tussen SPS-NIP en de European Federation of Psychology Students’ Associations (EFPSA). Als ‘Member Representative’ promoot je EFPSA onder de Nederlandse psychologiestudenten en houd je SPS-NIP op de hoogte van alle ontwikkelingen op Europees niveau. Normaal gesproken kom je tweemaal per jaar met de gehele organisatie bijeen in het buitenland. Door coronamaatregelen is dit helaas dit jaar niet mogelijk geweest, wat hopelijk volgend jaar wel weer kan! Verder woon je maandelijks een online vergadering met de vertegenwoordigers uit alle andere 32 landen bij. De ultieme kans om kennis te maken met ander gemotiveerde Europese psychologiestudenten. Eén van die twee bijeenkomsten is het EFPSA congres. Als nieuwe commissiecoördinator zal je de kans krijgen om namens Nederland aanwezig te zijn bij het online EFPSA congres van 19 tot en met 26 april 2021!

 

Ben jij:

 • een gemotiveerde psychologiestudent die met enthousiasme deze functie gaat oppakken?
 • iemand die meer over het NIP en het toekomstige werkveld van de psycholoog te weten wil komen?
 • geïnteresseerd in groepsdynamiek, het motiveren van teams en hoe jij het beste uit elke commissie kan halen?
 • iemand die sociaal/communicatief sterk is en leiderschapskwaliteiten bezit of deze graag wil ontwikkelen?
 • internationaal georiënteerd? En geïnteresseerd in EFPSA?
 • iemand die assertief is, een groot verantwoordelijkheidsgevoel heeft en zijn/haar mening goed weet uit te dragen?
 • enthousiast over SPS-NIP en bereid deze organisatie naar een hoger niveau te tillen?

SPS- NIP biedt jou de kans om: 

 • jezelf op persoonlijk en professioneel vlak te onderscheiden van de duizenden andere psychologiestudenten;
 • een kijkje te nemen in zowel de wereld van de psychologie als van professionele organisaties;
 • jouw cv uit te breiden en een warm netwerk op te bouwen binnen dé beroepsorganisatie, in heel Nederland en zelfs in Europa;
 • praktijkervaring op te doen naast jouw studie en te leren hoe je een beleid ontwikkelt en verbetert;
 • jouw competenties en vaardigheden te verbeteren middels externe bestuurstrainingen;
 • aanwezig te zijn als Member Representative op het jaarlijkse EFPSA Congres en de Executive Board & Member Representative meeting (locatie nog onbekend) waar psychologiestudenten uit 32 landen een week lang samen komen;
 • te werken in een gemotiveerd team, waarbij je een bestuursbeurs, volledige collegegeldvergoeding en bestuurstelefoon ontvangt.

 

Wil je meer informatie? 

Bel of mail naar Li-anne Bultena, huidige commissiecoördinator van SPS-NIP, op +31 6 26 51 23 72 of  commissiecoordinator@spsnip.nl.

Durf jij de uitdaging aan als nieuwe commissiecoördinator? Solliciteer nu! 

Stuur je sollicitatiebrief en cv uiterlijk 13 mei op naar commissiecoordinator@spsnip.nl.

In de maanden mei en juni zal je worden ingewerkt. Per 1 juli 2021 begin je officieel binnen het Landelijk Bestuur.

SPS-NIP is er voor álle psychologiestudenten. Wij willen dat iedereen zich welkom voelt bij ons, ongeacht gender, etniciteit, religie, geaardheid en gezondheid.

Studenten-lidmaatschap

Studeer jij psychologie? Word dan nu lid van SPS-NIP. Het lidmaatschap biedt studenten talloze voordelen
Word lid
 

Stage psychologie?

Als lid van SPS-NIP heb je exclusief toegang tot het volledige stage overzicht met misschien wel jouw droomstage!
Meer weten?